Επιστολή Γκρούεφσκι σε Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία προτείνει τρόπους για να ξεπεραστεί η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας, αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας της ΠΓΔΜ  «Ντνέβνικ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του προτείνει στον κ. Σαμαρά τον σχηματισμό ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, οι οποίες θα συνομιλήσουν άμεσα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. «Να συναντηθούμε ακόμη και αυτή την εβδομάδα» (η επιστολή στάλθηκε προ δύο εβδομάδων) αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που σημειώνει ότι πρόκειται για επιστολή στην οποία προτείνεται κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από τις συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, που λάμβαναν χώρα στο παρελθόν.

Ο κ. Γκρούεφσκι σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση οι δύο χώρες θα είχαν να επωφεληθούν από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η οποία στην παρούσα φάση δεν είναι ορατή, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε.Αναφέρει ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στο πλαίσιο της εντολής του διαμεσολαβητή του διεθνούς οργανισμού για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ