Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Μέγκενη για τέσσερις δολοφόνους

Σφίγγει απειλητικά ο κλοιός γύρω από τους επικίνδυνους δραπέτες, μετά και τον θάνατο των δύο κακοποιών.

Η αιματηρή συμπλοκή στην Κόνισκα που κατέληξε στον θάνατο του Εντισον Λίκα και του θείου του Σινάνι Λίκα, ο οποίος οργάνωσε την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων, δεν έβαλε τέλος στο θρίλερ… Εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, κομάντος της ΕΚΑΜ και δύο ομάδες Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού εξακολουθούν να οργώνουν τον ορεινό όγκο της Αιτωλοακαρνανίας αναζητώντας τα ίχνη του Μάριον Κόλα και των Ιλίρ Κούπα, Αντμίρ Μουράτι και Ερμάλ Ντεμπράτα.

Ο αρχηγός των δολοφόνων δεν βρισκόταν μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, όταν εκείνος εγκλωβίστηκε μαζί με τον θείο του μέσα σε μια χαράδρα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δραπέτες έχουν χωριστεί σε ομάδες, πιστεύοντας πως έτσι θα καταφέρουν να «σπάσουν» τον κλοιό που σφίγγει απειλητικά ολόγυρά τους. Γι’ αυτό έχουν στρέψει τις έρευνες προς δύο διαφορετικές περιοχές, στην ορεινή Ναυπακτία και τον Προυσό Ευρυτανίας, όπου μπορεί να κατευθύνονται ο πιο επικίνδυνος από τους Αλβανούς δραπέτες και οι άλλοι σύντροφοί του.

Η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας θυμίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Οπου κι αν κατευθύνονται οι κακοποιοί, συναντούν διόδους κλειστές από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους αναζητούν με θερμικές κάμερες, οι οποίες εντοπίζουν και την παραμικρή κίνηση.

Τις έρευνες ίσως συνδράμει πάλι και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, το οποίο είχε κάνει προσγείωση σε μια βαθιά χαράδρα κοντά στην Αγία Ευθυμία την περασμένη Πέμπτη. Το μικρό αεροσκάφος, που δεν υπέστη βλάβη, παρελήφθη από ελικόπτερο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού και θα επιστρέψει στο «κυνήγι» των Αλβανών δραπετών μετά τις απαραίτητες επισκευές.

Οι έρευνες στις εξαιρετικά δύσβατες περιοχές είχαν και ένα απρόοπτο… Ενας από τους αστυνομικούς που αναζητούσαν τους δραπέτες, γλίστρησε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί! Οι συνάδελφοί του τον ανέσυραν με δυσκολία και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Αμέσως ειδοποιήθηκε και έφτασε ο διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής που τον χειρούργησε, καθώς είχε υποστεί κάταγμα στο ισχίο.66g95h89

Ριπές με Καλάσνικοφ και μάχη για 15 λεπτά

Ηταν αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν οι κομάντος της ΕΚΑΜ κατάφεραν να εντοπίσουν με θερμικές κάμερες δύο από την ομάδα των επικίνδυνων κακοποιών. Χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι, τους είχαν εγκλωβίσει από το πρωί στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Οταν τους είδαν να κινούνται πεζή στην περιοχή της Κόνισκας, κατάφεραν να φτάσουν κοντά τους με προσεκτικές κινήσεις και τους κάλεσαν να παραδοθούν.

Ομως, εκείνοι, μόλις είδαν ότι είχαν περικυκλωθεί, άρχισαν αμέσως να πυροβολούν εναντίον τους με δύο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ! Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και η μάχη με τους κακοποιούς κράτησε γύρω στα δεκαπέντε λεπτά, αναστατώνοντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που άκουγαν τις ριπές! Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν και οι δύο δράστες νεκροί, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς.

Ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν ο Αλβανός δραπέτης από τις φυλακές Τρικάλων Εντισον ή Μίρι Λίκα ή Σινάνι, 25 χρόνων, που είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2008 σε κάθειρξη επτά χρόνων για κλοπές στο Ναύπλιο και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανδρών της Ασφάλειας Λιβαδειάς, είχε πάρει μέρος στη δολοφονία του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο. Ο δεύτερος νεκρός ήταν ο θείος του Λίκα, Κοϊτίμ ή Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι, ηλικίας 39, 38 ή 36 χρόνων, δραπέτης και αυτός των φυλακών Λάρισας από τις 25 Μαρτίου 2006, όταν παραβίασε τακτική άδεια. Σε βάρος του εκκρεμούσαν πολλές διώξεις για διάφορα αδικήματα. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούσαν ότι ήταν ο οργανωτής της επεισοδιακής απόδρασης των οκτώ συμπατριωτών του από τις φυλακές Τρικάλων τον περασμένο Μάρτιο!6969g85h78

Ο «εγκέφαλος» της απόδρασης και συνεργάτης του killer Κολα

Ο Κοϊτίμ Λίκα θεωρείται αρχηγικό μέλος της συμμορίας και στενός συνεργάτης του Κόλα, για χάρη του οποίου και του ανιψιού του οργάνωσε την απόδραση που στοίχισε τον τραυματισμό τριών εξωτερικών φρουρών. Τα αποτυπώματά του είχαν βρεθεί σε ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Αλλά δεν έμεινε εκεί…

Μαζί με τον Κόλα εισέβαλαν με ακάλυπτα πρόσωπα στις 16 Μαΐου στην Εθνική Τράπεζα Λάρισας, απείλησαν με Καλάσνικοφ υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν ένα εκατομμύριο ευρώ και έφυγαν… πηδώντας από τον πρώτο όροφο σε παρακείμενη ανεγειρόμενη οικοδομή! Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα πράσινο Citroen Xsara, στο οποίο τους περίμεναν δύο συνεργοί τους. Τα αποτυπώματα του «θείου» Λίκα είχαν βρεθεί ακόμη στο κλεμμένο από τη Μάνδρα τζιπ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας στα Ισθμια και σε ληστείες σπιτιών στην Αράχοβα και τραπεζών στην Κορινθία, αλλά και στο Ι.Χ. μάρκας VOLVO που έκλεψαν οι Αλβανοί από το εξοχικό του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου στον Πάνορμο Φωκίδας! Το αυτοκίνητο βρέθηκε κρυμμένο στον Παρνασσό έχοντας μέσα ένα Καλάσνικοφ, 700 σφαίρες, 5,5 κιλά ΤΝΤ, πυροκροτητές και καλώδιο για την πυροδότηση και ρούχα παραλλαγής. Ολα δείχνουν ότι οι Αλβανοί ετοίμαζαν νέα επίθεση στις φυλακές Μαλανδρίνου ή Δομοκού, για να απελευθερώσουν και άλλους φίλους τους.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...