Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Συμμορία εκβίαζε με εικονικές εκτελέσεις

Πολυμελής συμμορία (με τη συμμετοχή ενός αστυνομικού) είχε καταφέρει να αποσπάσει από επιχειρηματία το ποσό των 250.000 ευρώ.

Χολιγουντιανό θρίλερ θυμίζει η δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Τα μέλη της σπείρας, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ένας 48χρονος αρχιφύλακας, είχαν καταστρώσει ολόκληρο σενάριο που περιλάμβανε από εμπρησμούς αυτοκινήτων μέχρι και εικονικές εκτελέσεις προκειμένου να εκβιάσουν και να εξαπατήσουν έναν 51χρονο επιχειρηματία! Με τον τρόπο αυτό είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από το θύμα τους περισσότερα από 250.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και δύο μεγάλης αξίας ακίνητα!

15 άτομα

Υστερα από μεθοδικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν με συντονισμένες επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν οκτώ από τα μέλη της σπείρας. Εκτός του 48χρονου αρχιφύλακα που υπηρετεί σε τμήμα Ασφάλειας στα Μεσόγεια, συνελήφθησαν τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 48, 49, 53 και 64 ετών, ένας 38χρονος Βούλγαρος, μια 41χρονη Αλβανίδα και μια 42χρονη Ρουμάνα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα επτά άτομα που αναζητούνται.3396g98h9

Η καταγγελία

Η εξάρθρωση της σπείρας άρχισε ύστερα από καταγγελία του 51χρονου Ελληνα επιχειρηματία για κατ’ επανάληψη εκβιασμούς και εξαπατήσεις εις βάρος του από τους συλληφθέντες. Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε τον περίτεχνο τρόπο δράσης των δραστών. Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, τα μέλη της οργάνωσης είχαν χωριστεί σε δύο υποομάδες. Αρχικά το 2010 τα μέλη της πρώτης υποομάδας έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα του επιχειρηματία, ενώ σκηνοθέτησαν και επίθεση εις βάρος του από δήθεν άγνωστα άτομα. Στη συνέχεια του παρουσιάστηκαν ως… σωτήρες και ανέλαβαν να «διερευνήσουν» τις υποθέσεις αυτές, απαιτώντας παράλληλα μεγάλα χρηματικά ποσά για διάφορα έξοδα!

Φυσικά οι «έρευνες» απέφεραν καρπούς. Τα μέλη της σπείρας παρουσίασαν στο θύμα τους δύο από τους υποτιθέμενους δράστες των εναντίον του επιθέσεων και ισχυρίστηκαν ότι θα προχωρούσαν στην «εκτέλεσή» τους! Ομως για να μην τον εμπλέξουν ως ηθικό αυτουργό στις υποτιθέμενες «ανθρωποκτονίες», του απέσπασαν εκβιαστικά περισσότερα από 150.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και δύο ακίνητα που διατηρεί στο Μαρούσι!

Η συνέχεια

Η υπόθεση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή της η δεύτερη υποομάδα, στην οποία συμμετείχαν ο 64χρονος συλληφθείς που παρίστανε τον αστυνομικό αλλά και ο 48χρονος αρχιφύλακας που ανέλαβε δήθεν να προστατεύσει τον επιχειρηματία από την πρώτη υποομάδα! Αφού του απέσπασαν διάφορα χρηματικά ποσά ως αμοιβή, άρχισαν και αυτοί να εκβιάζουν τον 51χρονο με τη δήθεν διευθέτηση εκκρεμών ποινικών υποθέσεων στις οποίες τον είχε εμπλέξει η πρώτη υποομάδα! Με τον τρόπο αυτό του απέσπασαν συνολικά άλλα 115.000 ευρώ!

Οι συλλήψεις και τα πολυτελή αυτοκίνητα

Φρένο στη δράση της σπείρας έβαλε την περασμένη Δευτέρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που συνέλαβε αρχικά τον 64χρονο, ο οποίος προηγουμένως είχε παραλάβει από τον επιχειρηματία άλλα 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις των άλλων επτά από τους δράστες. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια του 64χρονου, του 48χρονου αρχιφύλακα και του 53χρονου κατασχέθηκαν ένα όπλο μάρκας «Zastava», ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα πιστόλι-ρεπλίκα, ένας ξίφος, δύο μαχαίρια, ένα κλομπ, 70 φυσίγγια διαμετρήματος 6,75 mm και 70 φυσίγγια κρότου. Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα πολυτελή οχήματα, μεταξύ των οποίων και μια… Ferrari, ως προερχόμενα από τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εκβίασης, απάτης κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμού, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών και αλλοδαπών. Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε εις βάρος του ΕΔΕ.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...