Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Κρυσταλλία και Πλατανιάς αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους

Χώρισε (και) η Κρυσταλλία, γεγονός που ανακοίνωσε μόνη της...

Εις θάνατον τα ΑμεΑ των στρατιωτικών μας!

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στα στελέχη των Ενόπλων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 09 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Αρχίστε από τώρα ένα πρόγραμμα στον οικονομικό σας...

Συναγερμός για επιστολή-βόμβα

Τρόμος από δέμα με εκρηκτική ύλη που προοριζόταν για πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Kόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό παγιδευμένου φακέλου στο κέντρο διανομής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι. Το «τρομοδέμα» προοριζόταν για πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, γεγονός που κάνει τους επιτελείς να πιστεύουν ότι πίσω από αυτό κρύβονται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, πιθανότατα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Παράλληλα, εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα εκρηκτικά δέματα με παραλήπτες δυνητικούς στόχους τρομοκρατών, όπως δικαστικούς, ανώτερους αστυνομικούς ή πολιτικούς.

Παραλήπτης του συγκεκριμένου φακέλου, πάντως, ήταν ο απόστρατος πλέον αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Δημήτρης Χωρανόπουλος. Οι τρομοκράτες είχαν γράψει επάνω σε αυτοκόλλητη ταινία τα στοιχεία του και την παλιά διεύθυνση του σπιτιού του στα Κάτω Πατήσια, χωρίς προφανώς να γνωρίζουν ότι ζει εδώ και χρόνια στην επαρχία και ασχολείται με… αγιογραφίες! Ως αποστολέα είχαν βάλει το όνομα του αδελφού του, που και αυτός είναι αστυνομικός και κατοικεί στα βόρεια προάστια.

Η ανακάλυψη της παγιδευμένης με εκρηκτικά επιστολής έγινε κατά τύχη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την ώρα που γινόταν η διαλογή ο φάκελος έπεσε στο πάτωμα και πήρε φωτιά. Από την ανάφλεξη δεν τραυματίστηκε κάποιος, αλλά στο σημείο κλήθηκε αμέσως κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο έκανε ελεγχόμενη έκρηξη. Οπως διαπιστώθηκε, ο φάκελος ήταν κίτρινου χρώματος, είχε μέγεθος Α3 και είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε αυτόν υπήρχε ένα καφέ ντοσιέ το οποίο ανοιγόκλεινε με ταινία Velcro και ήταν παγιδευμένο με καλώδιο και έναν υποτυπώδη πυροκροτητή, ο οποίος με τη σειρά του ήταν βυθισμένος σε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. 

Τα στοιχεία δείχνουν «Πυρήνες»

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το «τρομοδέμα» με στόχο τον κ. Χωριανόπουλο είναι έργο ασύλληπτων μελών της «Συνωμοσίας», στον νέο πυρήνα της οποίας ενδεχομένως έχουν προσχωρήσει νέα μέλη από μεσογειακή ευρωπαϊκή χώρα.

Οσον αφορά την επιλογή του στόχου, η εξήγηση είναι ότι ο Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν εξαρθρώθηκε η πρώτη γενιά των «Πυρήνων» σε μια μονοκατοικία τις οδού 25ης Μαρτίου, στο Χαλάνδρι. Εκτιμάται ότι τέσσερα από τα «ιστορικά» στελέχη παρέμειναν ασύλληπτα και οργάνωσαν την αναγέννηση της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα τρομοδέματα και καλούν όποιον αντιληφθεί ή παραλάβει ανάλογο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής.   

ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στο μεταξύ, άγνωστα άτομα εισέβαλαν χθες τα ξημερώματα στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια, και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Ηδη η Κρατική Ασφάλεια έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις υπόπτων για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...