Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Χριστούγεννα με εκπλήξεις* από το XMAS Calendar του opaponline.gr

Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το XMAS Calendar...

ΟΠΑΠ: Φρέσκια και δυναμική καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Η προστασία των παικτών και η υπεύθυνη διασκέδαση στο...

Μεσογειακό μενού κατά του jetlag

❱❱ Εξειδικευμένη διατροφή τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι εξασφαλίζει καλή προσαρμογή του βιολογικού ρολογιούΗ μεσογειακή διατροφή, κυρίως αν περιέχει ελληνικό γιαούρτι και εναλλάσσει ημέρες νηστείας με ημέρες κανονικής κατανάλωσης θερμίδων, μπορεί να κάνει καλύτερες τις διακοπές σας. Αυτό υποστηρίζει ο γιατρός Μάικλ Μόσλι, ο οποίος εξηγεί ότι η συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στο jetlag.

Σε άρθρο του στην «Daily Mail» ο επιστήμονας συστήνει να ακολουθεί κανείς την εξειδικευμένη μεσογειακή διατροφή τρεις ημέρες πριν ταξιδέψει. Το διατροφικό πλάνο του Μόσλι περιλαμβάνει κρέας, φρούτα και λαχανικά που είναι τυπικά των μεσογειακών χωρών, καθώς και την προσθήκη ελληνικού γιαουρτιού και ζυμαρικών στις συνταγές.

Την πρώτη ημέρα ο γιατρός συστήνει «νηστεία» με την κατανάλωση μόλις 800 θερμίδων. Η δεύτερη είναι η ημέρα της αφθονίας, κατά την οποία προτείνει υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες πρωινό, μεγάλο μεσημεριανό και δείπνο πλούσιο σε υδατάνθρακες. Τονίζει δε ότι μετά τις 5 το απόγευμα δεν θα πρέπει να καταναλώνεται καφές. Την τρίτη ημέρα καλό θα ήταν να επαναληφθεί το διατροφικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας. Συστήνει, τέλος, την ημέρα του ταξιδιού να τρώει κανείς πρωινό την ώρα που τρώει πρωινό ο κόσμος στη χώρα προορισμού του, ενώ συνιστά να μην πίνει αλκοόλ στο αεροπλάνο.

Ο Μόσλι προτείνει στους ενδιαφερομένους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του thebloodsugardiet.com, στην οποία θα μπορέσουν να βρουν μεσογειακές συνταγές για τη διατροφή. Ο ειδικός εξηγεί ότι με το παραπάνω διατροφικό πλάνο το βιολογικό ρολόι των ταξιδιωτών προσαρμόζεται με μεγαλύτερη ευκολία στη διαφορά της ώρας ανάμεσα στη χώρα εκκίνησης και στον προορισμό τους.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα