Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Έφυγαν σαν κύριοι από τον Κορυδαλλό για το… ρεβεγιόν !

❱❱ Αλβανοί οι δύο κρατούμενοι που δραπέτευσαν ανενόχλητοι από τον εξωτερικό μαντρότοιχοΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Δεν έχουν προηγούμενο οι τραγελαφικές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού τη δεύτερη μέρα του νέου έτους, όταν διαπιστώθηκε με πολλές ώρες καθυστέρηση ότι δύο επικίνδυνοι Αλβανοί κρατούμενοι είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, για να κάνουν… ρεβεγιόν! Η απόδραση έγινε κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που πήραν είδηση ότι είχαν «πετάξει» προς την ελευθερία μόλις το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης!

Εντελώς ανενόχλητοι, οι δύο προσωρινά κρατούμενοι κακοποιοί είχαν λιμάρει τα κάγκελα στο παράθυρο του κελιού τους και είχαν καταρριχηθεί από τον ύψους τριών μέτρων μαντρότοιχο στην εξωτερική πλευρά των φυλακών, χωρίς να τους δει κάποιος από τις κάμερες ή τους πυργίσκους των φρουρών! Και ενώ τα μέσα ενημέρωσης βούιζαν από το πρωί για την απόδραση, στις φυλακές… «πετούσαν αετό» κάνοντας έρευνες στα κελιά της Δ’ Πτέρυγας, απ’ όπου δραπέτευσαν οι δύο Αλβανοί.

Το μόνο στοιχείο που κατάφεραν -κατόπιν εορτής- να βρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και το οποίο παρέδωσαν στους αστυνομικούς, που καλούνται να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα», είναι τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα έκλεβαν σταδιακά από τα μαγειρεία των φυλακών, χωρίς να τους πάρει είδηση κάποιος! Οι δραπέτες είναι ο Ελβις Πέππα και ο Λεονάρντο Πέππα, οι οποίοι δεν έχουν συγγενική σχέση. Ο πρώτος είχε συλληφθεί το 2017 στην Κέρκυρα για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο δεύτερος είχε συλληφθεί το ίδιο έτος στην Αθήνα, επίσης για ληστείες και κλοπές.

Στην κορυφή

Οι δύο νεαροί Αλβανοί κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν μεταλλικό γάντζο, τον οποίο έριξαν στα συρματοπλέγματα του τοίχου των φυλακών, από την πλευρά της οδού Αριστάρχου. Με ιμάντες που είχαν δέσει στην άκρη του κατάφεραν να αναρριχηθούν στην κορυφή του μαντρότοιχου που έχει ύψος έξι μέτρων από την εσωτερική πλευρά των φυλακών, να περάσουν στη διπλανή ΣΤ’ Πτέρυγα, να κόψουν το αγκαθωτό συρματόπλεγμα με κάποιο εργαλείο -που, άγνωστο πώς, είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν- και να πηδήξουν στο γρασίδι, στην εξωτερική πλευρά του τοίχου, από ύψος τριών μέτρων. Και όλα αυτά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και ενώ τα κελιά είχαν κλειδώσει για τον βραδινό ύπνο!

Επειτα από τουλάχιστον δέκα ώρες και ενώ ο ήλιος ξημέρωνε για τη δεύτερη μέρα του 2019, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι άνοιξαν τα κελιά για το πρωινό. Ομως, τους περίμενε ένα σοκ κατά την καταμέτρηση, όταν διαπίστωσαν με έκπληξη ότι την προηγούμενη νύχτα οι δύο Αλβανοί ούτε καν είχαν κοιμηθεί στο κελί τους! Το δεύτερο σοκ ήρθε όταν -επιτέλους!- ανακάλυψαν τον γάντζο με τον ιμάντα που κρεμόταν από την εσωτερική πλευρά του τοίχου, στη ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλακών όπου κρατούνται οι VIP κρατούμενοι!

Στη «νεκρή ζώνη»

Παρά το γεγονός ότι έως αργά χθες οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, το παζλ της απόδρασης συμπληρώθηκε. Οταν ήχησε το βραδινό σήμα για τον εγκλεισμό των κρατουμένων στα κελιά τους, οι δύο δραπέτες κατάφεραν είτε να κρυφτούν σε κάποιο σημείο του προαυλίου, ξεφεύγοντας από το οπτικό πεδίο των φρουρών, είτε να λιμάρουν τα κάγκελα στο κελί τους. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατόρθωσαν να περάσουν από τη Δ’ στη ΣΤ’ Πτέρυγα και μάλιστα παραβιάζοντας την εσωτερική μεταλλική πόρτα. Από εκεί πέρασαν στη «νεκρή ζώνη» και στη συνέχεια στον εσωτερικό περίβολο των φυλακών, και συγκεκριμένα στη μάντρα που εφάπτεται με την οδό Αριστάρχου. Στη συνέχεια έριξαν τον γάντζο με τους ιμάντες και διέφυγαν από την οδό Εκτορος χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί, παρά το γεγονός ότι στον μαντρότοιχο υπάρχουν τρεις υπερυψωμένες σκοπιές και αντίστοιχες κάμερες ασφαλείας!

Η έρευνα που διατάχθηκε καλείται να απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα, όπως γιατί δεν τους αντιλήφθηκε κανείς από τους φρουρούς στις σκοπιές και για ποιον λόγο δεν υπήρχε εκείνη την ώρα στο κέντρο ελέγχου κάποιος υπάλληλος της φυλακής, ώστε να δει από τις κάμερες ότι κάποιοι έφευγαν σαν… κύριοι από το σωφρονιστικό κατάστημα!

«Δικαιολογίες» με στατιστικά στοιχεία

4669896

Με την παράθεση… στατιστικών στοιχείων των αποδράσεων που έχουν γίνει προ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επιχείρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης να «δικαιολογήσει» την απόδραση των δύο αδίστακτων Αλβανών κρατουμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού!

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου, που αναδίνει έντονα «άρωμα» προεκλογικής περιόδου, «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες Κασσάνδρες η σημερινή (2/1/2019) απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη»! Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 2013 είχαν γίνει 12 αποδράσεις και έξι το 2011, ενώ από το 2015 ως χθες δεν υπήρξε παρά μόνο μία απόπειρα το 2017, η οποία αποτράπηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρμόδιοι είχαν δώσει ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης της χώρας (στις 11, στις 19 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» για το χρονικό διάστημα των εορτών, προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες. 

Οι… ρητές εντολές, πάντως, δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τους δύο νεαρούς ληστές να βρουν διέξοδο από το κελί τους και να «εγκαινιάσουν» το νέο έτος αποκαλύπτοντας τα ελλιπή μέτρα φύλαξης στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι κρατούμενοι κατόρθωσαν να δραπετεύσουν διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και πειθαρχική έρευνα από εισαγγελικό λειτουργό «προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται».

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...