Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Μάχη στην καρδιά της Αθήνας

Άνοιξαν πυρ εναντίον τεσσάρων ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. δίπλα στη ΓΑΔΑ και σε βρεφονηπιακό σταθμό! Από τα πυρά των Καλάσνικοφ γλίτωσαν (από τύχη) οι αστυνομικοί

Θεαματική επιχείρηση -πολεμικού τύπου- για την αρπάγη κρατουμένου μέσα από τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως προετοίμαζαν οι τρεις αποφασισμένοι οπλοφόροι που άνοιξαν πυρ με δολοφονική μανία εναντίον τεσσάρων αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χθες το πρωί, σκορπώντας πανικό και τρόμο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, και μάλιστα σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τη ΓΑΔΑ και από το κτίριο του Εφετείου Αθηνών!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών επικίνδυνων κακοποιών έχουν εξακριβώσει ότι στην περιοχή δεν βρίσκεται κάποια τράπεζα ούτε περνούσε χρηματαποστολή που να δικαιολογούν επιχείρηση ληστείας με τόσο βαρύ οπλισμό… Ετσι, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι τρεις επιβάτες του παλιού μαύρου Volvo προετοίμαζαν την απόδραση κάποιου φίλου τους, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως!

Ολα δείχνουν μάλιστα ότι ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, καθώς τουλάχιστον οι δύο από αυτούς ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν σε μια περιοχή γεμάτη κόσμο και κυρίως με μικρά παιδιά, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους κάνουν έλεγχο! Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν χθες το πρωί στην περιοχή γύρω από το Εφετείο και τη ΓΑΔΑ παρατήρησαν το μαύρο Volvo, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, να κινείται ύποπτα κοντά στο δικαστικό μέγαρο. Μάλιστα, το είδαν τουλάχιστον δύο φορές να περνά μπροστά από το κτίριο.

Αμέσως άρχισαν να ακολουθούν το όχημα από απόσταση, προσπαθώντας να καταλάβουν ποιες ήταν οι προθέσεις των επιβατών του. Οταν το παρακολούθησαν να μπαίνει ανάποδα σε μονόδρομο και να ξαναβγαίνει στην οδό Λουκάρεως, όπου ο οδηγός του έκοψε ταχύτητα, κατάλαβαν ότι κάτι κακό επρόκειτο να συμβεί.

Ομως, συνέχισαν να παρακολουθούν διακριτικά το αυτοκίνητο και όταν έφθασαν στην οδό Κεδρηνού, λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Δημητσάνας (σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων στην ευθεία από το κτίριο της ΓΑΔΑ), έκαναν σήμα στον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα για έλεγχο. Πράγματι, εκείνος σταμάτησε το αυτοκίνητο, όχι όμως γιατί συμμορφώθηκε…

Ξαφνικά μέσα από το Volvo βγήκε ένας άνδρας που καθόταν στην θέση του συνοδηγού και άρχισε να βάλλει με ριπές από Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών! Την ίδια στιγμή βγήκε από το πίσω κάθισμα του οχήματος και ο συνεπιβάτης, ο οποίος γονάτισε και άρχισε και αυτός να πυροβολεί κατά των εμβρόντητων αστυνομικών με υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ!

Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. σώθηκαν χάρη στην τύχη, αλλά και την ψυχραιμία που έδειξαν! Παρά το γεγονός πως δύο από τις σφαίρες του Καλάσνικοφ καρφώθηκαν στο ανεμοθωράκιο της προπορευόμενης μοτοσικλέτας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να πετάξουν τη μηχανή στο οδόστρωμα και να καλυφθούν πίσω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Κεδρηνού. Από εκεί προσπάθησαν να απαντήσουν στα πυρά των οπλοφόρων με τα υπηρεσιακά τους όπλα, ενώ ταυτόχρονα καλούσαν ενισχύσεις.

Ωστόσο τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν ώσπου να οργανωθούν τα εκμεταλλεύτηκαν οι άγνωστοι δράστες για να διαφύγουν από την περιοχή. Μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου είχε ήδη αναμμένη τη μηχανή, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση προς την οδό Αχαΐας, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο της συμπλοκής. Εκεί στάθμευσαν κανονικά το αυτοκίνητο, και μάλιστα το… κλείδωσαν! Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί και τα όπλα τους.

Οπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, το αυτοκίνητο ανήκει σε Ρουμάνο ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην περιοχή των Αγίων Ανάργυρων και αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε δηλώσει κλοπή. Ομως, δεν βρέθηκε και οι πληροφορίες των αστυνομικών ανέφεραν πως ήταν εκτός Αθηνών, γι’ αυτό δεν αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο έλειπε.

Τα σενάρια για τρομοκρατία, οι «Πυρήνες της φωτιάς» και το βίντεο με τους δράστες

Η συμπλοκή έγινε λίγο μετά τις 08.30 το πρωί, δηλαδή την ώρα που πραγματοποιούνται όλες οι μεταγωγές κρατουμένων που πρόκειται να δικαστούν στο Εφετείο. Μια από αυτές τις μεταγωγές ήταν και αυτή των δύο συλληφθέντων από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»! Μάλιστα, η μεταγωγή τους συνέπεσε με την -παραλίγο φονική- ανταλλαγή πυρών λίγο πριν από τις 09.00 χθες το πρωί!

Παραμένει άγνωστο αν στόχος των δραστών ήταν η απελευθέρωση των συγκεκριμένων κρατουμένων ή άλλων. Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέρασε τουλάχιστον τρεις φορές μπροστά από το κτίριο του Εφετείου και σε ώρα που έχουν αρχίσει οι μεταγωγές, δημιουργεί υπόνοιες για τους σκοπούς τους. Για την εξέλιξη των ερευνών ενημερώνεται επισταμένως η Αντιτρομοκρατική, καθώς δεν αποκλείεται οι ύποπτοι να προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια με στόχο το δικαστικό μέγαρο.

Ολόκληρη η συμπλοκή, αλλά και τα χαρακτηριστικά των ένοπλων δραστών έχουν καταγραφεί σε βίντεο από την κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ενός φαρμακείου, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων! Οι αστυνομικοί το πήραν από την πρώτη στιγμή στα χέρια τους και ήδη το επεξεργάζονται στα μηχανήματά τους οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το βίντεο είναι ιδιαίτερα αξιοποιήσιμο για την εξέλιξη των ερευνών, καθώς δείχνει ξεκάθαρα τους δράστες να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών.

Θα θρηνούσαμε μικρά παιδιά και αθώους πολίτες

Μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα χθες το πρωί στην οδό Κεδρηνού… Δεν θα μπορούσε να είχαν σκοτωθεί μόνο οι αστυνομικοί που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς, αλλά και αθώοι πολίτες και κυρίως μικρά παιδιά κατοίκων της περιοχής που φιλοξενούνται στον βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου Αθηναίων, ο οποίος είχε μόλις ανοίξει την ώρα που ξέσπασε η συμπλοκή!

Από μια… ευλογημένη σύμπτωση μόλις την περασμένη Παρασκευή οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού σταθμού αποφάσισαν να γίνεται η παραλαβή των παιδιών από την είσοδο στην οδό Δημητσάνας, και όχι από την οδό Κεδρηνού, όπως γινόταν ώς τότε! Ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί αν τα μικρά παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά κακοποιών και αστυνομικών!

Τη στιγμή που οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν βροχή, μια νεαρή οδηγός προσπαθούσε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό της στην οδό Κεδρηνού. Καθώς πάρκαρε ανυποψίαστη, είδε τα τζάμια της να γίνονται θρύψαλα και έσκυψε ενστικτωδώς σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις σφαίρες που σφύριζαν ολόγυρά της! Οταν τελείωσε η συμπλοκή, η άτυχη γυναίκα βγήκε τρέμοντας από το αυτοκίνητό της και άρχισε να ουρλιάζει, έχοντας υποστεί ισχυρό κλονισμό! Χρειάστηκε, μάλιστα, να μεταφερθεί σε παρακείμενο νοσοκομείο για να συνέλθει από το σοκ.

Οι σφαίρες από τα Καλάσνικοφ των κακοποιών χτύπησαν και το παλιό Ι.Χ. (μάρκας Morris)ενός συνταξιούχου,που το είχε σταθμεύσει λίγα λεπτά νωρίτερα στην οδό Κεδρηνού για να πάει στο ΙΚΑ της περιοχής! Οταν επέστρεψε, το βρήκε στην κυριολεξία «σουρωτήρι» από τις σφαίρες και το πίσω παρμπρίζ θρυμματισμένο. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν κάλυκες και βολίδες και τους έστειλαν για βαλλιστική εξέταση.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Φωτο: Ηλίας Κουτουλογένης

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....