Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Πάνε Ντουμπάι, κάνουν καφέδες

Η οικονομική κρίση σαρώνει σαν καταιγίδα τα πάντα στον καλλιτεχνικό χώρο – Ιωάννα Παπαδημητρίου και Μεγακλής Βιντιάδης απασχολούνται ήδη εκεί, ενώ σε λίγο καταφθάνουν Σάγια και Στεφανία Ρίζου

Η οικονομική κρίση σαρώνει, σαν καταιγίδα, τα πάντα! Στη δίνη του κυκλώνα στροβιλίζονται και πολλοί Ελληνες καλλιτέχνες και εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz, οι οποίοι αναζητούν σανίδα σωτηρίας στα Eνωμένα Aραβικά Eμιράτα, με πρώτη επιλογή το πολυδιαφημισμένο -ως Γη της Επαγγελίας- Ντουμπάι, αλλά και το Κατάρ ή άλλους, λεγόμενους «χρυσούς» προορισμούς της Μέσης Ανατολής. Με τις βαλίτσες στο χέρι για να βρουν την τύχη τους στο Ντουμπάι είναι οι γνωστές τραγουδίστριες Shaya και Στεφανία Ρίζου που ήδη έχουν κλείσει συνεργασία σε μεγάλο τοπικό κλαμπ. Ωστόσο η… απόβαση στο Ντουμπάι γνωστών ονομάτων από την εγχώρια showbiz ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου, όταν ο σκηνοθέτης Μεγακλής Βιντιάδης έφυγε από την Ελλάδα για να μείνει και να δουλέψει εκεί. Οπως και το γνωστό μοντέλο Ιωάννα Παπαδημητρίου, που πριν από λίγους μήνες άνοιξε επαγγελματικές παρτίδες ως το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας ενός κλαμπ για VIP παίκτες πινγκ πονγκ στον «επίγειο παράδεισο της Ανατολής».2fdhgdsghhdh

Η είδηση ότι η Shaya… μετακομίζει καλλιτεχνικά στο Ντουμπάι έγινε γνωστή όταν οι υπεύθυνοι του νέου τοπικού κλαμπ Fleurs ανακοίνωσαν -μέσω της επίσημης ιστοσελίδα τους- με τα καλύτερα λόγια τη συνεργασία τους, ενώ ανέβασαν στο διαδίκτυο και φωτογραφίες της από την ειδική φωτογράφισή της για την προώθηση των εκεί εμφανίσεών της. Μάλιστα λίγες μέρες μετά οι ίδιοι επανήλθαν και ανακοίνωσαν και δεύτερη μεταγραφή από τη χώρα μας: «Υστερα από τη συμφωνία μας με τη Shaya Hansen έχουμε και δεύτερη συνεργασία από την Ελλάδα, αυτή με τη Στεφανία Ρίζου, που επίσης είναι μία από τις καλύτερες φωνές της χώρας της και ανυπομονούμε να τη δούμε και να την ακούσουμε στο μαγαζί μας».

Η αλήθεια είναι πως στο Ντουμπάι υπάρχουν αρκετά νέα clubs και ζεστά lounges και bars, τα οποία κυρίως βρίσκονται μέσα στα καλύτερα ξενοδοχεία, στο κέντρο της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι αρμόδιοι των εν λόγω ψυχαγωγικών χώρων ενδιαφέρονται περισσότερο να κλείσουν από την Ελλάδα ονόματα που ερμηνεύουν ξένα τραγούδια και όχι ελληνικά, καθώς το κοινό αποτελείται από πλούσιους τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα καινούργια «μοδάτα στέκια» είναι το SpiN Dubai, το οποίο διαχειρίζονται οι πάμπλουτοι Ιρακινοί Ντάνι και Ράμι Αλγιαμούρ (έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ντουμπάι) και κατά καιρούς φιλοξενούν διάσημους dj, ενώ διοργανώνουν μεγάλα happenings. Να πούμε ότι πριν από λίγους μήνες έγινε εκεί το 5ο SpiN Galactic (ένα τουρνουά πινγκ πονγκ με VIP σε… ολόχρυσο τραπέζι, παρακαλώ!), στο οποίο συμμετείχε η Ιωάννα Παπαδημητρίου, Miss Young 1994, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο πινγκ πονγκ και μοντέλο με διεθνείς συνεργασίες. Η «δική μας» Ιωάννα παρευρέθηκε στην εκδήλωση ως επίσημη guest και έπαιξε φορώντας… ψηλοτάκουνα μια παρτίδα πινγκ πονγκ με την Κορεάτισσα ηθοποιό Σου Γιον, ενώ φωτογραφήθηκε με τη Σούζαν Σαράντον, η οποία είναι μία εκ των τεσσάρων ιδιοκτητών της αλυσίδας των συγκεκριμένων κλαμπ για πολύ δυνατούς -και συνήθως πλούσιους- παίκτες του αθλήματος. «Μαζί με την Σου Γιον, η οποία επίσης ήταν αθλήτρια του πινγκ πονγκ, αποτελούμε τα πρόσωπα της καμπάνιας SpiN» δηλώνει η ίδια και βέβαια θα είναι και πάλι παρούσα στο συγκεκριμένο κλαμπ του Ντουμπάι για τις ανάγκες κάποιου επόμενου τουρνουά.3fdghdgfhdfh

Να προσθέσουμε ότι στο Ντουμπάι βρίσκεται από τις αρχές του χρόνου ο Μεγακλής Βιντιάδης, σκηνοθέτης θρυλικών εκπομπών της ασπρόμαυρης τηλεόρασης και επί σειρά ετών των εκπομπών της Ελένης Μενεγάκη. «Τα παρατάω και φεύγω. Εξι χρόνια πηγαινοέρχομαι Ντουμπάι, αλλά αυτή τη φορά πηγαίνω μόνιμα, γιατί δεν πάει άλλο εδώ. Τέρμα. Πολλοί δεν θέλανε να καταλάβουνε πως η πτώση της τηλεόρασης θα συνεχιστεί. Αυτό το γεγονός με κούρασε ψυχολογικά. Δεν αντέχω, δεν άντεξα, τα παρατάω και φεύγω!» είχε δηλώσει λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο και είχε προσθέσει με νόημα: «Εδώ “no money”. Εκεί “much money”. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, κάνω βιντεοκλίπ, σκηνοθετώ συναυλίες».

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Επένδυσαν σε καφετέριες

Οι γνωστοί ηθοποιοί Αγγελική Δαλιάνη και Μάνος Παπαγιάννης εδώ και ένα μήνα έχουν ανοίξει ένα cafe-espresso-coctail bar στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Περιστέρι. «Ητανε μια σκέψη που την είχαμε με τον Μάνο εδώ κι αρκετά χρόνια. Σαφώς επηρέασε και η κρίση, θέλαμε να έχουμε και κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά μας, γιατί η ηθοποιία είναι ένας χώρος από μόνος του ανασφαλής επαγγελματικά. Παρότι είμαστε τυχεροί γιατί, δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε μείνει εκτός χώρου, μας δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο, το οποίο θα μας δώσει και μια σιγουριά οικονομικής φύσης» μας είπε η δημοφιλής ηθοποιός.  

Λίγο καιρό πριν γίνει μπαμπάς το μοντέλο Στέλιος Χανταμπάκης άφησε την πασαρέλα και πέρασε πίσω από την μπάρα, καθώς άνοιξε καφέ στην Eυριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας. «Επειδή είναι δύσκολοι οι καιροί, πόσο μάλλον για τον χώρο της μόδας, έπρεπε να σκεφτώ να κάνω κάτι άλλο, το οποίο γνωρίζω και είναι πιο σίγουρο ως δουλειά. Εχω αποκτήσει τη δική μου οικογένεια και οι υποχρεώσεις μου έχουν αυξηθεί πολύ. Τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω τους μεγαλύτερους και τον αγώνα που έκαναν, και γι’ αυτό σέβομαι τον κόσμο που έρχεται να πάρει έναν καφέ και προσπαθώ να παρέχω την καλύτερη ποιότητα στις χαμηλότερες τιμές» λέει ο Στέλιος στην «Espresso».

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΩΤΟ: Δ. ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ – ΧΡ. ΖΗΝΑΣ

Ηθοποιοί με μαγαζιά αλλά και σερβιτόροι!

Τα έξοδα τρέχουν, τα έσοδα μειώνονται και οι καλλιτέχνες κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν το μηνιαίο μπάτζετ τους. Κάποτε τα σίριαλ έπεφταν βροχή, η τηλεόραση μοίραζε παχυλούς μισθούς και το θέατρο αποτελούσε τη δεύτερη δουλειά για τους περισσότερους. Σήμερα, που η κρίση πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς φέρνοντας μαζί της περικοπές, απολύσεις και χρωστούμενα, ένας μετά τον άλλον ηθοποιοί και παρουσιαστές κάνουν το… κουμάντο τους για το αύριο που φαντάζει σκοτεινό, βαρύ και άγριο. Κάποιοι επενδύουν τις οικονομίες τους σε επιχειρήσεις και άλλοι κάνουν παράλληλα δεύτερη δουλειά.

Οταν δεν βρίσκεται σε πρόβες για την επανάληψη της παράστασης «Hangover 4», ο Μάνος Πίντζης κάνει personal training σε ένα fitness club στην Εκάλη. «Από αυτή τη δουλειά κερδίζω σταθερά χρήματα και μπορώ να κάνω τα πράγματα που θέλω για εμένα και την οικογένειά μου» δηλώνει ο ηθοποιός, που παράλληλα διατηρεί το προσωπικό του πελατολόγιο ως γυμναστή, αφού έκανε αυτή τη δουλειά και πριν ασχοληθεί με το θέατρο.4dfghdfghdfh

Ο συνάδελφός του Σταύρος Νικολαΐδης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως «χασάπης» στο σίριαλ «Εγκλήματα». Οταν όμως αποφάσισε ν’ ανοίξει κατάστημα βλέποντας ότι δεν έβγαινε μόνο με τον μισθό του ηθοποιού, δεν επέλεξε κρεοπωλείο αλλά μαγαζί με οπτικά είδη. Οπως έχει δηλώσει πάντως, η επιχείρησή του μόλις που επιβιώνει. «Δεν θα μπορούσα να ζήσω μόνο από το μαγαζί, αν δεν έβγαζα κάποια χρήματα και ως ηθοποιός. Είναι ένα μικρό συμπλήρωμα στο εισόδημά μου. Μου χρειάζονται και τα δύο».

Στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης ο Χρήστος Φερεντίνος αποφάσισε να επενδύσει στην κρέπα. Δύο καταστήματα έχει ανοίξει μέχρι τώρα ο παρουσιαστής. Το ένα βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων και το άλλο σε αντίστοιχο χώρο στα νότια. Ο ίδιος είναι μέτοχος και σ’ ένα bar-restaurant στην Κηφισιά. Σε αντίστοιχες επιχειρηματικές κινήσεις έχει προχωρήσει εδώ και καιρό ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα το franchise γνωστής εταιρίας καφέ και ετοιμάζει ήδη το κατάστημά του στα Βριλήσσια.

Το οικονομικό του μέλλον στο… φλιτζάνι του καφέ είδε, καθώς φαίνεται, και ο Χρήστος Χολίδης. Μετά το Focaccino που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο στο Παλαιό Φάληρο, ο τραγουδιστής απέκτησε ακόμη ένα μαγαζί με την ίδια επωνυμία στην Κηφισιά. Ο Μέμος Μπεγνής, από την άλλη μεριά, πιστεύει περισσότερο στη δύναμη του… σάντουιτς. Ο ηθοποιός και η συνάδελφός του Χριστίνα Πομόνη διατηρούν ένα κατάστημα Everest στη Σαλαμίνα.

«Φέτος έπρεπε πραγματικά να βρω μια δεύτερη δουλειά, αφού μένω σε σπίτι που πρέπει να το πληρώνω, έχω ένα ψυγείο να γεμίσω, μια σειρά από λογαριασμούς και έσοδα που δεν φτάνουν για να προχωρήσω». Τα παραπάνω είχε πει ο Ορέστης Τζιόβας σε παλιότερη συνέντευξή του αποκαλύπτοντας ότι παράλληλα με την ηθοποιία σερβίρει καφέδες σε κατάστημα της πλατείας Πλαστήρα, στο Παγκράτι. Δεν είναι όμως ο μόνος γνωστός ηθοποιός που ενισχύει το εισόδημά του με αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο κάνει και ο Πέτρος Πέτρου που έπαιξε πέρυσι με τον Γιάννη Μόρτζο στην παράσταση «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη». Ο Πέτρος εργάζεται στην καφετέρια Αλσος που διατηρεί στη Νέα Σμύρνη ο -επίσης ηθοποιός- Μιχάλης Μαρκάτης.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...