Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Απατεώνας από το Ιράκ

Εμφανιζόταν ως Ελληνας χρηματιστής και έτρωγε τα λεφτά των θυμάτων του

Σούπερ απατεώνας που δρούσε επί χρόνια σαν φάντασμα συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μοσχάτο. Ο 44χρονος… Σαντάμ «Ιωάννης Παπαδάκης», δήθεν κορυφαίος Ελληνας χρηματιστής -στην πραγματικότητα δαιμόνιος απατεώνας από το Ιράκ (!)-, «έφαγε» τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες σε Αθήνα, Νάξο και Ηράκλειο Κρήτης!

Το συγκεκριμένο πρόσωπο αποτελούσε μέγα πονοκέφαλο για τις Αρχές που, κατά πληροφορίες, τον αναζητούσαν από το 2010, ενώ προέκυψε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έβαλε στην τσέπη 1.000.000 ευρώ εξαπατώντας πάνω από δεκαπέντε πολίτες. Ο «Ιωάννης Παπαδάκης» από την επαρχία Τικρίτ του Ιράκ (τόπος καταγωγής του Σαντάμ Χουσεΐν) ζούσε πλουσιοπάροχα αρπάζοντας τις οικονομίες των άτυχων θυμάτων του, στα οποία εμφανιζόταν ως χρηματιστής ή διευθυντής μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και υποσχόταν κερδοφόρες επενδύσεις σε τραπεζικά – επενδυτικά προϊόντα.

Ο 44χρονος -πάντα κουστουμαρισμένος- Ιρακινός νοίκιαζε πολυτελή οχήματα προκειμένου να μεταβαίνει στα ραντεβού του. Μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα, ενώ θάμπωνε τα θύματά του με την ευγένεια και τα επιχειρήματά του! Οπως διαπιστώθηκε, πολλοί πολίτες που έπεσαν στην παγίδα του είχαν φτάσει στο σημείο να πουλούν τα κοσμήματά τους, τα αυτοκίνητα, ακόμη και οικόπεδα ή να δανείζονται από τοκογλύφους προκειμένου να επενδύσουν τα χρήματά τους στις υποτιθέμενες ευκαιρίες που τους παρουσίαζε ο… ευυπόληπτος «Ιωάννης Παπαδάκης».

Ο ίδιος είχε τυπώσει δεκάδες κάρτες με το ονοματεπώνυμό του (το ελληνικό!) και ιδιότητες όπως χρηματιστής, διευθυντής διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, μάνατζερ μεγάλης ελληνικής τράπεζας κτλ. Πλησίαζε πολίτες, άφηνε την κάρτα του και υποσχόταν μεγάλο κέρδος από την επένδυση των χρημάτων που θα του έδιναν οι πολίτες. Οταν διαπίστωνε ότι το θύμα του έχει ανάγκη άμεσα από μετρητά, δεν δίσταζε να του προτείνει επένδυση στον… τζόγο, σε στοιχήματα δηλαδή και πάλι τάζοντας σίγουρες αποδόσεις!

Το «παραμύθι»

Το κόλπο που εφάρμοζε ήταν καλοσχεδιασμένο. Αρχικά μικρότερα ποσά, έως 5.000 ευρώ ή το πολύ 10.000 ευρώ. Μέσα σε τρεις ημέρες επέστρεφε στο θύμα του ένα μέρος των χρημάτων (για παράδειγμα 2.000-3.000 ευρώ), ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τα πρώτα κέρδη από την επένδυση! Αμέσως ο δαιμόνιος Ιρακινός ξεφούρνιζε νέο παραμύθι περί κέρδους δεκάδων χιλιάδων ευρώ -και μάλιστα αφορολόγητων-, εφόσον το ποσό που θα επενδυόταν θα ήταν αισθητά μεγαλύτερο του αρχικού κεφαλαίου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας ιδιοκτήτριας καταστήματος ενδυμάτων από το Περιστέρι η οποία εμπιστεύτηκε στον Ιρακινό «Παπαδάκη» 200.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι θα έβγαζε εύκολα και νόμιμα 1.000.000 ευρώ! Επίσης στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και στη Νάξο ο υπερ-απατεώνας κατάφερε να «τσεπώσει» χρήματα (σταδιακά 300 ευρώ), κυρίως από αγρότες και ξενοδόχους.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....