Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Ο… τουρκικός ιστός απλώνεται στη Ρόδο

Οι βλέψεις της Αγκυρας δεν μένουν στη Θράκη.

Η απόπειρα τουρκοποιήσης στη Ρόδο περνάει καιρό τώρα μέσα από τον λεγόμενο πολιτιστικό σύλλογο μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδελφοσύνη». Πρόκειται για έναν σύλλογο που διακινεί άφθονο τουρκικό χρήμα και βρίσκεται σε άμεση σύνδεση όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και τους σκληροπυρηνικούς τουρκόφρονες κύκλους της Θράκης, με τους οποίους συνεργάζεται στενά. Επίσης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το τουρκικό προξενείο στη Ρόδο.


Προ δύο μηνών ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Αδελφοσύνη» Μεχμέτ Ζαμαντακί επισκέφθηκε την Τουρκική Ενωση Ξάνθης για να πληροφορηθεί το «know how» της μετονομασίας του συλλόγου σε «τουρκικό». Μπορεί ο πρόεδρος του συλλόγου να δηλώνει «Ελληνας και όχι Τούρκος μουσουλμάνος», αλλά «οι πιέσεις από τους εθνικόφρονες της Αγκυρας είναι μεγάλες και θα αποδώσουν δυστυχώς καρπούς» δηλώνουν διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι τον σύλλογο πλαισιώνουν παιδιά ηλικίας από 3 έως 18 ετών που γνωρίζουν άπταιστα την τουρκική γλώσσα.


Πριν από μία εβδομάδα ο σύλλογος εμφανίστηκε στο έκτο φόρουμ του ΟΗΕ για τις θρησκευτικές μειονότητες, που έγινε στη Γενεύη. Εκεί η Αγκυρα παρουσίασε έναν κάτοικο Τουρκίας, ο οποίος με σπαστά αγγλικά δήλωσε «επικεφαλής του συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου και Δωδεκανήσου».


Η παρουσία του είναι ενδεικτική της επιμονής της Αγκυρας να απλώσει τον «τουρκικό ιστό» μετά τη Θράκη και στα Δωδεκάνησα. Προς το παρόν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις με τρόπο διακριτικό, αλλά Ροδίτες φοβούνται πως με την ανοχή και πάλι των πολιτικών μας αναπτύσσεται η δράση της Τουρκίας, αυτή τη φορά στη Ρόδο, και αν δεν υπάρξει άμεσα αντίδραση κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.
Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια (λόγω μεταφοράς του σε νέα γραφεία) του συλλόγου, τα οποία έγιναν πέρυσι, παρευρέθησαν ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Ρόδο Κερίμ Ουράς, ο πρόξενος Ρόδου Αϊντίν Ιλχάν Ντουρουσόι, μουσουλμάνοι Ροδίτες που κατοικούν στην Τουρκία, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και δύο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.


Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα






Μποζουκια Αθηνα