Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το μοιραίο μπάνιο για τον Νίκο Σαλευρή

Νεκρός στην παραλία του Αλίμου (προδομένος από την καρδιά του) βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καλλιθέα.

Στο πένθος βυθίστηκε χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και ο δήμος Καλλιθέας, μετά το άκουσμα της είδησης για τον τραγικό χαμό του πρώην δημάρχου της πόλης και μεγαλομετόχου επί σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια της ΠΑΕ Καλλιθέα Νίκου Σαλευρή. Βρέθηκε το πρωί στην παραλία του Αλίμου νεκρός, πιθανότατα από πνιγμό, λόγω καρδιακού επεισοδίου που υπέστη την ώρα που κολυμπούσε. Τα ακριβή αίτια βέβαια του θανάτου του θα διαπιστωθούν με το πέρας της νεκροψίας, ενώ η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα.

Ο εκλιπών, όπως συνήθιζε αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, κάθε απόγευμα γύρω στις 7.00-8.00 πήγαινε στον Αλιμο για λίγο κολύμπι. Ετσι έκανε και την Πέμπτη, αλλά σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες φορές, προχθές δεν φάνηκε συνεπής στον χρόνο επιστροφής του πίσω στο γραφείο της αγαπημένης του ομάδας. Οι ώρες περνούσαν και οι συνεργάτες του στην Καλλιθέα αλλά και η σύντροφός του Γεωργία άρχισαν να ανησυχούν. Ο γιος του αποφάσισε να πάει στην παραλία, στη μεριά που άρεσε στον πατέρα του να κάθεται, για να ρίξει μια ματιά. Δυστυχώς, οι υποψίες άρχισαν να επιβεβαιώνονται όταν εντόπισε στην παραλία τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του (ρούχα, κινητά, κλειδιά) πάνω σε μια ξαπλώστρα.

Οι προσπάθειες αναζήτησής του απέβησαν μάταιες, καθώς ο 67χρονος Νίκος Σαλευρής ούτε φαινόταν πουθενά, ούτε και απαντούσε στις αγωνιώδεις φωνές. Από εκείνη την ώρα (κάπου 10.30 το βράδυ) ξεκίνησαν οι προσπάθειες εύρεσής του. Επιστρατεύτηκαν βατραχάνθρωποι που έκαναν καταδύσεις έως και τις 3.00 τα ξημερώματα (!), ενώ στην περιοχή πετούσε και ελικόπτερο ώστε να τσεκάρει εναέρια την ακτή. Τελικά, νωρίς το πρωί η οικογένεια του Νίκου Σαλευρή ενημερώθηκε από τους άνδρες που διεξήγαγαν τις έρευνες πως κάτι εντόπισαν. Από την ομάδα αποφάσισαν να πάνε για την αναγνώριση ο νυν γενικός αρχηγός της Καλλιθέας Λουκάς Καραδήμος μαζί με τον Αντώνη Αράδα, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου. Οι ίδιοι το ζήτησαν προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο δραματικό σοκ των δύο νεαρών γιων του Νίκου Σαλευρή, του Κώστα και του Τάσου (30 και 32 ετών). Το πτώμα βρέθηκε στην παραλία του Ακρωτηρίου, σε αρκετά άσχημη κατάσταση (με μώλωπες και μελανιές).

«Πάθαμε σοκ όταν τον είδαμε» λέει στην «Espresso» ο Λουκάς Καραδήμος και συνέχισε: «Του μιλήσαμε για τελευταία φορά στις 8.00, όταν έφυγε για να πάει να κάνει το μπάνιο του, όπως σχεδόν κάθε μέρα. Αλλά αργούσε να επιστρέψει και ανησυχήσαμε. Βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένος στα βράχια, το πρόσωπό του με αίματα. Ηταν συγκλονιστικό. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Είχαμε μείνει άφωνοι. Πριν από λίγες ώρες μιλούσαμε για ποδόσφαιρο και για τις μεταγραφές που θα κάναμε και ήταν ενθουσιασμένος. Και ξαφνικά…»

Αγαπητός σε όλη την πόλη

Ο επιχειρηματίας Νίκος Σαλευρής υπηρέτησε το ποδόσφαιρο και την Καλλιθέα για σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια. Επί προεδρίας του η ομάδα κατάφερε να φτάσει στην Α’ Εθνική. Παράλληλα, επί ημερών του δημιουργήθηκε τμήμα ενόργανης γυμναστικής και στίβου. Αγαπητός ήταν γενικότερα στην περιοχή της Καλλιθέας, καθώς ενδιαφερόταν για τα κοινά και είχε πάντα ενεργή συμμετοχή στην πολιτική ζωή της πόλης. Διετέλεσε άλλωστε και δήμαρχος. Ηταν επίσης ιδιοκτήτης αλυσίδας φροντιστηρίων που φέρουν και το όνομά του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...