Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Καφέ στην πλατεία

Χαμόγελα από Σαμαρά που πήγε στην Πύλο και ο… γρίφος του Αλέξη.

Φακέλους από το Μέγαρο Μαξίμου έχει πάρει μαζί του στην Πύλο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να συνδυάσει λίγες μέρες ξεκούρασης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με ταυτόχρονη μελέτη των εκκρεμοτήτων που θα κληθεί να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση από τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία θα βρίσκονται όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και πάλι στις θέσεις τους. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μαζί του βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, τον οποίο συμβουλεύεται συνεχώς. Χθες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία. Εμφανώς καλοδιάθετος, πήρε αμέσως μετά τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και μερικούς φίλους του και πήγαν για καφέ στην πλατεία. Σε όλη τη διαδρομή ο πρωθυπουργός χαιρετούσε κόσμο και έπιανε κουβέντα μαζί του, καθώς εκλέγεται επί χρόνια εκεί και ξέρει πάρα πολλούς συντοπίτες του.

Σήμερα θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής στον λιμενοβραχίονα της Πύλου, προς τιμήν του φίλου του ναυτικού Βελισάριου Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του έσωσε τριάντα δύο άτομα τον Φεβρουάριο του 1980 από το δεξαμενόπλοιο «Irenes Serenade» που είχε πιάσει φωτιά, Οι ντόπιοι θυμούνται ότι ο Αντώνης Σαμαράς τότε, ως νέος βουλευτής, είχε φτάσει άμεσα στην περιοχή μόλις έμαθε το γεγονός, και προήδρευσε σύσκεψης για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του ναυαγίου. Από την πλευρά του, χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε από το Νυδρί όπου βρέθηκε «να απαλλαχθεί σύντομα ο λαός από τα βάρη του, που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάζει» όπως είπε. Τον πρώτο πολίτη της χώρας υποδέχθηκε στη Λευκάδα ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Οσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η τύχη του αγνοείται! Αρχικά ήταν γνωστό ότι θα βρισκόταν στην Κέρκυρα, αλλά πληροφορίες τον φέρουν να ξεκουράζεται σε παρακείμενο νησί, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στη Μάνη, και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Λιβαδειά απ’ όπου κατάγεται. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων πάντως ήταν για μία ακόμη φορά το Βέρμιο, όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου στην Παναγία Σουμελά, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...