Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Προπύργιο ασφάλειας η Ελλάδα»

28/08/2013 - 10:00 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, καθώς επίσης και για το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Πώς πήγε το ταξίδι στην Ουάσινγκτον;» ρώτησε ο πρώτος πολίτης της χώρας, για να του απαντήσει ο κ. Σαμαράς: «Πριν από ένα χρόνο η περιοχή γύρω από τη χώρα μας έδινε μια αίσθηση σταθερότητας, ενώ η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας. Σήμερα αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει 180 μοίρες. Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται. Γι’ αυτά τα θέματα είχαμε μια μακρά ανάλυση με τον πρόεδρο Ομπάμα και αυτή η αίσθηση σταθερότητας πρέπει να ενισχυθεί και στο εσωτερικό της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και εξερχόμενος της συνάντησης ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας» ήταν τα λόγια του.

Την ίδια ώρα, διαψευδόταν κατηγορηματικά από υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας η πληροφορία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποβάλει προς τη χώρα μας με οποιαδήποτε μορφή αίτημα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές ή ναυτικές εγκαταστάσεις μας σε τυχόν μελλοντική επίθεση κατά της Συρίας.