Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Το μουσείο του δρόμου!

Η κατασκευή του οδικού άξονα Λεύκτρου – Σπάρτης έγινε η αιτία να έρθει στο φως πλήθος ευρημάτων της βυζαντινής και ρωμαϊκής εποχής.

Ενα υπαίθριο μουσείο θα δημιουργηθεί στη Λακωνία για να φιλοξενηθούν τα σημαντικότερα από τα αρχαία που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, όταν η κατασκευή του οδικού άξονα Λεύκτρου – Σπάρτης έγινε η αιτία να έρθει στο φως πλήθος ευρημάτων της βυζαντινής εποχής και κυρίως της κλασικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας. Οι τοπικές Αρχές φιλοδοξούν τώρα να τα κάνουν προσιτά στο κοινό σε έναν «πολιτιστικό σταθμό» που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Πελλάνας. Ανάμεσα στα αρχαία που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη είναι και ένα μεγάλο μνημείο, όπου εντοπίστηκαν δύο μαρμάρινες σαρκοφάγοι, μαρμάρινα σκαλοπάτια και ψηφιδωτά δάπεδα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το notospress.gr. Τον περασμένο Ιούλιο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το εν λόγω μνημείο πιθανότατα είναι ο αρχαίος ναός του Θρόνακος Απόλλωνα και έκαναν έκκληση να αποφευχθεί η κατάχωσή του. Ωστόσο η αρχαιολογική έρευνα έδειξε ότι δεν πρόκειται για αρχαιοελληνικό ναό αλλά για ρωμαϊκό κτίσμα.

«Σύμφωνα με την αρχαιολογία δεν είναι ο ναός αλλά ένα μεγάλο ταφικό ρωμαϊκό μνημείο» δηλώνει στην «Espresso» η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, η οποία επισκέφθηκε το σημείο μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Οπως αναφέρει, τα ευρήματα στη συγκεκριμένη περιοχή φαίνονται εντυπωσιακά. Δεν είναι όμως τα μόνα που έχουν βρεθεί στη χάραξη του οδικού άξονα. «Καθ’ όλη τη διαδρομή του έργου υπάρχουν πάρα πολλά αρχαία» υπογραμμίζει.

Την απόφαση για την τύχη του ρωμαϊκού ταφικού μνημείου θα λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ομως το θέμα είναι τι θα γίνει συνολικά με τα αρχαία που έχουν βρεθεί στην περιοχή. «Εχουμε συζητήσει και με το υπουργείο Πολιτισμού και με τις τοπικές αρχαιολογίες να γίνει στον σταθμό της Πελλάνας ένας χώρος ώστε να εκτεθούν κάποια από τα ευρήματα που θα εκτιμήσει το υπουργείο Πολιτισμού» λέει η κυρία Τζανετέα και προσθέτει: «Μακάρι να μην ταφεί κανένα εύρημα, αλλά επειδή αυτό λόγω της οικονομικής συγκυρίας είναι δύσκολο, για μας είναι πολύ σημαντικό να γίνουν πολιτιστικοί σταθμοί. Ενας τέτοιος σταθμός υπάρχει δέσμευση ότι θα γίνει ακριβώς στην Πελλάνα και θα εκτεθούν οι αρχαιότητες που θα μας υποδείξουν οι αρχαιολόγοι». Πάντως, εκτός από την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, βασικός στόχος της Περιφέρειας Λακωνίας είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση και παράδοση του «πολύ σημαντικού και αναπτυξιακού έργου του οδικού άξονα» υπογραμμίζει η ίδια.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»




Μποζουκια Αθηνα