Η αδελφότητα των κοριτσιών του… Φιντέλ στην Ελλάδα!

❱❱ Οι Sisters of the leaf Greece (SOTL) είναι η πρώτη επίσημη αδελφότητα γυναικών στην Ελλάδα που δεν μπορεί χωρίς πούρο!Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

Δεν προωθούν το κάπνισμα, όμως αγαπούν την κουλτούρα και τον αυθεντικό κόσμο του πούρου όπως έγινε γνωστός μέσα από τη ζωή του κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο. Οι Sisters of the leaf Greece (SOTL) είναι ένα δίκτυο επαγγελματικά ισχυρών γυναικών οι οποίες με άξονα το πούρο επικοινωνούν, συνεργάζονται και ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες.

Αποτελούν την πρώτη επίσημη αδελφότητα γυναικών που λειτουργεί στην Ελλάδα στα πρότυπα της παγκόσμιας κοινότητας cigar aficionados και μέλη της μπορεί να είναι ακόμη και φανατικές… αντικαπνίστριες, που όμως είναι έτοιμες να μυηθούν στον κόσμο του πούρου! 

Οπως εξηγεί στην «Espresso» η ιδρύτρια και πρόεδρος της Sotl Greece δρ Αναστασία Ψωμιάδη, τα μέλη της αδελφότητας επιβάλλεται να εκφράζονται ελεύθερα σε όλους τους τομείς της ζωής τους και πάνω απ’ όλα να δείχνουν αποδεσμευμένα από κάθε αρνητικό στερεότυπο. «Πέρα από τη φιλοσοφία, την κουλτούρα και ό,τι σχετίζεται με τη βιομηχανία του, το πούρο συνοδεύεται και από ένα μαγικό ταξίδι. Μια ολόκληρη ιεροτελεστία, που έχεις την πολυτέλεια να ζεις όποτε το ανάβεις και όποτε εκείνο σε συντροφεύει».

Σπουδαία βιογραφικά

Γυναίκες με σπουδαία βιογραφικά και καριέρες βρίσκονται στο δίκτυο της Sotl Greece, οι αρχές του οποίου βασίζονται στην ενδυνάμωση της γυναίκας – επαγγελματία και την επιχειρηματική ηθική, χαρακτηριστικά που βρήκε η σχεδιάστρια κοσμημάτων Θάνια Ιορδανίδου, η οποία ανήκει στους χορηγούς της αδελφότητας: «Κάπνιζα μαζί με τον σύζυγό μου πούρο και μου άρεσε πολύ η εμπειρία. Τώρα, όμως, το απολαμβάνω συντροφιά με την παρέα σπουδαίων γυναικών, με τις οποίες ανταλλάσσουμε απόψεις πάνω σε θέματα καριέρας και όχι μόνο».

Την ίδια άποψη έχει και η Φωτεινή Κωστούλη, γνωστή σε Ελλάδα και εξωτερικό για το brand Aelia Selection: «Βρίσκομαι στην αδελφότητα γιατί, εκτός του ότι κάθε φορά που συναντιόμαστε περνάμε υπέροχα, ανοίγει ένας νέος κόσμος μπροστά μου, αυτός του πούρου, που αποτελεί πλέον μια πηγή έμπνευσης για την τέχνη μου».


Αριστερά: Η Αννα Κοντολέων. Δεξιά: Η Φωτεινή Κωστούλη 

Από το 2016 λειτουργεί στην Ελλάδα και το Brothers of the leaf Greece (Botl), μέσα από το οποίο άνδρες λάτρεις του πούρου ανακαλύπτουν τον κόσμο του, σε συνδυασμό με ενδιαφέροντα ταξίδια, γευσιγνωσίες και μουσική. Δράσεις ετοιμάζει και η γυναικεία αδελφότητα, όπως εξηγεί η life coach πολλών επωνύμων Aννα Κοντολέων, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Sotl.

«Εκτός από τις μόνιμες συναντήσεις μας μία φορά τον μήνα, έχουμε εγκαινιάσει και μια σειρά μαθημάτων μύησης στον κόσμο του πούρου με ειδικούς από Ελλάδα και εξωτερικό.

Επίσης, προγραμματίζουμε και παρουσιάσεις πούρων μέσα από την κουλτούρα των χωρών παραγωγής, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πρεσβείες και τα αντίστοιχα clubs του εξωτερικού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, καθώς έκανε γνωστό...

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Παντρεύτηκαν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα – Ο μυστικός γάμος στην Αθήνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, η Αθηνά Οικονομάκου...

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.

Βρήκαμε έπειτα από χρόνια την «Παριζιάνα» χορεύτρια της Φίνος

Η χορεύτρια-ηθοποιός Νικόλ Κοκκίνου θυμάται τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στη...

Κώστας Φραγκολιάς: Ο λόγος που δεν έχει παντρευτεί – «Τέτοιες γυναίκες είναι λίγες»

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε το μεσημέρι του...