Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025

Πήγαμε για τρύγο βγάζοντας ειδήσεις από το… πατητήρι του μόχθου

Τρύγος! Ελληνικός τρύγος στα Μεσόγεια τον Αύγουστο και τον...

Ραταϊκόφσκι: Τώρα και συγγραφέας σεναρίου για ταινία!

Η Εμιλι Ραταϊκόφσκι τα κάνει όλα και συμφέρει!Ετσι, εκτός...

Ο Νινιός στην «Παραλία» των βραβείων παρέα με έναν άγουρο δολοφόνο

Στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», όπου πρωταγωνίστησε το μακρινό 1992,...

Μαρίλια Μητρούση: Η hot κόρη του Μητρούση θέλει να την «αγαπάνε»!

Μπορεί με γονείς τους Μιχάλη Μητρούση και Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου...

Οικογενειακό μενού με γεύματα πέντε ημερών

Οικονομικό μενού από τον Βησσαρίονα.

Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης «Μαγειρεύει οικονομικά» καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η εκπομπή μαγειρεύει παραδοσιακά, υγιεινά ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα ή εναλλακτικά επιδόρπιο (κάποιες φορές και τα δύο μαζί), δημιουργεί γεύματα πέντε ημερών.

Σήμερα ετοιμάζει ένα υπέροχο πιάτο με καλομαγειρεμένο χοιρινό. Η σάλτσα από ταχίνι και κατίκι Δομοκού κάνει τη διαφορά. Το σερβίρει, δε, με αρωματικό ρύζι. Συνεχίζει το γεύμα κάνοντας νηστίσιμα σκαλτσούνια με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα πορτοκάλι.

Για αύριο ο Βησσαρίων δείχνει πώς τα μανιτάρια γίνονται μία υπέροχη σούπα φρικασέ, γευστική και πλούσια. Η λευκή κρέμα από το κατίκι δημιουργεί στο φαγητό μια υπέροχη γεμάτη σάλτσα. Ο αρωματικός χαλβάς που προτείνει στο επιδόρπιο είναι ένα γλυκό με σιμιγδάλι που σοτάρεται στο φρέσκο βούτυρο, με το άρωμα της μαστίχας και του πορτοκαλιού να δένουν υπέροχα μεταξύ τους.

Την Πέμπτη το μενού έχει αρνάκι με λευκή σάλτσα από κατίκι και πολλά λαχανικά. Αυτή είναι η πρόταση για το κυρίως γεύμα. Η σαλάτα, δε, είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιήσει κάποιος μαγειρικά τις φακές νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά.

Στο κλείσιμο της εβδομάδας ο σεφ φτιάχνει μία πίτα, τη λαδένια, έχοντας ως γέμιση μόνο τρία υλικά και τραγανό χειροποίητο φύλλο. Αυτή είναι η συνταγή που ταξιδεύει από την Κίμωλο στην κουζίνα μας, με σκοπό να τη μάθουμε, να την αγαπήσουμε και να την διαδώσουμε.

Ακόμη δημιουργεί μια αφράτη ζύμη για κρουασάν με σοκολάτα. Η γέμιση με σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και κατίκι Δομοκού είναι μια υπέροχης υφής κρέμα που μετατρέπει το επιδόρπιο σε ένα εξαιρετικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Γιούσεφ σε δικογραφία για εταιρία παράνομου τζόγου!

Τις διακοπές της απολαμβάνει η «εκρηκτική» χορεύτρια και influencer...

Γιώργος Μαζωνάκης: Το χρονικό από το ΔρομοκαΪτειο έως την κλινική «Γαλήνη»

Οσο περνούν οι μέρες τόσο έρχονται στο φως νέα...

Μαρία Σαράφογλου: «Φλερτ» δίχως happy end!

Eντονη φημολογία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία...

Κονσέρτα για… πολυβόλα με Μάτσα & Κεφαλογιάννη

Εκείνη στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, εκείνος στο Ωδείο Ηρώδου...

Διακοπές για Λιάγκα και Αντωνά στο υπερπολυτελές «Grand Hotel Et Des Palmes»

Αφού απόλαυσαν τις βουτιές τους σε Τήνο και Κύθνο,...

Σπουδαία διάκριση για την Κατερίνα Αργυρού

Μια σημαντική διάκριση στον ακαδημαϊκό χώρο πέτυχε η αδελφή...

«Σύννεφα» για Ασημακοπούλου και Τσαρτσαρή

Χωρισμός ή μία προσωρινή κρίση στη σχέση τους; Αν...