Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Το ελληνικό κοκτέιλ που «μέθυσε» τον κόσμο

Το Skyfall 2 του Παναγιώτη Γκοβάτσου πήρε το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Πράγας.

Ξεκίνησε από το κάστρο της Μονεμβασιάς και με «όπλο» του έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό γεύσεων και χρωμάτων «κατέλαβε» το κάστρο της Πράγας! Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος δημιούργησε το καλύτερο κοκτέιλ στον κόσμο, το «βάφτισε» Skyfall 2 και με αυτό απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον 39ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ που πραγματοποιήθηκε στην τσεχική πρωτεύουσα.

Χρειάστηκαν πολλή δουλειά και δεκάδες δοκιμές προκειμένου ο Ελληνας bartender να φτιάξει ένα κοκτέιλ τόσο καλό, ώστε να υποσκελίσει 56 αντίστοιχες δημιουργίες από όλο τον κόσμο. «Εκανα τουλάχιστον 50-60 κοκτέιλ για να καταλήξω σε αυτό» δηλώνει στην «Espresso» ο Παναγιώτης και προσθέτει: «Αυτό που πιστεύω ότι έδωσε περισσότερη ένταση ήταν το λικέρ ιβίσκου, που είναι ένα προϊόν πολύ ιδιαίτερο, έχει πολύ δυνατό άρωμα και πολύ ωραίο ροζ χρώμα».

Ως βάση χρησιμοποίησε τη βότκα Grey Groose αχλάδι, ενώ πρόσθεσε επίσης σιρόπι γκρέιπφρουτ, φρέσκο λάιμ, passion fruit και Perrier. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, καθώς το Skyfall 2 διακρίθηκε για την πολυπλοκότητα και ισορροπία των γεύσεων που, όπως αποδείχτηκε, εντυπωσίασαν τους γευσιγνώστες κριτές.21569889ghjlopiouytreff

Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος ζει και εργάζεται στη Μονεμβασιά, αν και, όπως λέει, δεν ξέρει ακόμη πού θα βρίσκεται φέτος τον χειμώνα, αφού του έχουν γίνει διάφορες προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το εισιτήριο για το παγκόσμιο της Πράγας ήταν η πρώτη θέση που κατέλαβε στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά εκείνο που τον πείσμωσε ήταν η δεύτερη θέση που είχε πάρει στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά. Πάντως ο ίδιος θεωρεί ότι η επιτυχία του δεν αποτελεί έκπληξη, αφού Ελληνας bartender είχε κατακτήσει την τρίτη θέση και στον περσινό διαγωνισμό. «Πιστεύω ότι γενικά στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο χώρο του bartending και των κοκτέιλ» σημειώνει.

Εκτός από τον Παναγιώτη Γκοβάτσο, που συμμετείχε στην κατηγορία του κλασικού κοκτέιλ, η Ελληνική Ενωση Μπάρμεν έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό και με τον Κωνσταντίνο Φραντζή, ο οποίος κατέλαβε την 21η θέση στην κατηγορία Flairtending (free style), καθώς και τον Παναγιώτη Πάλλη στο non alcoholic.

Η μυστική συνταγή

4 cl Grey Goose La Poire, 3 cl Giffard Pampl’ Hibiscus, 4 cl Finest Call Passion Fruit Purée, 2 cl ροζ σιρόπι γκρέιπφρουτ, 3 cl φρέσκος χυμός lime, 3 cl Perrier Χτυπήστε σε shaker, σερβίρετε σε ποτήρι Libbey Endessa, με διακόσμηση βατόμουρα, μούρα, γκρέιπφρουτ, φρούτα του πάθους, φύλλα ανανά, καρότο, γογγύλι, καυτερή πιπεριά και δυόσμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...