Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Το ελληνικό κοκτέιλ που «μέθυσε» τον κόσμο

Το Skyfall 2 του Παναγιώτη Γκοβάτσου πήρε το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Πράγας.

Ξεκίνησε από το κάστρο της Μονεμβασιάς και με «όπλο» του έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό γεύσεων και χρωμάτων «κατέλαβε» το κάστρο της Πράγας! Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος δημιούργησε το καλύτερο κοκτέιλ στον κόσμο, το «βάφτισε» Skyfall 2 και με αυτό απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον 39ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ που πραγματοποιήθηκε στην τσεχική πρωτεύουσα.

Χρειάστηκαν πολλή δουλειά και δεκάδες δοκιμές προκειμένου ο Ελληνας bartender να φτιάξει ένα κοκτέιλ τόσο καλό, ώστε να υποσκελίσει 56 αντίστοιχες δημιουργίες από όλο τον κόσμο. «Εκανα τουλάχιστον 50-60 κοκτέιλ για να καταλήξω σε αυτό» δηλώνει στην «Espresso» ο Παναγιώτης και προσθέτει: «Αυτό που πιστεύω ότι έδωσε περισσότερη ένταση ήταν το λικέρ ιβίσκου, που είναι ένα προϊόν πολύ ιδιαίτερο, έχει πολύ δυνατό άρωμα και πολύ ωραίο ροζ χρώμα».

Ως βάση χρησιμοποίησε τη βότκα Grey Groose αχλάδι, ενώ πρόσθεσε επίσης σιρόπι γκρέιπφρουτ, φρέσκο λάιμ, passion fruit και Perrier. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, καθώς το Skyfall 2 διακρίθηκε για την πολυπλοκότητα και ισορροπία των γεύσεων που, όπως αποδείχτηκε, εντυπωσίασαν τους γευσιγνώστες κριτές.

Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος ζει και εργάζεται στη Μονεμβασιά, αν και, όπως λέει, δεν ξέρει ακόμη πού θα βρίσκεται φέτος τον χειμώνα, αφού του έχουν γίνει διάφορες προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το εισιτήριο για το παγκόσμιο της Πράγας ήταν η πρώτη θέση που κατέλαβε στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά εκείνο που τον πείσμωσε ήταν η δεύτερη θέση που είχε πάρει στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά. Πάντως ο ίδιος θεωρεί ότι η επιτυχία του δεν αποτελεί έκπληξη, αφού Ελληνας bartender είχε κατακτήσει την τρίτη θέση και στον περσινό διαγωνισμό. «Πιστεύω ότι γενικά στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο χώρο του bartending και των κοκτέιλ» σημειώνει.

Εκτός από τον Παναγιώτη Γκοβάτσο, που συμμετείχε στην κατηγορία του κλασικού κοκτέιλ, η Ελληνική Ενωση Μπάρμεν έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό και με τον Κωνσταντίνο Φραντζή, ο οποίος κατέλαβε την 21η θέση στην κατηγορία Flairtending (free style), καθώς και τον Παναγιώτη Πάλλη στο non alcoholic.

Η μυστική συνταγή

4 cl Grey Goose La Poire, 3 cl Giffard Pampl’ Hibiscus, 4 cl Finest Call Passion Fruit Purée, 2 cl ροζ σιρόπι γκρέιπφρουτ, 3 cl φρέσκος χυμός lime, 3 cl Perrier Χτυπήστε σε shaker, σερβίρετε σε ποτήρι Libbey Endessa, με διακόσμηση βατόμουρα, μούρα, γκρέιπφρουτ, φρούτα του πάθους, φύλλα ανανά, καρότο, γογγύλι, καυτερή πιπεριά και δυόσμο.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...



Μποζουκια Αθηνα