Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

To Madwalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ επιστρέφει σήμερα στο Athens Metro Mall

Fashion tips από τον Λάκη Γαβαλά, beauty hacks από τη Σουζάνα Κεγγίτση και posing coaching από την...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

6+1 «διάσημες κυρίες» με ιστορία που βγήκαν στο σφυρί!

Το σπάνιο μοντέλο του θρυλικού ντράμερ των Beatles και τα κινηματογραφικά αυτοκίνητα.

Ενα σχετικά άγνωστο (στο ευρύ κοινό) μοντέλο του 1964 μπορεί να κοστολογηθεί πάνω από 350.000 ευρώ; Φυσικά, αν ο οδηγός του είναι… διάσημος. Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams στο Λονδίνο βγάζει στο σφυρί το Facel Vega II του θρυλικού ντράμερ των Beatles Ρίτσαρντ Στάρκεϊ, γνωστού ως Ρίνγκο Σταρ.


Το μοντέλο της Facel (γαλλικής εταιρίας κατασκευής υπερπολυτελών οχημάτων που ιδρύθηκε το 1939 από τον Ελληνογάλλο Ζαν Ντανινό) κρύβει κάτω από το καπό του έναν κινητήρα V8, 6.700 κυβικών εκατοστών και 420 ίππων!


Το Facel Vega II του 73χρονου σήμερα Ρίνγκο (το αγόρασε όταν το συγκρότημα μεσουρανούσε στα βρετανικά ποπ τσαρτς) είναι ένα από τα δύο μοντέλα στον κόσμο με αυτόν τον κινητήρα-θηρίο και ένα από τα 26 δεξιοτίμονα οχήματα που βρήκαν από τη γραμμή παραγωγής της εταιρίας. Κατασκευασμένο εξολοκλήρου στο χέρι, είναι απίστευτα «σπάνιο και συλλεκτικό κλασικό μοντέλο αυτοκινήτου», όπως τονίζει ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Bonhams Σόλτο Γίλμπερτσον.


Ο Ρίνγκο Σταρ δεν είναι ο μόνος διάσημος που είχε το τετραθέσιο κουπέ στο προσωπικό του γκαράζ. Αντίστοιχα μοντέλα πέρασαν από τα χέρια γνωστών ηθοποιών, όπως οι Τόνι Κέρτις, Ντάνι Κέι, Τζόαν Φοντέιν, Aβα Γκάρντνερ αλλά και θρυλικών οδηγών αγώνων όπως οι σερ Στίρλινγκ Μος και Ρομπ Γουόκερ. Οποιος λοιπόν είναι λάτρης αυτού του είδους των αυτοκινήτων και των Beatles θα μπορεί να το «χτυπήσει» την 1η Δεκεμβρίου στη New Bond Street. Με αφορμή τη δημοπρασία της μπορντό κυρίας του Ρίνγκο Στάρ, η «Espresso της Κυριακής» παρουσιάζει έξι διάσημα μοντέλα που βγήκαν στο σφυρί.


Aston Martin DB5


Το μοντέλο DB5 της Aston Martin έγινε γνωστό όταν πίσω από το τιμόνι του κάθισε ο θρυλικός Σον Κόνερι, ως Τζέιμς Μποντ, στις ταινίες «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» (1964) και «Επιχείρηση Κεραυνός» (1965). Εξοπλισμένο με τα κατασκοπικά gadgets του «Q», έμεινε χαραγμένο στη μνήμη των σινεφίλ για τη θήκη σαμπάνιας που διέθετε. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε το 1969 από τον Αμερικανό ραδιοφωνικό σταρ Τζέρι Λι αντί 9.000 ευρώ. Το καλοκαίρι του 2010 δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Auctions στο Λονδίνο αντί του αστρονομικού ποσού των 3.500.000 ευρώ!


Batmobile (Lincoln)


Το αυθεντικό Batmobile είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα οχήματα στον χώρο του θεάματος. Αρχισε την καριέρα του το 1955 σαν το πρωτότυπο αυτοκίνητο Futura της Lincoln. Το απέκτησε ο Τζορτζ Μπάρις από τη Ford αντί ενός δολαρίου (!) και ανακατασκευάστηκε μέσα σε 15 ημέρες για να γίνει το όχημα-σταρ του σίριαλ «Batman» το 1966. Από τότε που εμφανίστηκε με τους Μπάτμαν και Ρόμπιν, πολλοί έχουν προσπαθήσει να το αντιγράψουν, αλλά κανείς δεν μπόρεσε με επιτυχία. Πωλήθηκε φέτος αντί 3.600.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Barrett-Jackson’s Scottsdale.


Phantom V


Αυτή η Rolls «βγήκε» από το μυαλό του Τζον Λένον. Το μέλος των Beatles την αγόρασε το 1965 μαύρη. Προς απογοήτευση της Rolls-Royce, ο μουσικός την έβαψε σε ένα χρώμα εναρμονισμένο με την εποχή! Μετέτρεψε επίσης το πίσω μέρος της προκειμένου να φιλοξενήσει ένα διπλό κρεβάτι, τηλεόραση και ψυγείο! Οταν Λένον αντιμετώπισε προβλήματα από την αμερικανική εφορία το 1977, το πρόσφερε στο Cooper-Hewitt National Design Museum της Νέας Υόρκης αντί 166.000 ευρώ. Το μουσείο το έβγαλε σε πλειστηριασμό το 1985 για 1.700.000 ευρώ.


W196 R Silver Arrow


Ο Αργεντινός οδηγός Χουάν Μάνουελ Φάτζιο κέρδισε με το «ασημένιο βέλος» το Grand Prix Γερμανίας και Ελβετίας το 1954 καθώς και τον δεύτερο από τους συνολικά πέντε τίτλους του στη Formula 1. Ηταν αναμενόμενο λοιπόν το αυτοκίνητο να κάνει νέο ρεκόρ τιμής αυτοκινήτου σε δημόσιο πλειστηριασμό, όταν βρέθηκε στο σφυρί της Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο του 2013. Προκαλώντας καταιγίδα προσφορών, με τελική τιμή τα 22.000.000 ευρώ, η Mercedes νίκησε κατά κράτος τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ!


300SL Gullwing Coupe


Η 300SL Gullwing Coupe είναι ένα από τα ευρέως αναγνωρισμένα αυτοκίνητα όλων των εποχών. Η μοναδικής ομορφιάς σχεδίασή της προκαλεί τον θαυμασμό ακόμα και σήμερα, δηλαδή αρκετές δεκαετίες μετά την πρώτη της εμφάνιση στην άσφαλτο. Μεταξύ των πρώιμων θαυμαστών της ήταν ο ηθοποιός Κλαρκ Γκέιμπλ, ο οποίος την αγόρασε το 1955 καινούργια αντί 5.000 ευρώ προσθέτοντας αγωνιστικές ρόδες και τιμόνι από ξύλο και χρώμιο. Πωλήθηκε φέτος σε δημοπρασία της Barrett-Jackson’s Scottsdale στην Αριζόνα αντί 1.700.000 ευρώ.


Kennedy Limousine


Αν και δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμη όσο η μπλε κάμπριο Continental του 1961 στην οποία ο πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι δολοφονήθηκε το 1963, η Bubbletop Continental είχε επίσης επιστρατευθεί στην υπηρεσία του! Αγοράστηκε από τη Ford το 1962 και εστάλη στο Σινσινάτι προκειμένου να εξοπλιστεί κατάλληλα με φώτα, σημαίες και θωρακισμένα τζάμια. Το εσωτερικό της είναι επενδυμένο με μαύρο δέρμα στο μπροστινό μέρος και με έναν συνδυασμό από ύφασμα και δέρμα στο πίσω. Γνωστή από τον αριθμό της Μυστικής Υπηρεσίας 297-X, η Bubbletop πωλήθηκε για 317.000 ευρώ το 2010.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος



Μποζουκια Αθηνα