Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Οι καυτοί «πιστολέρο»

Το «πράσινο» δίδυμο των Μπεργκ – Φιγκερόα και ο «ερυθρόλευκος» Μήτρογλου γυαλίζουν τα όπλα για το αποψινό «αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Στον… πυρετό του ντέρμπι ζουν τα τελευταία 24ωρα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Η αποψινή (19.30, NS1) μονομαχία στη Λεωφόρο ανεβάζει το θερμόμετρο στις τάξεις των δύο ομάδων που θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη (βαθμολογικής σημασίας και γοήτρου) ποντάροντας στα δυνατά τους όπλα. Από τη μια πλευρά, ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός, που υποδέχεται έπειτα από έξι χρόνια τον «αιώνιο» αντίπαλο στο «Απ. Νικολαΐδης», θα στηριχθεί ιδιαίτερα στο δίδυμο των Φιγκερόα – Μπεργκ, ενώ ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ελληνικό clasico έχοντας τον Μήτρογλου σε δαιμονιώδη φόρμα. Ο Γιάννης Αναστασίου είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Αργεντινό στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη. Ο 32χρονος στράικερ έχει εμπειρίες από μεγάλα ντέρμπι στην καριέρα του. Τόσο στην πατρίδα του, όπου φόρεσε τις φανέλες της Μπόκα και της Ρίβερ, όσο και στο Καμπιονάτο, όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια με την Τζένοα.


Και φυσικά πήρε γεύση και από το ελληνικό clasico, καθώς πέρυσι πήγε να βάλει τη σφραγίδα του σκοράροντας μέσα στο Καραϊσκάκη. Φέτος, ο Αργεντινός έπαιξε μόλις σε τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα. Πρόλαβε όμως να σκοράρει τρεις φορές σε έξι προσπάθειες! Πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα του «τριφυλλιού» είναι ο Μπεργκ. Ο Σουηδός έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα σε 24 τελικές προσπάθειες, ενώ έχει παίξει σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος (εννέα).


Από την άλλη πλευρά, ο Μήτρογλου διανύει αναμφισβήτητα το καλύτερο ξεκίνημα σεζόν της καριέρας του. Σκοράρει κατά ριπάς σε Ελλάδα και Ευρώπη και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην «ερυθρόλευκη» επίθεση. Είναι ο πρώτος «πιστολέρο» της Σούπερ Λιγκ με 12 γκολ (με τρία χατ τρικ) σε 30 τελικές προσπάθειες, ενώ έχει παίξει σε οκτώ αγώνες. Κι ακόμη ένα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί για τον 25χρονο φορ είναι η εξαιρετική επίδοση που καταγράφει με προπονητή τον Μίτσελ. Σε (συνολικά) 25 παιχνίδια έως τώρα έχει βρει δίχτυα 22 φορές και είναι θέμα χρόνου να σπάσει το ρεκόρ που έχει καταγραφεί στο ενεργητικό του από την περίοδο που αγωνιζόταν με την ομάδα Κ19 της Μπορούσια. Τότε, υπό τις οδηγίες του Ούλριχ Σούντε, είχε σκοράρει 24 γκολ σε 25 ματς συνολικά!


Για τους γηπεδούχους, ο Γιάννης Αναστασίου σχεδιάζει μια ενδεκάδα με δύο επιθετικούς. Οι Μπεργκ – Φιγκερόα αναμένεται να ξεκινήσουν απόψε, ενώ τις υπόλοιπες εννέα θέσεις θα στελεχώσουν οι: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Λαγός, Μέντεζ, Ζέκα και Ντίνας.


Στον αντίποδα, ο Μίτσελ θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλά, Σιόβα, Μανιάτη, Σάμαρη, Φουστέρ, Κάμπελ, Βάις και Μήτρογλου.


Δερμιτζάκης: τα συν και πλην των μονομάχων


Ενα παιχνίδι που θα δώσει χαρά και θέαμα στον φίλαθλο κόσμο εύχεται και περιμένει να δει απόψε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο 44χρονος κόουτς κάνει λόγο για αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ποιότητα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ και την αξία των παικτών του, που ανά πάσα στιγμή μπορούν μέσα στο ματς να κάνουν τη διαφορά. «Πάντα θα είναι ένα ντέρμπι με δύο πολύ μεγάλες ομάδες, ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης και αγωνιστικής κατάστασης» λέει στην «Espresso» και εξηγεί: «Εύχομαι να γίνει αυτό που περιμένει ο φίλαθλος κόσμος. Ενα καλό παιχνίδι, μέσα σε αθλητικά πλαίσια, χωρίς ακρότητες και να κερδίσει ο καλύτερος στο γήπεδο. Δυστυχώς, είδα κι εγώ ότι το κλίμα είχε φανατιστεί πριν από το ματς και αυτό ίσως λειτουργήσει εις βάρος του θεάματος. Ετσι το ντέρμπι μπορεί να πάει στη δύναμη, στις προσωπικές μονομαχίες και στα νεύρα».


Αν παίζει ρόλο η έδρα; «Ναι, μπορεί να δώσει ένα πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, αφού οι παίκτες του γνωρίζουν ότι φορούν μια βαριά φανέλα, αλλά πιστεύω ότι θα αποκτήσουν επιπλέον κίνητρο παίζοντας μπροστά στον κόσμο τους και απέναντι σε έναν αντίπαλο με την αγωνιστική αξία, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Τελευταία στον Παναθηναϊκό βλέπω ότι βελτιώθηκε το κομμάτι της τακτικής, οι παίκτες του βγάζουν περισσότερα τρεξίματα και μεταφέρουν πιο ορθολογικά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση και σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο, στη ροή ενός αγώνα». Ποιο είναι το σχόλιό του για τους «κανονιέρηδες» των δύο αντιπάλων; «Ο Φιγκερόα είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι 100% έτοιμος αυτή τη χρονική στιγμή, ενώ ο Μήτρογλου δείχνει την αξία του στο γήπεδο και μπορεί να κάνει τη διαφορά ανά πάσα στιγμή».


Χ.Τ.


54 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, από το ξεκίνημα της Α’ Εθνικής


15 νίκες μετρά ο Παναθηναϊκός, άλλες τόσες έχει ο Ολυμπιακός ως φιλοξενούμενος και 24 παιχνίδια δεν έχουν αναδείξει νικητή


5 γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού έχει πετύχει ο Κώστας Μήτρογλου. Τρία με τα ερυθρόλευκα, ένα με τον Πανιώνιο κι ένα με τον Ατρόμητο


5 φορές αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό ο Στέφανος Κοτσόλης, ο οποίος μετρά τις περισσότερες συμμετοχές κόντρα στον «αιώνιο» από το τωρινό ρόστερ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...