Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Ξύπνησαν μνήμες Μονάχου

Τρόμος για την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Κολονίας.


Μνήμες Μονάχου του 1958 ξύπνησε για την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα λάθος του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κολονίας. Κατά την άφιξη του αεροσκάφους που μετέφερε τους «κόκκινους διαβόλους» εν όψει της αναμέτρησης με τη Λεβερκούζεν, ο πιλότος μόλις 400 μέτρα από το έδαφος αντιλήφθηκε ότι εκείνη την ώρα προσγειωνόταν στον ίδιο αεροδιάδρομο κι άλλο αεροσκάφος! Η αντίδρασή του ήταν να δώσει κατευθείαν ξανά ύψος στο αεροπλάνο, καθώς πιθανή προσπάθεια να πραγματοποιούνταν ταυτόχρονη προσγείωση εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους σύγκρουσης και προφανώς τραγωδίας!


Οπως ήταν λογικό, τα δευτερόλεπτα εκείνα επικράτησε πανικός, καθώς όλοι αντελήφθησαν πως κάτι εκτός προγράμματος εξελισσόταν. «Δεν μπορούμε να προσγειωθούμε γιατί ο αεροδιάδρομος είναι μπλοκαρισμένος. Δεν υπάρχει όμως κίνδυνος» είπε στην προσπάθειά του να καθησυχάσει ο πιλότος και τελικά έπειτα από σχεδόν δεκάλεπτη περιπλάνηση πάνω από το αεροδρόμιο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε άλλον διάδρομο, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.


«Προσγειωθήκαμε στη Γερμανία. Απλώς προσπαθώ να συνέλθω μετά την ανώμαλη προσγείωση» έγραψε ο ο Ρίο Φέρντιναντ στο twitter εκείνα τα λεπτά, ενώ άλλοι ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, σχολίαζαν: «Αυτό που συνέβη πραγματικά δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Κανείς δεν ήξερε τι γινόταν, αναστατωθήκαμε. Το αεροπλάνο ξαφνικά απογειώθηκε ξανά, για να προσγειωθεί τελικά ύστερα από δέκα λεπτά».


Γενικότερα το κλίμα στην αποστολή της Γιουνάιτεντ ήταν βαρύ χθες. Απαντες βέβαια προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ και να επικεντρωθούν στον αγώνα. Το συμβάν ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Μπιλ Φουλκς, του παλαίμαχου της Μάντσεστερ, που είχε διασωθεί στην τραγωδία του Μονάχου. Εκεί όπου ο σύλλογος θρήνησε στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 οκτώ παίκτες και συνολικά 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Τις σοκαριστικές στιγμές προχθές δεν τις βίωσαν οι σερ Αλεξ Φέργκιουσον και σερ Μπόμπι Τσάρλτον, καθώς ταξίδεψαν χθες στη Γερμανία με ξεχωριστή πτήση. Το περιστατικό ήταν και η αιτία που ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μόγες καθυστέρησε να δώσει το «παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση.


Μαχαιριές σε δύο οπαδούς


Αγνωστοι μαχαίρωσαν οπαδούς της Κοπεγχάγης σε κεντρική πλατεία του Τορίνο. Ενας άνδρας και μία γυναίκα εκδρομείς φίλαθλοι της ομάδας της Δανίας δέχτηκαν επίθεση πριν από τον αγώνα με τη Γιουβέντους σε καφετέρια όπου έπιναν τον καφέ τους, αλλά ευτυχώς τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά. Μάλιστα, το ένα από τα θύματα δημοσίευσε μία φωτογραφία από τη μαχαιριά που δέχτηκε στην πλάτη, η οποία έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου.


Την ίδια ώρα, στο Αμστερνταμ, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο οπαδός του Αγιαξ που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι του προχθές, όταν στο πρώτο γκολ της ομάδας του απέναντι στην Μπαρτσελόνα έπεσε από την εξέδρα των φανατικών πανηγυρίζοντας. Η πτώση προήλθε υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...