Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Το… image του Kασσελάκη στα χέρια του Σπηλιωτόπουλου

O πολιτικός αρραβώνας που κρατά από το 2019 έγινε...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Θρίλερ που κόβουν την ανάσα!

Οι φίλοι του σινεμά ψήφισαν τις πιο τρομακτικές ταινίες που έχουν δει ποτέ.

Μερικοί προτιμούν τα ψυχολογικά θρίλερ, ενώ άλλοι τα αιματοβαμμένα. Ανεξαρτήτως περιεχομένου όμως, ένα είναι βέβαιο: καλό θρίλερ είναι αυτό που σου κόβει την ανάσα.
 
Στην προσπάθειά του να βάλει τέλος στη διαμάχη σχετικά με το ποιο είδους θρίλερ είναι το πιο τρομαχτικό, το γιαπωνέζικο σάιτ Rakuten’s Play.com ζήτησε από τους επισκέπτες του να ψηφίσουν τις πιο τρομαχτικές ταινίες που έχουν δει.

Εν συνεχεία συνέδεσαν μια ομάδα θεατών με καρδιογράφους που κατέγραφαν τις αλλαγές στους καρδιακούς παλμούς τους στη διάρκεια των ταινιών αυτών, ώστε να καταλήξουν στην ταινία με την πιο τρομακτική σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η «Λάμψη»

Νικητήρια -και μάλιστα με διαφορά- αναδείχτηκε η «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον και συγκεκριμένα η σκηνή «να ο Τζόνι», η οποία προκάλεσε το μεγαλύτερο καρδιοχτύπι στο κοινό, με τους παλμούς των θεατών να αυξάνονται κατά 28,1%.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο «Εξορκιστής», με δυνατότερη σκηνή αυτή που η Κριστίν Μακ Νιλ ερευνά τους περίεργους θορύβους που ακούγονται στη σοφίτα, ενώ ακολουθεί ο «Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες».

Αν και η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ διαπιστώθηκε ότι είχε συνολικά το μεγαλύτερο σωματικό αντίκτυπο στους θεατές, αυξάνοντας κατά μέσο όρο τους καρδιακούς παλμούς τους κατά 26,8%, τα αποτελέσματα του γκάλοπ σε συνδυασμό με τις επιδόσεις των μεμονωμένων σκηνών κάθε ταινίας έφεραν τη «Λάμψη» στην κορυφή.

Στην τέταρτη θέση των πιο τρομακτικών θρίλερ όλων των εποχών βρέθηκε η γιαπωνέζικη ταινία «Ringu», ενώ το «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τη Σιγκούρνεϊ Γουίβερ ψηφίστηκε στην πέμπτη. Από το top 10 δεν θα μπορούσε να λείπει η «Σιωπή των Αμνών» με τον Αντονι Χόπκινς και την Τζόντι Φόστερ, αλλά και το «Πνεύμα του Κακού», σε σενάριο Στίβεν Σπίλμπεργκ, που βρέθηκαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Την «καταραμένη» δεκάδα συμπληρώνουν η «Παγιδευμένη Ψυχή» του Τζέιμς Γουάν, το «Halloween» του Τζον Κάρπεντερ και το «Σε Βλέπω», επίσης του Γουάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν τα μέλη του κοινού ερωτήθηκαν τι θεωρούν πιο τρομακτικό, απάντησαν κατά κύριο λόγο αράχνες και φίδια, ωστόσο οι σκηνές που φάνηκε να τους τρομάζουν περισσότερο ήταν εντελώς διαφορετικής θεματολογίας.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...