Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025

Η αισθαντική επανεκτέλεση της Γαλάνη που «ντύνει» το σίριαλ «Να με λες...

Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του «Θα...

Η Μαρία Κίτσου μιλάει για τον ρόλο της στη σειρά «Να με...

Καλεσμένη της «Super Κατερίνα» και της Κατερίνας Καινούργιου ήταν σήμερα μεσημέρι η Μαρία Κίτσου....

Τα make-up trends για το φθινόπωρο!

Καθώς μπαίνουμε στην εποχή των ζεστών χρωμάτων και των...

Παρηγοριά οι κόρες της

Στις δύο κόρες της βρήκε αποκούμπι η Νικόλ Κίντμαν...

Ενα καζάνι που βράζει το Mega!

Οι παραιτήσεις Μπούτου και Τσίγκα, το δίλημμα, η φημολογία και οι προθέσεις Ψυχάρη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη.

Κάτι τρέχει με το Mega… Το τελευταίο διάστημα το κανάλι της Μεσογείων θυμίζει καζάνι που βράζει. H παραίτηση του διευθυντή Προγράμματος του καναλιού Πέτρου Μπούτου, που έγινε αποδεκτή από τους βασικούς μετόχους, αλλά και εκείνη που ακολούθησε του διευθύνοντος συμβούλου και ισχυρού ανθρώπου της Τηλέτυπος Ηλία Τσίγκα, την οποία όμως δεν έχουν αποδεχτεί οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιώργος Μπόμπολας (Πήγασος) και Σταύρος Ψυχάρης (ΔΟΛ) έχουν κουνήσει συθέμελα τον τηλεοπτικό σταθμό.


Η απαίτηση


Η φημολογούμενη απαίτηση των τριών βασικών μετόχων προς τον Ηλία Τσίγκα να μειωθούν περισσότερο το προσωπικό του καναλιού και οι μισθοί των εργαζομένων ήταν η αιτία που ο διευθύνων σύμβουλος υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Τσίγκας -ο οποίος φέρεται πολύ δυσαρεστημένος, γιατί η παραίτησή του έγινε γνωστή στον Τύπο και αυτό έχει δυσκολέψει τις κινήσεις του- αρνήθηκε να προχωρήσει σε περικοπές μισθών και απολύσεις, γιατί αυτό μακροπρόθεσμα θα σημάνει τη συρρίκνωση και την αποδυνάμωση του καναλιού.


Το μεγάλο δίλημμα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για το Mega είναι αν το κανάλι θα συνεχίσει να πορεύεται με κάποιες παραγωγές ή αν αυτές από το 2014 θα σταματήσουν. Κι αυτό γιατί οι τρεις βασικοί μέτοχοι που παίρνουν και τις αποφάσεις στον σταθμό, αφού συμμετέχουν στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, δεν προτίθενται να βάλουν κι άλλα χρήματα από την τσέπη τους. Hδη την τελευταία τριετία έχουν προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που μεταφράζεται σε 25.000.000 ευρώ -η τελευταία έγινε τον Οκτώβριο- και για να λειτουργήσει το κανάλι πρέπει να γίνει σύντομα και άλλη.


Η χρηματοδότηση


Ουδείς από τους τρεις διατίθεται να μπει σε νέα διαδικασία χρηματοδότησης, τη στιγμή που τα συνολικά δάνεια του σταθμού στις τράπεζες φτάνουν τα 120.000.000 ευρώ. Με αυτό το σενάριο να κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το Mega, η αποδυνάμωσή του είναι η μελλοντική εξέλιξη, εκτός και αν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής και δώσει ανάσα στον άλλοτε τηλεοπτικό κολοσσό, που βλέπει να χάνει οσονούπω τη δυναμική και την πρωτοκαθεδρία του, θέση που έχουν αρχίσει να παίρνουν άλλοι όμιλοι. Παράλληλα, κυκλοφορούν και πάλι σενάρια περί ενοποίησης με το Star.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Καινούργιου: Η φουσκωμένη της κοιλίτσα πλέον δεν κρύβεται

Η Κατερίνα Καινούργιου διανύει όπως φαίνεται τους πρώτους μήνες...

Τρελά ερωτευμένη! Πάντα στο πλευρό της ο κατά 13 χρόνια νεότερος σύντροφός της

Η γνωστή κυρία της ελληνικής σόουμπιζ είναι τρελά ερωτευμένη

Τατιάνα Στεφανίδου: Εκτός πρίζας με παρασκήνιο

Hταν μόνο talk χωρίς power στην τηλεθέαση κι έτσι προτού ακόμα καλά καλά αρχίσει η νέα σεζόν η εκπομπή της Τατιάνας στον Σκάι ολοκληρώθηκε πρόωρα, μόλις έναν μήνα από την έναρξή της στον αέρα του σταθμού!

Σιωπηλός Γολγοθάς για την κόρη της Γεωργίας Βασιλειάδου

Σκιά του εαυτού της και καθηλωμένη στο κρεβάτι η Φωτεινή Αποστολίδη  έπειτα από την απώλεια της πολυαγαπημένης της θυγατέρας, Γεωργίας.