Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Θησαύριζε με ληγμένα ναρκωτικά!

Μια φαρμακοποιός εγκέφαλος σπείρας που είχε γεμίσει τις πιάτσες με επικίνδυνα χάπια.


Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών φαρμάκων και παράνομης συνταγογράφησης εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας.


Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται μια φαρμακοποιός του Πειραιά, η οποία εδώ και έξι χρόνια χορηγούσε σε δύο συνεργούς της, έναν 60χρονο Ελληνα κι έναν 30χρονο Αλγερινό, ναρκωτικά χάπια, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν -με το αζημίωτο φυσικά- στις πιάτσες των τοξικομανών σε Αθήνα και Πειραιά. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι αλλά και στο κατάστημα της 39χρονης φαρμακοποιού βρέθηκαν πλήθος χάπια, τα οποία είχαν λήξει εδώ και μια δεκαετία, αλλά και χιλιάδες μονόγραμμες συνταγές, οι οποίες αποδείχθηκε πως ήταν πλαστές.


Ολα άρχισαν όταν έφτασε πληροφορία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για έναν Ελληνα κι έναν Αλγερινό που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών φαρμάκων στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου διέμεναν ο Ελληνας και ο αλλοδαπός συνεργός του, στον Βύρωνα. Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7.700 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχαν παράνομα.


Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι δύο συλληφθέντες είπαν στους αστυνομικούς πως προμηθεύονταν τα χάπια από τη συγκεκριμένη φαρμακοποιό, με αποτέλεσμα να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τη σύλληψή της. Συγκεκριμένα ο 60χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 39χρονη και της είπε πως θέλει 3.780 ναρκωτικά χάπια, αντί μεγάλου χρηματικού ποσού. Η φαρμακοποιός συμφώνησε και το πρωί του περασμένου Σαββάτου συναντήθηκε στο κατάστημά της με τον 60χρονο, στον οποίο έδωσε τα χάπια και παρέλαβε τα χρήματα. Εκείνη την στιγμή στο φαρμακείο στο κέντρο του Πειραιά εισέβαλαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τη 39χρονη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια.


Υστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φαρμακείο της κατηγορουμένης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 249 κουτιά ναρκωτικών φαρμάκων, τα οποία είχαν λήξει εδώ και μια δεκαετία, ενώ δεν έφεραν την ταινία γνησιότητας. Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της βρέθηκαν 25 βιβλιάρια τραπεζών με καταθέσεις.


Με βίλα και καταθέσεις 1.000.000 ευρώ


Οπως είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες, πουλούσαν τα ναρκωτικά χάπια που τους έδινε η φαρμακοποιός σε τοξικομανείς από 2 έως 5 ευρώ το χάπι.


Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των Αρχών, τα τελευταία έξι χρόνια η φαρμακοποιός συνεργαζόταν εν γνώσει της με τα δύο άτομα και τους έδινε ναρκωτικά χάπια εξοικονομώντας μεγάλα χρηματικά ποσά και μάλιστα αφορολόγητα. Η 39χρονη είχε θησαυρίσει από αυτή τη δραστηριότητα και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να αγοράσει μεζονέτα πολυτελείας στην περιοχή της Βούλας, έναντι του ποσού των 400.000 ευρώ.


Παράλληλα η φαρμακοποιός είχε καταθετικούς λογαριασμούς σε τουλάχιστον 25  τραπεζικά υποκαταστήματα, ύψους 1.000.000 ευρώ. Αυτή η πολυδιάσπαση των καταθέσεων γίνονταν προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός από τις Αρχές του ύψους των χρηματικών ποσών που κατέθετε η κατηγορουμένη…


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτή είναι η σύζυγος του ηθοποιού

Μπορεί ο Ευθύμης Φαρμάκης στον «Σασμό» να έχασε τη...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...