Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Στο… μυαλό του Σάντος

Ποια είναι τα εμπόδια πριν από το πολυπόθητο «ναι» στην ανανέωση που περιμένει να ακούσει η ΕΠΟ.


Από τη Δευτέρα, όταν πια συνειδητοποιήσουμε τι μας περιμένει τον ερχόμενο Ιούνιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας μαθαίνοντας περισσότερα για τους αντιπάλους μας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, θα αρχίσει να τρέχει η αντίστροφη μέτρηση στους κόλπους της εθνικής μας ομάδας για το θέμα της παραμονής του Φερνάντο Σάντος έως το 2016. Ο Πορτογάλος τεχνικός κρατάει εδώ και μέρες στα χέρια του την (επίσημη) πρόταση της ελληνικής ομοσπονδίας, όμως αποφεύγει να απαντήσει προσπαθώντας να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, καθώς μέσα του δεν έχει καταλήξει τι πραγματικά θέλει να κάνει.


Επανειλημμένως έχει τονίσει ότι του αρέσει η δουλειά που κάνει στην εθνική ομάδα, δείχνει να εκτιμά και να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ΕΠΟ και των Ελλήνων φιλάθλων, ωστόσο του λείπει η καθημερινή τριβή των πάγκων. Με λίγα λόγια δεν νιώθει «βετεράνος» και θέλει να επιστρέψει σε αυτό που έκανε από το 1987, όταν άρχισε την προπονητική του καριέρα στην Εστορίλ, έως το 2010 που ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας: να εργάζεται καθημερινά, να μυρίζει το άρωμα των αποδυτηρίων όλες τις μέρες της εβδομάδας και όχι περιστασιακά όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.


Στο μυαλό του ο Φερνάντο Σάντος έχει την εθνική μας ομάδα ως ένα πολύ ευχάριστο και αποδοτικό διάλειμμα στην καριέρα του, από την άποψη ότι δεν εργάζεται όλες τις μέρες του χρόνου με την ίδια ένταση. Θεωρεί ότι το καλοκαίρι έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της προσφοράς του αλλά και της προσωπικής του αποτοξίνωσης από την καθημερινότητα, στην οποία θέλει όμως να επιστρέψει. Γι’ αυτό και όσοι τον ζουν από κοντά στην Εθνική πιστεύουν ότι πολύ δύσκολα θα πει το «ναι» για να καθίσει ακόμη δύο χρόνια στον πάγκο μας.


Από την άλλη πλευρά, σημαντικό κριτήριο για την τελική απόφασή του θα είναι οι επιλογές που έχει μπροστά του. Το μεγάλο όνειρό του τη συγκεκριμένη περίοδο είναι να επιστρέψει στην Πορτογαλία και να δουλέψει σε έναν πρωτοκλασάτο σύλλογο, κατά προτίμηση στην αγαπημένη του Μπενφίκα. Αλλωστε είναι τόσα χρόνια μακριά από την πατρίδα του, μακριά από την οικογένειά του και κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψει.


Να δυσκολευτεί να βρει ομάδα στη χώρα του αποκλείεται, γιατί έχει δημιουργήσει πολύ καλό όνομα και (θα) είναι περιζήτητος. Εντός των ελληνικών συνόρων οι λύσεις είναι περιορισμένες. Ο ΠΑΟΚ (θήτευσε την τριετία 2007-2010) τον γοητεύει, αλλά κι εκείνος γοητεύει τον ΠΑΟΚ που έχει τον Στέφενς με την προοπτική διετίας. Η ΑΕΚ είναι ακόμη στα «χαμηλά πατώματα», άρα ο Φερνάντο Σάντος έχει να διαλέξει ανάμεσα σε εθνική ομάδα ή επιστροφή στην Πορτογαλία. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε…


Η συνάντηση με τον Ποστέκογλου


Ο Φερνάντο Σάντος έχει δεθεί με τη χώρα μας με ανιδιοτέλεια και όχι για επικοινωνιακούς λόγους σε τέτοιο βαθμό που νιώθει μέσα του πραγματικός Ελληνας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βραζιλία είχε λοιπόν την ευκαιρία να συναντηθεί με τον ομογενή προπονητή της Εθνικής Αυστραλίας Αγγελο Ποστέκογλου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Οκτώβριο για να οδηγήσει τα «καγκουρό» στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι δύο προπονητές είχαν εγκάρδια συνομιλία, λες και γνωρίζονταν χρόνια, με τον Σάντος να κερδίζει ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις όταν πλησίασε τον Ποστέκογλου για να βγουν μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία λέγοντας «είμαστε και οι δύο Ελληνες»!


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...






Μποζουκια Αθηνα