Πρόκληση αλλά και ασέβεια δημάρχων!

Το σκληρό τους πρόσωπο έδειξαν Μπουτάρης και Καμίνης.

Αρνείται ο Δήμος Αθηναίων, διά στόματος του δημάρχου Γιώργου Καμίνη (φωτ.), να πληρώνει τους κομμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ εκείνων των δημοτών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τον θάνατο της 13χρονης Σάρας είπε ότι πέθανε από μαγκάλι, γιατί έμενε παράνομα με τη μητέρα της και φοβήθηκαν να ζητήσουν βοήθεια. Επίσης συμπλήρωσε: «Εγώ δεν βλέπω σπίτια να λαμπαδιάζουν κάθε μέρα».


Αυτά υποστήριξαν οι δύο δήμαρχοι σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα «Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση» που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η «Πρωτοβουλία των πέντε δημάρχων», μαζί με τους δημάρχους Πατρέων Γιάννη Δημαρά, Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και Ιωαννιτών Φίλιππο Φίλιο».


Στο μεταξύ, την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες που καταγράφονται υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση τζακιού, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Μανιάτης, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα αφορά εκείνους που έχουν κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.


Οπως είπε, το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται για τις ημέρες που τα αιωρούμενα σωματίδια θα ξεπερνούν το όριο των 150 mg/ m3 και θα υπολογίζεται για διπλάσιες ημέρες από όσες καταγράφονται οι υπερβάσεις. Δηλαδή, αν παρατηρηθεί αιθαλομίχλη πέντε φορές μέσα στο δίμηνο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα υπολογιστεί με δωρεάν ρεύμα για 10 ημέρες.


Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Ελληνες, ενώ επισήμανε ότι θα δίνεται έκπτωση έως 70% στο ρεύμα για τους χώρους των κοινωνικών δομών της Εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.


«Θα δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση, έως 70%, σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Θα πρέπει να είναι ενταγμένοι, να υπάρχει μια οργάνωση σε αυτό το πράγμα. Εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι πάνω από 2.000 – 3.000 αυτές οι δομές, διότι πραγματικά η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χωρίς δημοσιότητα παρέχουν αλληλεγγύη με πολύ ανθρωπιά» είπε.


Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Αλεξάνδρα Ούστα: «Έχασα τέσσερις δικούς μου και έγινα ξινή, κακιά και αγενής»

Η Αλεξάνδρα Ούστα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο vidcast...