Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Πανετόνε για όσκαρ

«Βασιλιάς» του παραδοσιακού γλυκού του ιταλικού Νότου φέτος ο Ναπολιτάνος σεφ Σαλ ντε Ρίζο.

Το καλύτερο πανετόνε, χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό της Λομβαρδίας του ιταλικού Βορρά, δεν παρασκευάζεται στο Μιλάνο αλλά στον ιταλικό Νότο, στη Νάπολη! Την έκπληξη έκανε ο Ναπολιτάνος Σαλ ντε Ρίζο που κέρδισε επάξια τον τίτλο του «βασιλιά του πανετόνε» στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά στο Μιλάνο.


Ο ζαχαροπλάστης από τη Νάπολη, μέλος της διάσημης Ακαδημίας Σεφ Ζαχαροπλαστών Ιταλίας, αν και παρασκευάζει δέκα διαφορετικά είδη πανετόνε, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο με την κλασική εκδοχή του γλυκού, με αμύγδαλο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του;


«Είναι απλό, η φιλοσοφία μου είναι να χρησιμοποιώ τα τοπικά προϊόντα, όλα πιστοποιημένα, κάνοντας γλυκά με τα καλύτερα υλικά. Τα είδη του πανετόνε έχουν πάρει τον τίτλο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Από το πανετόνε με βερίκοκα του Βεζούβιου, το πανετόνε με λιμοντσέλο από το Αμάλφι και το πανετόνε με φουντούκι από το Τζιφόνε στην τελευταία παραλλαγή το Τσιλέντο, που γίνεται με σύκα και βουβαλίσιο γάλα, όλα έχουν τοπικά προϊόντα.


Μεγάλη είναι όμως και η προσφορά της ομάδας που εργάζεται μαζί μου στο εργαστήριο, όλοι ταλαντούχοι ζαχαροπλάστες στους οποίους οφείλω την επιτυχία και θέλω να τους αφιερώσω το βραβείο» δήλωσε ο νέος «βασιλιάς του πανετόνε».


Η εκδήλωση στο Μιλάνο κάθε χρόνο προσελκύει τους καλύτερους ζαχαροπλάστες και παρουσιάζει επίσης τα καλύτερα ιταλικά αρτοσκευάσματα, τα οποία προτείνει στους Μιλανέζους και σε όσους λατρεύουν τόσο το παραδοσιακό γλυκό όσο και γενικότερα τα εκλεκτά γλυκά με ζύμη τσουρεκιού. Οι δοκιμές είναι πάντα δωρεάν, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν και αγορές σε πολύ δελεαστικές τιμές.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...