Εριξαν το Τείχος για… δίοδο σε μπουλντόζες

Το ιστορικό μνημείο του Βερολίνου «έπεσε» στον βωμό της οικιστικής ανάπτυξης.

«Θύμα» της οικιστικής «επανάστασης» έπεσε ό,τι έχει απομείνει από το Τείχος του Βερολίνου. Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αφαιρέθηκαν κομμάτια από το τμήμα του Τείχους που είναι γνωστό ως East Side Gallery προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των εργολάβων και των οικοδομικών συνεργείων στο υπό ανέγερση συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στις όχθες του ποταμού Σπρέε.

Οι κάτοικοι της περιοχής, σοκαρισμένοι από την καταστροφή του μακρύτερου διασωθέντος τμήματος του Τείχους, το οποίο φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα γκράφιτι, εξέφρασαν την αντίθεσή τους με πληθώρα διαδηλώσεων εκεί – στις οποίες συμμετείχε και ο διάσημος ηθοποιός Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

«Ο κατασκευαστής Μάικ Ούβε Χίνκελ είχε το δικαίωμα να το κάνει και μας ενημέρωσε πριν από μερικές μέρες για τα σχέδιά του» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αλεξάντερ Τόνις. Συνολικά αφαιρέθηκαν τέσσερα τμήματα του Τείχους, μήκους 1,2 μέτρων έκαστο, ενώ ακόμα ένα τμήμα είχε αφαιρεθεί στις αρχές του μήνα, όταν είχε γίνει η πρώτη απόπειρα κατεδάφισης, η οποία ωστόσο «πάγωσε» εξαιτίας των οργισμένων αντιδράσεων των κατοίκων.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ήρθαν εδώ μέσα στο σκοτάδι μ’ αυτό τον ύπουλο τρόπο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματά τους, δεν κατανοούν την ιστορική και καλλιτεχνική σημασία αυτού του μέρους» δήλωσε ο Κανί Αλαβί, επικεφαλής της ομάδας καλλιτεχνών της East Side Gallery, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι εργασίες ξεκίνησαν στις 5.00 τα ξημερώματα προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος νέων επεισοδίων. Μέχρι το μεσημέρι το μήκους έξι μέτρων άνοιγμα είχε καλυφθεί από ξύλινο φράχτη και βρισκόταν υπό αστυνομική προστασία.

Ο Χίνκελ τόνισε, ωστόσο, ότι η αφαίρεση των τμημάτων του Τείχους αποτελεί προσωρινό μέτρο για να επιτραπεί η πρόσβαση των φορτηγών στον χώρο της οικοδομής. Οπως εξήγησε, οι διαπραγματεύσεις που είχε με αξιωματούχους της πόλης τον τελευταίο μήνα για την εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης δεν απέδωσαν καρπούς και οι ιδιοκτήτες των υπό ανέγερση κατοικιών δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερο χρόνο, γι’ αυτό αναγκάστηκε να ακολουθήσει τη νομική δίοδο που του επιτρεπόταν.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Λύγισε» η Έλενα Ασημακοπούλου: «Έχω τρομερές ενοχές που δεν κατάλαβα τι περνούσε ο Μπρούνο»

Η Έλενα Ασημακοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή της Δάφνης Καραβοκύρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη με την κατάθλιψη του πρώην συζύγου της, Μπρούνο Τσιρίλο.

Σε αναπηρικό καροτσάκι η Λουκία Πιστιόλα στην κηδεία Πανουσόπουλου

Η Λουκία Πιστιόλα πήγε στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Αρναούτογλου junior ποζάρει χαμογελαστός στο πλάι της μητέρας του

Ο γιος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αναστάσης είναι στην εφηβεία και ζει με τη μητέρα του, Κατερίνα Κόκλα.

Γενέθλια για τον Μιχάλη Αεράκη – Πόσο χρονών έγινε;

Τα γενέθλιά του είχε ο Μιχάλης Αεράκης. Ο καταξιωμένος...

Ο Γιώργος Λιάγκας ρίχνει τη «βόμβα»: «Αν ισχύει, είναι ο χωρισμός της 20ετίας»

Στην έντονη φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για...

Παθιασμένα φιλιά για γνωστή ηθοποιό στο αεροδρόμιο – Νέος έρωτας στη σόουμπιζ;

Νέος έρωτας για τη γνωστή ηθοποιό που εθεάθη να δίνει παθιασμένα φιλιά στο αεροδρόμιο

Ιδού το «παλάτι» των Ντε Γκρες

Η «Espresso» ανακάλυψε το ρετιρέ 400 τετραγωνικών στην Ηρώδου...