Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, 2025

«Diastasi» με… βροχή από φλας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε τη νέα του έκθεση με...

Βρήκαν τον δολοφόνο της «Μαύρης Ντάλιας» 78 χρόνια μετά

Ο serial killer «Zodiac» και ο δολοφόνος της νεαρής ηθοποιού του Χόλιγουντ «Μαύρη Ντάλια» ήταν το ίδιο πρόσωπο, υποστηρίζει ομάδα ιδιωτικών ντετέκτιβ, η οποία παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζουν ως δράστη των πιο διαβόητων, ανεξιχνίαστων υποθέσεων δολοφονιών στις ΗΠΑ, Μάρβιν Σκίπτον Μαργκόλις.

Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη διεθνή διοργάνωση αθλητικής ναυαγοσωστικής

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στο Nations’ Lifesaving Cup 2025, μια διεθνή διοργάνωση αθλητικής ναυαγοσωστικής που ανέδειξε τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο του αθλήματος, αλλά και τη δυναμική παρουσία της ελληνικής αποστολής.

Συγκίνησε η Κατερίνα Καινούργιου όταν αποκάλυψε το δεύτερο όνομα που θα δώσει...

Μια ιδιαίτερη αποκάλυψη έκανε η Κατερίνα Καινούργιου χθες Τρίτη...

Μykonos-gate

Οι κατηγορούμενοι για το οικονομικό σκάνδαλο στον δήμο του κοσμικού νησιού έδωσαν τελικά ραντεβού με τους δικαστές τον… Σεπτέμβριο.


Τέσσερις μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του τεράστιου οικονομικού σκανδάλου στον Δήμο Μυκόνου. Η προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου της Σύρου αναβλήθηκε, και κατόπιν αιτήματος κάποιων εκ των κατηγορουμένων το δικαστήριο έδωσε ως νέα ημερομηνία εκδίκασης την 25η Σεπτεμβρίου του 2014.


Κατηγορούμενοι στο «Μykonos-gate», που την περασμένη χρονιά έφερε τα πάνω κάτω στο νησί και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία, είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης και οι εκλεγμένοι αντιδήμαρχοι Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης. Οι δύο πρώτοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, αλλά βρίσκονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Βερώνης είχε καταβάλει εγγύηση, ύψους 150.000 ευρώ, ενώ ο κ. Κουσαθανάς – Μέγας 80.000 ευρώ. Οι κ.κ. Κοντομήτρος και Βαμβακούρης κατηγορούνται για απιστία και ψευδή βεβαίωση και είναι επίσης ελεύθεροι με εγγύηση, ύψους 50.000 ευρώ.


Επίσης, οι υπεύθυνοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι τρεις υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία για την υπόθεση, ενώ δύο εξ αυτών είχαν προσωρινά προφυλακιστεί, αλλά αποφυλακίστηκαν. Κατηγορείται ακόμη ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.


Αιτήματα αναβολής της εκδίκασης κατέθεσαν η πλευρά του κ. Βερώνη και του κατηγορούμενου πρώην υπαλλήλου του δήμου Αντώνη Ρουσσάκη, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ. Και οι τρεις εκλεγμένοι αιρετοί (δήμαρχος και δύο αντιδήμαρχοι) έχουν τεθεί σε αργία με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και μετά την αναβολή της δίκης θα εξακολουθήσουν να παραμένουν σε καθεστώς αργίας. Αυτό σημαίνει ότι καθήκοντα δημάρχου στο νησί των ανέμων θα ασκεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου του 2014, η Ειρήνη Γρυπάρη.


Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο μόλις 24ωρα πριν από τη δίκη, που τελικά αναβλήθηκε, η νομική σύμβουλος του Δήμου Μυκόνου Μάρθα Φρούντζου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να τον εκπροσωπήσει ως πολιτική ενάγουσα. Αρνήθηκε έτσι τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου Μυκόνου, αν και η ίδια γνωρίζει την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου σε εξαιρετικό βαθμό. Τα επιχειρήματα που πρόβαλε στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να υποστηρίξει την απόφασή της είναι λόγοι δεοντολογίας, φόρτος εργασίας και μηδενική εμπειρία σε υποθέσεις βαθμού κακουργήματος, κάτι που εγείρει ερωτήματα για την πρόσληψή της, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι ο δήμος έχει σοβαρές υποθέσεις σε εκκρεμότητα.


Η οικονομική επιτροπή, με μέλη τους Μαριγούλα Αποστόλου, Αλέκο Κουκά, Νατάσα Πάουλα, Ανδρέα Φιορεντίνο (αναπληρωτή Μαρσούλας Χανιώτη), κι έπειτα από εισήγηση της ίδιας της κυρίας Φρούντζου (!) πρότεινε ως κατάλληλο για την εκπροσώπηση του δήμου στη δίκη τον Ιωάννη Κατσιαβό, που φαίνεται ότι θα αναλάβει τελικά την υπόθεση.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων ήταν συνεπείς και εμφανίζονταν στον δήμο να πληρώνουν κάθε σεζόν τα αποκαλούμενα «τέλη παρεπιδημούντων».


Παρ’ όλα αυτά, οι εμπλεκόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι φέρεται ότι τους έδιναν πλαστά διπλότυπα είσπραξης, βάζοντας στην τσέπη τους τα λεφτά που αντιστοιχούσαν στα επίδικα τέλη. Κατά την κατηγορία, η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται ότι με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ! Το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί στη Μύκονο το 2010 έπειτα από καταγγελίες ξενοδόχου, που βρέθηκε να χρωστάει στον δήμο 890.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008, χρήματα τα οποία όμως είχε ήδη καταβάλει. Ουσιαστικά ερευνώνται δύο παράλληλες υποθέσεις: από τη μία πλευρά κατά πόσο επικρατούσε χάος στα οικονομικά του Δήμου Μυκόνου, το οποίο οδήγησε στην απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από δημοτικά έσοδα που δεν αναζητήθηκαν ποτέ, και από την άλλη κατά πόσο ορισμένοι υπάλληλοι και αιρετοί εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση προκειμένου να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα ταμεία του δήμου.


Στο… φως από σκέτη τύχη


Μιλώντας στην «Espresso» τον Δεκέμβριο του 2012, ο κ. Κουσαθανάς – Μέγας είχε αποκαλύψει ότι η υπεξαίρεση αφορούσε το χρονικό διάστημα από το 2002 έως το 2008 και ήρθε στο φως εντελώς συμπτωματικά το 2009, όταν ίδιος ανέλαβε τη δημαρχία:


«Αποκαλύφθηκε εντελώς συμπτωματικά, όταν ένας επιχειρηματίας-ξενοδόχος ήρθε και ζήτησε οικονομική ενημερότητα από τον δήμο. Διαπιστώθηκε τότε ότι ο συγκεκριμένος ξενοδόχος, ο οποίος είχε πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια τα αντίστοιχα ποσά που αναλογούσαν στο 2% στο παρεπιδημούντων, βρέθηκε να χρωστάει. Το όνομά του, δηλαδή, υπήρχε στους βεβαιωτικούς καταλόγους, που σημαίνει ότι χρωστούσε. Ο άνθρωπος όμως εξοργίστηκε αφού είχε πληρώσει. Εφερε λοιπόν όλες τις επιταγές και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης μέσα στον δήμο. Διέταξα αμέσως ΕΔΕ στο τέλος του 2009 κι επίσης υπέβαλα μήνυση κατά παντός υπευθύνου».


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτρια μπουτίκ στο Κολωνάκι – Σύζυγοι βουλευτών ανάμεσα στις πελάτισσές της

Πού να ήξεραν κυρίες εφοπλιστών και βουλευτών αλλά και... fashion victims του Κολωνακίου ότι πολλά από τα συνολάκια και τα αξεσουάρ που ψώνιζαν από μπουτίκ επί της οδού Μαρασλή για να κάνουν πασαρέλα στην πλατεία ήταν... μαϊμού!

Τα σιωπηλά Χριστούγεννα του Δημήτρη Κόκοτα – Τα νεότερα της υγείας του 21 μήνες μετά το έμφραγμα

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς» ο χρόνος κυλάει αργά για τον Δημήτρη Κόκοτα.

Κουκουράκης και Χάσκα τα… τσούγκρισαν στο Ιnstagram

Τηλεοπτικοί εραστές ναι... αλλά στην πραγματικότητα unfollow! Δύσκολα θα...

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η Μαίρη Λίντα – Καρδιοχτύπησε τους συγγενείς της

Καρδιοχτύπησε συγγενείς και φίλους η μεγάλη ερμηνεύτρια και «μούσα»...

Θεοφανία Παπαθωμά – Πασχάλης Τσαρούχας: Έξοδος με τον 19χρονο γιο τους

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Θεοφανία Παπαθωμά υπήρξαν παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Αχιλλέα.
spot_img



Μποζουκια Αθηνα