Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Στη φυλακή οι «κακοί» των παραμυθιών

Οι ποινές της σύγχρονης νομοθεσίας που θα αντιμετώπιζαν σήμερα αν ζούσαν σύμφωνα με έρευνα βρετανικής ιστοσελίδας.

Οι κακοί των παιδικών ιστοριών σπάνια καταδικάζονται. Τις περισσότερες φορές πέφτουν θύματα της ίδιας της κακίας τους ή της θείας δίκης. Αν ζούσαν όμως σήμερα, οι περισσότεροι από αυτούς θα βρίσκονταν για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα! Ερευνα που πραγματοποιήθηκε για δεκαέξι από τους πιο κακούς ήρωες παραμυθιών και παιδικών ιστοριών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο λόρδος Βόλντερμορτ από τις «Περιπέτειες του Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα φιγουράριζε μεταξύ των χειρότερων εγκληματιών που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αγγλική Δικαιοσύνη. Η ποινή του για τις ειδεχθείς πράξεις του θα έφτανε τα 134 χρόνια και εννέα μήνες, ενώ δεν θα ήταν υποψήφιος για πρόωρη αποφυλάκιση ακόμη και αν μπορούσε να επιδείξει καλή διαγωγή.


Ο Μίστερ ΜακΓκρέγκορ, ο τρομακτικός κηπουρός της Beatrix Potter που απειλούσε τον Πίτερ Ράμπιτ, αν δεχτούμε ότι θα αποδεικνυόταν πως κυνηγούσε λαγούς χωρίς κυνηγετική άδεια, θα καλούταν να πληρώσει μόνο ένα χρηματικό πρόστιμο 7.200 ευρώ. Κάποιοι άλλοι χαρακτήρες όμως, σύμφωνα με την έρευνα της ιστοσελίδας lovereading.co.uk, θα τα πήγαιναν πολύ καλύτερα στο σημερινό νομικό σύστημα. Ο Φατζίν, για παράδειγμα, από τον Ολιβερ Τουίστ, ο οποίος οδηγήθηκε στην κρεμάλα, θα καταδικαζόταν σε 14 χρόνια για παιδική δουλεία, 10 χρόνια για προτροπή σε εγκληματικές πράξεις και έξι μήνες για κλοπές.


Οι ερευνητές κατέληξαν σε ποινή 91 ετών για τον Τζαφάρ, τον εχθρό του Αλαντίν, αν και ο δικηγόρος του σίγουρα θα υποστήριζε ότι τα εγκλήματά του διαπράχθηκαν εκτός δικαιοδοσίας του δικαστηρίου. Το ίδιο επιχείρημα θα χρησιμοποιούσε και η Λευκή Μάγισσα του «Χρονικού της Νάρνια», η οποία θα έβαζε το δικαστήριο να αποφασίσει αν η Νάρνια βρισκόταν ολόκληρη μέσα σε μια βρετανική ντουλάπα ή αν το έπιπλο αποτελούσε πέρασμα που παραπέμπει σε διαφορετική δικαιοδοσία. Σε κάθε περίπτωση, η καταδίκη της σε 80 χρόνια φυλάκιση θα ήταν σίγουρα καλύτερη από αυτήν που της επιφυλάχτηκε στο βιβλίο «Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα» του Κ.Σ. Λιούις, όπου κατασπαράχτηκε μέχρι θανάτου.


Ο Κάπτεν Χουκ επίσης θα καταδικαζόταν για 69 χρόνια και δεν θα έβρισκε τραγικό θάνατο στα δόντια ενός κροκόδειλου. Οσον αφορά τους κακούς των ιστοριών του Ρολντ Νταλ, η Αγκάθα Τράντσμπαλ στη Ματίλντα θα είχε καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια από τον Γουίλι Γουόνκα του «Τσάρλι και του Εργοστασίου Σοκολάτας».


Η πρώτη θα καταδικαζόταν σε 62 χρόνια και οκτώ μήνες για εγκληματική αμέλεια ανηλίκων και επιθέσεις σε ανήλικα, δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και αγριότητα σε βάρος ζώου, ενώ ο Γουόνκα θα έμενε στη φυλακή 23 χρόνια για δουλεία και για αμέλεια ανηλίκων, ενώ θα έπρεπε να πληρώσει 24.000 ευρώ για παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στο εργοστάσιό του.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τζένη Λάττου: Η «απόδραση» της πρώην συντρόφου του Παντελίδη από τα αιματοβαμμένα χαλάσματα του Μαρόκο

Τον απόλυτο τρόμο στα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...