Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025

Ρένα Μόρφη: Χαλαρή βόλτα της τραγουδίστριας στο κέντρο της Αθήνας με την...

Χαλαρό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στο πλευρό...

Ανατροπές στο πάρα πέντε από την αυλαία της χειμερινής σεζόν

Ντόμινο οι εξελίξεις στο μαγικό γυαλί... Η νέα σεζόν...

Πώς το κόψιμο της ζάχαρης για δύο εβδομάδες μειώνει εντυπωσιακά τις «σακούλες»...

Η καλύτερη κούρα ομορφιάς για το γυναικείο πρόσωπο, που...

Καρό σημαία στο Γκραν Πρι της Μυκόνου

Mε επιτυχία έπεσε και φέτος η... καρό σημαία στο...

Εξυπνες και γρήγορες συνταγές (έτσι απλά) από έναν πρώην «Top chef»

Ο Μιχάλης Νούρλογλου μιλά για το νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα στον Alpha.

Μπορεί κάποιος να φτιάξει κοτόπουλο με μπρόκολο και από πάνω να βάλει μια κρούστα με βάση το μπαγιάτικο ψωμί; Και βέβαια μπορεί! Αρκεί να έχει φαντασία και να αγοράζει εποχικά προϊόντα, που είναι και τα πιο οικονομικά. 

Ο σεφ της νέας εκπομπής του Alpha «Eτσι απλά», που προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 14.15, (είναι ένας από τους δύο φιναλίστ της μαγειρικής εκπομπής του ANT1 «Top chef» το 2011), Μιχάλης Νούρλογλου μιλά για το καινούριο του τηλεοπτικό εγχείρημα:

«Στα όνειρά μου δεν εμπλεκόταν πότε η τηλεόραση. Θεωρώ όμως πως τώρα στην κρίση οι σεφ που βγαίνουν στην οθόνη για να προτείνουν μια συνταγή θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους όχι τα γκουρμέ πιάτα αλλά το πώς το χθεσινό φαγητό που θα μας έχει μείνει στο ψυγείο θα γίνει ένα νέο νόστιμο γεύμα. Με την κόρη μου θα φτιάξουμε μαζί μέχρι και χοτ-ντογκ. Ενα φρέσκο ψωμάκι, καροτάκι, λουκάνικο και όλα ωραία. Η συμμετοχή μου στην εκπομπή του Alpha βασίζεται στην ιδέα κάν’ το μόνος σου, απλά και γρήγορα και πέρνα καλά στο σπίτι σου με την παρέα σου φτιάχνοντας μια μακαρονάδα με αγάπη».

Ποιον σεφ εκτιμά άραγε ο Μιχάλης; «Τον γνώρισα μέσα από την εκπομπή “Top chef” ως κριτή και από τότε του έχω μεγάλη αδυναμία. Φίλο μου θεωρώ τον Ηλία Μαμαλάκη. Το εστιατόριό μου είναι κοντά στο δικό του και όποτε θέλω να φάω κουζίνα της μαμάς πάω στον Ηλία. Από τους ξένους μου αρέσει και η τρέλα του Τζέιμι Ολιβερ ο οποίος μέσα από το βρετανικό σύστημα εκπαίδευσης προσπαθεί να περάσει στα σχολεία τη σωστή διατροφή. Οπου για μένα η καλύτερη διατροφή είναι η μεσογειακή».

Ο κόσμος όμως συνεχίζει να πηγαίνει σε εστιατόρια; Ο σεφ εξηγεί: «Και δέκα ευρώ να έχει στην τσέπη, θα βγει για να φάει, αλλά θα το ερευνήσει. Αλλά και εμείς στο εστιατόριο όπου δουλεύω δεν κάνουμε σπατάλες με τα υλικά που παραγγέλνουμε».

Και καταλήγει: «Θα μπορούσα να δουλεύω σε ένα εστιατόριο σε νησί και να παίρνω 1.500 ευρώ τον μήνα όταν πρωτοξεκίνησα, αλλά προτίμησα να πάω με 400 ευρώ τον μήνα σε ένα καλό μαγαζί, ξανά ως μαθητής. Ημουν τυχερός που με δέχθηκαν».  

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Έφυγε πέντε μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της

Βαρύ πένθος έπεσε στην οικογένεια της Αλεξάνδρας Νικολαΐδου με...

Πένθος για τον Ντέμη Νικολαϊδη – Πέθανε η σύντροφός του, Αλεξάνδρα Νικολαΐδου

Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου έφυγε από τη ζωή μετά από...

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η αλλαγή στην εμφάνιση λόγω καρκίνου και η στήριξη του Ντέμη

Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και...

Το μήνυμα της Αλεξάνδρας Νικολαΐδου για τον καρκίνο: «Θα κερδίσω τη μάχη και για τους δυο»

Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου στα περσινά της γενέθλια που έγινε 40 έγραφε πως θα νικήσει τον καρκίνο δίνοντας υπόσχεση στον πατέρα της.

«Ραγίζει καρδιές» η Ρία Δελούτση για τον αδικοχαμένο γιο της: «Καλή αιωνιότητα ψυχή μου. Δεν θ’ αργήσω»

Η Ρία Δελούτση έζησε μεγάλη επιτυχία παίζοντας στον ελληνικό...

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Κουμπάρα με αρχαίο ελληνικό αέρα

Ένα ιδιαίτερο γεγονός βίωσε η δυναμική πρόεδρος της Φωνής...

Παραμυθένιος γάμος για τη Μαρία Θωμά και τον Ιαν Χολμς

Η Μαρία Θωμά παντρεύτηκε τον Ιαν Χολμς όπως σας...