Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Χρυσό στο γυμνό

Οι sexy αθλήτριες των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι που δείχνουν το ταλέντο τους στις προκλητικές φωτογραφίσεις.


Τα μετάλλια δεν είναι ποτέ αρκετά. Οι γυναικείες παρουσίες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να «πουλήσουν» σεξαπίλ, αν θέλουν να βρουν τον δρόμο για τη μεγαλύτερη στιγμή που μπορεί να ζήσουν στο άθλημά τους. Οχι βέβαια τον αγωνιστικό δρόμο, διότι για να φτάσουν στους Αγώνες πρέπει να πιάσουν κάποια όρια.


Ο οικονομικός δρόμος είναι εκείνος που τις απασχολεί, αφού τα χειμερινά σπορ (και άλλα, μικρότερα αθλήματα των παραδοσιακών Ολυμπιακών Αγώνων) χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους αθλητές. Μια χορηγία είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη, αλλά είναι εύκολα κατανοητό ότι μια όμορφη παρουσία έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει σπόνσορα απ’ ό,τι μια λιγότερο όμορφη.


Η πρόσφατη περιπέτεια της Τζάκι Σαμούν από τον Λίβανο, που φωτογραφήθηκε γυμνή για ένα ημερολόγιο και εξαγρίωσε τους συντηρητικούς συμπατριώτες της, είναι απλώς ένα παράδειγμα. Η Σαμούν, που ζει σε μια φτωχή χώρα όπου το χιόνι είναι ελάχιστο, πρέπει να καλύπτει τα έξοδά της από την τσέπη της και η συμμετοχή της στο ημερολόγιο ήταν μια οικονομική ανάσα.


Φέτος το χρυσό μετάλλιο πριν καν αρχίσουν οι Αγώνες του Σότσι πήραν τα κορίτσια της ρωσικής αποστολής. Η χώρα είναι διάσημη για τα μοντέλα της, αλλά λίγοι φαντάζονταν ότι οι αθλήτριες του χόκεϊ Αννα Προύγκοβα και Εκατερίνα Σολοβίεβα, οι freestyle σκιέρ Εκατερίνα Στολιάροβα και Μαρία Κομισάροβα, η παίκτρια του κέρλινγκ Μαρία Κομισάροβα, η δρομέας Τατιάνα Μποροντούλινα και η άλτρια Ιρίνα Αβακούμοβα είναι τόσο καυτές όταν βγάζουν τη στολή του αθλήματός τους!


Υπάρχουν όμως ακόμα πιο διάσημες αθλήτριες των χειμερινών σπορ, που έχουν μετάλλια στην κατοχή τους, αλλά δεν διστάζουν να βγάλουν τα ρούχα τους ή να εμφανιστούν με όσο λιγότερα γίνεται προκειμένου να κερδίσουν μια διαφήμιση ή ένα καλό συμβόλαιο. Η Ασλεϊ Βάγκνερ είναι η πιο προβεβλημένη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και η πιο αντιπαθής μεταξύ των συναθλητριών της. Εχει τα περισσότερα συμβόλαια από κάθε άλλη, παρότι δεν έχει τα περισσότερα μετάλλια.


Η Γκρέισι Γκολντ, η Τζούλι Τσου, η Λόλο Τζόουνς είναι όλες αθλήτριες με επιτυχίες, αλλά ίσως να μην ήταν τόσο διάσημες στις ΗΠΑ, αν δεν ήταν παράλληλα και πολύ όμορφες. Η Τζούλι Τσου άλλωστε πριν από μερικούς μήνες έλαβε μέρος στην ετήσια φωτογράφιση του «Body Issue» στο περιοδικό «Sports Illustrated» και το καλλιτεχνικό γυμνό της προκάλεσε αίσθηση.


Οι αθλήτριες ξέρουν καλά ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι τους επόμενους Αγώνες, χρειάζονται χρήματα και ο τηλεοπτικός φακός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να τους τα προσφέρει. Ακόμα και οι γυναίκες που αγωνίζονται σε αθλήματα τα οποία απαιτούν κράνος γνωρίζουν τους «άγραφους κανόνες» και ξοδεύουν 30 λεπτά πριν να ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους για να μακιγιαριστούν ελπίζοντας ότι όταν βγάλουν το κράνος τους, θα έχουν κερδίσει και όλος ο πλανήτης θα εντυπωσιαστεί (και) από την ομορφιά τους.


Μοντέλα για τις πασαρέλες


Πολλές φορές οι αθλήτριες αρχίζουν να φωτογραφίζονται για να βρουν κάποιον χορηγό, αλλά καταλήγουν να μετατρέπονται σε μοντέλα για λίγο, ενώ μερικές φορές το κάνουν και επάγγελμα.


Η Αμερικανίδα Τζούλια Μανκούσο στα 29 της χρόνια έχει κατακτήσει ένα χρυσό στο Τορίνο το 2006, δύο ασημένια στο Βανκούβερ το 2010 και αναμένεται να πάρει τουλάχιστον ένα μετάλλιο φέτος στο Σότσι. Παρότι οι συμφωνίες που έχει κλείσει στην καριέρα της είναι πολλές και δεν της λείπουν τα χρήματα, στο τεύχος Φεβρουαρίου μεγάλου αντρικού περιοδικού των ΗΠΑ φόρεσε τα άκρως απαραίτητα και άφησε στη φαντασία των αναγνωστών τα υπόλοιπα…


Το μόντελινγκ μετά τον αθλητισμό είναι δημοφιλές και για τις αθλήτριες που κερδίζουν συμβόλαιο με πολυεθνική εταιρεία προϊόντων περιποίησης μαλλιών και προσώπου. Η Ασλεϊ Βάγκνερ είναι μία από αυτές, όπως και η αγαπημένη σκιέρ των ΗΠΑ Λίντσεϊ Βον που δεν ταξίδεψε φέτος στο Σότσι, λόγω τραυματισμού.


Γ.ΚΥΡΙΑΖΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...