Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Μόλις γέννησα το πρώτο παιδί έπαθα επιλόχειο κατάθλιψη»

Ο Χάρης Χριστόπουλος και η Αννίτα Μπραντ παραβρέθηκαν στο...

Αγρια δολοφονία αρχιμανδρίτη

Ήταν ανάσκελα και γυμνός, με ένα πουκάμισο τυλιγμένο στον λαιμό του.

Θρίλερ για γερά νεύρα στη Μεσσηνία με τη δολοφονία αρχιμανδρίτη! Το στυγερό έγκλημα με θύμα τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας Φώτη Ζαχαρόπουλο, που λειτουργούσε στον ναό του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα, έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Ο 52χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί γυμνός και ανάσκελα στην κουζίνα του σπιτιού του έχοντας τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του ένα πουκάμισο, ενώ τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο κεφάλι από βαρύ ή αιχμηρό αντικείμενο ήταν πρωτοφανούς βιαιότητας.


Αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα ήρθε ο νεωκόρος της εκκλησίας, ο οποίος ανησύχησε, αφού ο ιερέας δεν εμφανίστηκε για την κυριακάτικη λειτουργία. Δίχως καθυστέρηση, πήγε γραμμή στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, όπου έντρομος τον αντίκρισε νεκρό, με το κεφάλι βαμμένο στο αίμα. Ο άτυχος ιερωμένος είχε δεχτεί ένα χτύπημα πάνω από το αριστερό φρύδι και άλλο ένα στην πίσω πλευρά του κεφαλιού, στο ύψος του αυχένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χτυπήματα αυτά, αν και σοβαρά, δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο, οπότε η Αστυνομία περιμένει την ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του 52χρονου ήταν ασφυκτικός, αν δηλαδή οφείλεται σε πνιγμό από το πουκάμισο που ο δράστης είχε μετατρέψει σε θηλιά γύρω από τον λαιμό του.


Προσπαθώντας να ξεπεράσει το πρώτο σοκ, ο νεωκόρος ειδοποίησε τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο του εγκλήματος. Αν και το σπίτι, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της διώροφης κατοικίας ιδιοκτησίας του θύματος (ο πρώτος είναι ακατοίκητος μετά τον θάνατο των γονιών του αρχιμανδρίτη, πριν από μερικά χρόνια), ήταν άνω κάτω, ωστόσο δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης. Το γεγονός, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, μαρτυρά πως το θύμα γνώριζε τον δολοφόνο του και του άνοιξε την πόρτα.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην «Espresso», η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας: «Σε πρώτη φάση ολοκληρώσαμε την εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και περιμένουμε απαντήσεις με την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής. Πολλά στοιχεία θα έχουμε και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχουν σταλεί ευρήματα, ενώ οι εξονυχιστικές έρευνες θα συνεχιστούν».


Εξάλλου, οι διωκτικές Αρχές μέχρι χθες το βράδυ είχαν προχωρήσει ήδη σε έξι προσαγωγές αλλοδαπών υπόπτων (μεταξύ αυτών και ένας νεαρός Ρουμάνος) από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων θύμα και θύτης να είχαν προσωπικές διαφορές, αλλά και η ληστεία.


«Κοινωνικός, ευσεβής και αγαπητός»


Συγκλονισμένος μίλησε στην «Espresso» ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν αγαπητό ιερέα, ο οποίος βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό των πιστών και δεν είχε δώσει δικαιώματα ποτέ:


«Ολοι τον αγαπούσαμε. Ηταν κοινωνικός, ευσεβής, αγαπητός στον κόσμο, καλοσυνάτος, άνθρωπος έξω καρδιά, που λέμε εμείς, ευχάριστος με τη νεολαία και καλός ιερωμένος. Λειτουργούσε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα, ενώ είχε χτίσει και ένα μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου, επίσης στη Χώρα, όπου μάλιστα έμενε κάποια βράδια. Εχουμε συγκλονιστεί. Σε έναν άνθρωπο, έναν ιερέα με τον οποίο κάνεις παρέα και έχεις βρεθεί πολλές φορές μαζί του, που τον θαυμάζεις διότι δείχνει ενδιαφέρον για το ποίμνιό του, είναι λογικό να σου προκαλεί σοκ ο θάνατός του και μάλιστα όταν επέρχεται κατ’ αυτόν τον φρικτό τρόπο».


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...