Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Αντίπαλος μόνο τα ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται μια ανάσα πριν από τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου, κυνηγάει γκολ και βαθμολογικές διαφορές.


Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι τα ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και όπως μαρτυρούν οι αριθμοί, διανύουν μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Εντύπωση έχουν προκαλέσει τόσο εντός των συνόρων όσο και εκτός οι επιθετικές τους επιδόσεις, μια και μέχρι στιγμής μετρούν 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.


Συγκεκριμένα, 74 τέρματα από αυτά έχουν σημειωθεί στο πρωτάθλημα, με τους
Πειραιώτες να κυνηγούν και το ρεκόρ των 102 γκολ που είχε η ομάδα της σεζόν 1973-74, 16 στο Κύπελλο και τα υπόλοιπα 10 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κατά μέσο όρο δηλαδή στη Σούπερ Λίγκα πετυχαίνουν 2,96 γκολ ανά παιχνίδι, κάτι που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Την τριάδα συμπληρώνουν η Μπαρτσελόνα με 2,87 γκολ ανά ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα και η Ρεάλ Μαδρίτης (2,83 γκολ ανά ματς)! Ετσι όπως σκοράρουν οι νταμπλούχοι δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τα 152 γκολ (τα περισσότερα από ποτέ) που πέτυχαν σε 55 αγώνες την αγωνιστική σεζόν 2000-01.


Επόμενο λοιπόν είναι να παραμένει ο Ολυμπιακός ακόμα μία εβδομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Σύμφωνα με το euroclubindex.com, οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στην 23η θέση (ίδια με την προηγούμενη εβδομάδα) της κατάταξης συλλόγων και με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα ελληνικά κλαμπ. Με 3.002 πόντους οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τους στη σχετική λίστα πολλούς μεγάλους συλλόγους, όπως οι Ιντερ, Αγιαξ, Γαλατασαράι, Φενέρμπαχτσε, Λιόν και Σεβίλλη. Οσον αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, αυτές βρίσκονται πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ να είναι στην 94η θέση της κατάταξης με 2.355 πόντους, τον Παναθηναϊκό 124ο με 2.224 και τον Ατρόμητο 162ο με 2.096 βαθμούς.


Οι φιλοδοξίες των πρωταθλητών ωστόσο δεν σταματούν εκεί. Μπορεί μετά την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής και με το +20 από τον ΠΑΟΚ να κατέγραψαν τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει ποτέ από καταβολής Α’ Εθνικής ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, ωστόσο θέλουν να την αυξήσουν κι άλλο. Το 41ο πρωτάθλημα πάντως οι Πειραιώτες θέλουν να το εξασφαλίσουν και μαθηματικά την 27η αγωνιστική με καλεσμένο τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, στις 2 Μαρτίου. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσουν τον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και ο ΠΑΟΚ μην κερδίσει τον Πανθρακικό στην Τούμπα ή τον Εργοτέλη στην Κρήτη.


Αυξάνονται οι «μνηστήρες» για τον Ολαϊτάν


Νέος «μνηστήρας» έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες για τον Μάικλ Ολαϊτάν. Μετά τη Βαλένθια για τον Νιγηριανό επιθετικό του Ολυμπιακού ενδιαφέρεται ζεστά και η Λιλ. Σύμφωνα μάλιστα με γαλλικά δημοσιεύματα, σκέφτεται να καταθέσει σύντομα επίσημη πρόταση στον πειραϊκό σύλλογο. Πάντως πρόθεση των διοικούντων είναι να «δέσουν» στο λιμάνι τον παίκτη προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές. Σε ό,τι αφορά την παραμονή του Αριέλ Ιμπαγάσα, την υπόθεση φέρεται να τη χειρίζεται προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Εξάλλου ο πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου είχε συνάντηση τις προηγούμενες ώρες με τον έμπειρο Αργεντινό μεσοεπιθετικό.


Στα αγωνιστικά, σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία των Πειραιωτών για το εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Κολοβός που αγωνίζεται από τον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού στον Πανιώνιο τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου: «Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό στον Ολυμπιακό».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...