Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

Πασαρέλα για μια θέση στον… αέρα!

Η προσπάθεια νέων παιδιών με όπλο ομορφιά και πτυχία να διεκδικήσουν το όνειρο ως πλήρωμα της Ryanair.

Φρέσκα πρόσωπα, γεμάτα ελπίδα να βγουν από το αδιέξοδο της ανεργίας! Νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα γέμισαν χθες το ξενοδοχείο «Royal» στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας μια θέση στα πληρώματα της Ryanair, που έκανε την πρώτη της συνέντευξη για προσλήψεις, στο πλαίσιο του ανοίγματός της στη χώρα μας.

Η Αναστασία Ρισμάνη, 24 ετών, από τη Φλώρινα, έχει σπουδάσει Διοίκηση, Οικονομία, Εμπορία και Διαφήμιση στα ΤΕΙ, για την ώρα όμως πουλάει ψωμί και γλυκά σε γνωστό αρτοζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης! Τα γαλάζια της μάτια δεν περνούν απαρατήρητα.

«Είδα την αγγελία τυχαία και είπα να δοκιμάσω. Μπορεί να είναι μια επαγγελματική αρχή για εμένα μέσα στην κρίση…» σημειώνει όσο ο φίλος της της κρατά το χέρι.
Η 24χρονη Βασιλική Κακαβά, τελειόφοιτη του Χημικού στο Ηράκλειο, ήρθε στη συνέντευξη από τη Βέροια με τον πατέρα της Παναγιώτη. Με όπλο την πράσινη ματιά της αλλά και την μόρφωσή της, είπε να δώσει κι εκείνη τον αγώνα της. Ο πατέρας της δεν διαφωνεί με τις επιλογές της κόρης του. «Δεν θέλησα να την αποτρέψω. Τελειώνει τη σχολή της, οπότε μπορεί να κάνει αυτό που επιθυμεί. Αλλωστε τίποτα δεν είναι μόνιμο πλέον στην Ελλάδα» τονίζει.

Η Δήμητρα Δαμιανάκη, 25 χρόνων, από τη Θεσσαλονίκη, είναι άνεργη λογίστρια. Σκέφτηκε πως μια τέτοια δουλειά, πέρα από την πλούσια εμπειρία, θα της εξασφαλίσει ένα καλό εισόδημα. Δίπλα της η Ειρήνη Καρύδα, 24 χρόνων, ήρθε για τη συνέντευξη από τον Ωρωπό, όπου κάνει δημόσιες σχέσεις σε καφέ-εστιατόριο. «Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Θέλω όμως να κάνω κάτι καλύτερο για τον εαυτό μου» σημειώνει.

Μέσα στο πλήθος των γυναικών υπάρχουν και άντρες υποψήφιοι. Ο 22χρονος Μάνος Καράδαγλης ήρθε από τη Νέα Απολλωνία, χωριό του νομού Θεσσαλονίκης. Είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, όμως το όνειρό του πάντα ήταν να πετάξει ψηλά. «Λατρεύω τα αεροπλάνα και την επικοινωνία με τον κόσμο» λέει και παραδέχεται ότι οι γυναίκες είναι πιο ευνοημένες σε τέτοιες συνεντεύξεις.

Η Μαρία, καθηγήτρια Αγγλικών, με σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στην Αγγλική Φιλολογία, ήρθε από τα Χανιά για τη δοκιμασία αυτή. Θέλει πολύ να περάσει και να ανοίξει μια νέα πόρτα στη ζωή της, αφού, όπως μας λέει, τα φροντιστηριακά μαθήματα όλο και λιγοστεύουν.

Μοναδικό «αγκάθι» στη διαδικασία είναι τα χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι τελικά εκπαιδευτούν, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα 500 ευρώ της εγγραφής. Το ποσό είναι 1.749 ευρώ (αν δοθεί εφάπαξ) ή 2.349 ευρώ (θα κρατηθούν από τον μισθό τους σε δόσεις) συν 700 ευρώ για τη στέγη! Με εξαίρεση την εγγραφή, τα υπόλοιπα επιστρέφονται σε περίπτωση μη πρόσληψης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...