Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Επιχείριση «λαμπερή επιδερμίδα» για το κόκκινο χαλί

Τα μικρά μυστικά των stars του Χόλιγουντ για εκθαμβωτική εμφάνιση στο κόκκινο χαλί και οι «μάγοι» που τους μεταμορφώνουν.

Με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τηλεοπτικών συνεργείων από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου εκείνη τη νύχτα και με εκατομμύρια τηλεθεατών να κριτικάρουν την κάθε εμφάνιση των σταρ, το κόκκινο χαλί των Οσκαρ μετατρέπεται στην απόλυτη πασαρέλα. Είναι το μέρος όπου καθιερώνονται νέες τάσεις κομμωτικής και μακιγιάζ, ανακαλύπτονται νέοι σχεδιαστές, στέφονται καινούργιες ιέρειες του στιλ και καταποντίζονται άλλες με τεράστια ευκολία, εξαιτίας μιας απειροελάχιστης αστοχίας. Για την επίτευξη ενός αψεγάδιαστου look οι σταρ επιστρατεύουν ολόκληρη στρατιά ειδικών και εκείνοι με τη σειρά τους ό,τι τρικ ξέρουν προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για κάθε ανάγκη υπάρχει ο σωστός ειδικός που δίνει τις κατάλληλες συμβουλές.


Η μέθοδος της… μούμιας


Η επιχείρηση «λαμπερή επιδερμίδα» ξεκινά τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη μεγάλη βραδιά, σύμφωνα με την make up artist των σταρ Μέλανι Μιλς. Στόχος είναι η αποβολή των τοξινών και η απώλεια βάρους ή -έστω- η αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, γι’ αυτό η διαδικασία ξεκινά με bodywraps με φύκια και διαφόρων ειδών μέταλλα. Για τις πιο τολμηρές υπάρχει και το φημισμένο πλέον mummy wrap, που πραγματοποιείται στο LA SlimWrap Salon του Λος Αντζελες και υπόσχεται απώλεια 15 έως 50 εκατοστών ανά συνεδρία συνολικά, από διάφορα μέρη του σώματος. Δεδομένου όμως ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται», η διαδικασία είναι άκρως κουραστική και ξεκινά με τη μέτρηση των αναλογιών της κάθε σταρ. Εν συνεχεία τυλίγονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια, σαν μούμιες, όπως προδίδει και η ονομασία του wrap, με επιδέσμους εμποτισμένους με αλόη, κάλιο και άλλα φυτικά συστατικά που αποτοξινώνουν το δέρμα και η διαδικασία ολοκληρώνεται με μία ώρα άσκησης σε τραμπολίνο.


Μετά τα wrap και τα scrub με κουκούτσια ελιάς, για εξτρά λάμψη, ακολουθεί τεχνητό μαύρισμα με αερογράφο (συγκεκριμένα με την τεχνική της γλυπτικής, που είναι σχεδιασμένη ώστε να χαρίζει αποτέλεσμα γράμμωσης σε κοιλιά, μπράτσα και πόδια με τη βοήθεια σκιάσεων). Μέσα σε 20′ οι σταρ δείχνουν σαν να έχουν περάσει μήνες σκληρής άσκησης στο γυμναστήριο.


Σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ της μεγάλης βραδιάς, η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες και το μεγάλο μυστικό του είναι η χρήση make-up σώματος και στο πρόσωπο, κάτω από το foundation, για ηλιοκαμένη λάμψη που διατηρείται όλη μέρα και δεν ξεβάφει σε ανδρικά πέτα κατά τις δεκάδες αγκαλιές στη διάρκεια του event.


Λίφτινγκ ματιών


Ο ρόλος των hair stylists τη βραδιά των Οσκαρ είναι διπλός, καθώς όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, εκτελούν και χρέη πλαστικών χειρουργών.


Οι πιο ταλαντούχοι του χώρου μπορούν να προσφέρουν στους σταρ προσωρινό λίφτινγκ ματιών, πιάνοντας τα μαλλιά τους πολύ σφιχτά πίσω, ανασηκώνοντας το μέτωπο και τα φρύδια και εν συνεχεία προσαρμόζοντας στα μαλλιά τους τις λεγόμενες «lace-front wigs», αξίας 5.000 ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για περούκες από φυσική τρίχα που τοποθετούνται στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού για να κρύψουν το τράβηγμα που έχει υποστεί το μέτωπο στο σημείο όπου ξεκινά η τριχοφυΐα, προσφέροντας άκρως φυσικό αποτέλεσμα. Τα extensions παραμένουν all time classic τεχνική, με εξίσου πολύωρη διαδικασία τοποθέτησης.


Ενέσεις μπότοξ και filler στο πρόσωπο


Τελευταία στιγμή θαύματα δεν γίνονται. Πέρα από τα υγιεινά smoothies που υπόσχονται να εξαφανίσουν την κατακράτηση υγρών και να αποτοξινώσουν τον οργανισμό, ο personal trainer των σταρ Χάρλεϊ Πάστερνακ συνιστά στους πελάτες του να κάνουν τουλάχιστον 12.000 steps την ημέρα την τελευταία εβδομάδα ώστε να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους.


«Οταν είσαι στο κόκκινο χαλί αυτό που μετρά είναι η αυτοπεποίθηση και η σωστή στάση» εξηγεί. Οι ενέσεις μπότοξ και τα filler προσώπου γίνονται συνήθως μία εβδομάδα πριν από την τελετή, ενώ τα λίφτινγκ προσώπου, οι λιποαναρροφήσεις και τα εξαιρετικά δημοφιλή τελευταία εμφυτεύματα γλουτών έχουν προηγηθεί κατά μερικούς μήνες. Οπως εξηγεί ο δημοφιλής πλαστικής χειρουργός του Χόλιγουντ Πίτερ Φόντορ, «τουλάχιστον το 80% των σταρ έχει υποβληθεί σε επεμβατική διόρθωση της εμφάνισής του πριν από  τα Οσκαρ».


Κορσέδες και εσώρουχα


Οι στιλίστες «σκανάρουν» τα fashion shows σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λονδίνο και Παρίσι προκειμένου να βρουν ό,τι πιο νέο για τη μεγάλη βραδιά. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν εντοπίσουν κάτι που να τους ιντριγκάρει ιδιαίτερα, καταφεύγουν στα ατελιέ των μεγάλων οίκων για να μελετήσουν τις vintage εναλλακτικές τους.


Μόλις βρεθεί και εγκριθεί το κατάλληλο φόρεμα, ξεκινά ο μαραθώνιος εύρεσης των κατάλληλων εσωρούχων, που να μη διαγράφουν κάτω από το ύφασμα ή να κρατούν το στήθος στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς να φαίνονται. Νούμερο ένα όπλο τους στην επιχείρηση «αψεγάδιαστο σώμα» αποτελεί η συλλογή κορσέδων και body shaping προϊόντων Spanx, που δημιουργούν την αίσθηση λείας επιδερμίδας. Ιδιαίτερα χρήσιμη αποδεικνύεται και η διπλής όψης κολλητική ταινία που κρατάει το ύφασμα στη σωστή θέση, ώστε να αποφευχθούν «ατυχείς στιγμές», ειδικά στις περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με πολύ αποκαλυπτικά φορέματα.


Τι κρύβουν τα τσαντάκια


Τα παπούτσια που συμπληρώνουν το look για το κόκκινο χαλί δεν είναι άνετα και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν, δεδομένου ότι δεν νοείται βραδινή τουαλέτα συνδυασμένη με φλατ. Αυτό που αποτελεί πραγματικά μεγάλη πρόκληση για τις σταρ είναι να καταφέρουν να στριμώξουν τα απολύτως απαραίτητα για τη βραδιά μέσα στα μικροσκοπικά βραδινά τσαντάκια τους. Το κινητό τηλέφωνο, η ταυτότητα και η πιστωτική κάρτα, για παν ενδεχόμενο, είναι τα πρώτα που μπαίνουν. Στον χώρο που θα περισσέψει ο κομμωτής Μάικλ Σάουν Κόρμπι συμβουλεύει τις σταρ να βάλουν δυο-τρία τσιμπιδάκια και η μακιγιέρ Μέλανι Μιλς το κραγιόν τους.


«Είναι κάτι σαν παζλ. Σαν να παίζεις Τetris μέσα σε τσαντάκι» σχολιάζει ο στιλίστας Μπραντ Γκορέσκι.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...