Μετά τα 25 ευρώ έμπλεξε με τα τάλιρα

Η κόντρα του Γεωργιάδη με το ΠΑΣΟΚ και οι αντιδράσεις.

Τα πέντε ευρώ για εξέταση στα πολυϊατρεία, που ανακίνησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης (φωτό), στάθηκαν αφορμή να υπάρξει από το Σάββατο μέχρι χθες Καθαρά Δευτέρα έντονη ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση, η οποία ευτυχώς έληξε, αφού αναδιπλώθηκε ο κ. Γεωργιάδης.


Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, των γιατρών, αλλά και της αντιπολίτευσης για το εισιτήριο των 5 ευρώ για ραντεβού στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν εκεί, αφού κόντρα υπήρξε και ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έκανε λόγο για «αιφνιδιαστική και βεβιασμένη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας».


«Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ και υπογραμμίζοντας ότι θεσπίστηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου. «Στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ισχύει το 5ευρω. Ισχύει όχι τώρα, επί Γεωργιάδη, μπήκε ως 3 ευρώ επί Σημίτη το 2003 και έγινε 5ευρω επί Γιώργου Παπανδρέου, το 2011. Με νόμο του ΠΑΣΟΚ στα Κέντρα Υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία ίσχυε το 5ευρω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και επισήμανε: «ΠΑΣΟΚ καταπράσινο μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».


Λίγη ώρα αργότερα ο Αδωνις ανασκεύασε. Οπως υποστήριξε σε δηλώσεις του (ΣΚΑΪ), το τέλος των 5 ευρώ δεν θα ισχύσει αρχικά, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της συνταγογράφησης. «Δεν υπάρχει κανένα 5ευρω, ούτε θεσμοθετήσαμε κανένα 5ευρω. Το 5ευρω ισχύει στο ΕΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι το εισιτήριο των πέντε ευρώ τελικά δεν θα αφορά τη συνταγογράφηση των φαρμάκων, αλλά όσους ασφαλισμένους προσέρχονται στο ΠΕΔΥ για εξετάσεις, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι δεν θα ισχύει για την πρώτη μεταβατική περίοδο (περίπου έξι μηνών).



Την ίδια ώρα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του εκφράζει οργή και αγανάκτηση «για το χαράτσι των 5 ευρώ» και καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ανάκληση τέτοιου είδους πρακτικών που συνιστούν πολιτικές ευτελισμού, έλλειψης ηθικής και ανεντιμότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «θησαυρός» της Μαρινέλλας – Η βίλα, οι επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα

Η Μαρινέλλα, στα 65 χρόνια καριέρας της στο τραγούδι,...

«Πριν από 17 χρόνια μετά από καμάκι γνώρισα αυτό το υπέροχο κορίτσι»

«Και ναι, πέρασαν 17 χρόνια σα να ήταν ψέμα»

Λαμπερό πάρτι γενεθλίων για γνωστή παρουσιάστρια μετά το διαζύγιο

Η παρουσιάστρια δείχνει έτοιμη να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επικεντρωθεί σε όσα έχουν πραγματική σημασία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας με αισιοδοξία και δύναμη.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.

Ερωτευμένη ξανά η Σοφία Μαριόλα; Τα τρυφερά τετ-α-τετ σε έξοδο με γοητευτικό κύριο

Η Σοφία Μαριόλα ερωτεύτηκε ξανά; Πρόσφατα έγινε γνωστός ο χωρισμός της με τον Στράτο Τζώρτζογλου ο οποίος αποκάλυψε πως χώρισαν

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

Η μικρούλα της σειράς «Έτσι ξαφνικά» έγινε δημοσιογράφος – Δείτε σε ποια πετυχημένη εκπομπή δουλεύει

Η σειρά «Έτσι ξαφνικά» του MEGA γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Προβλήθηκε το 2004 και σάρωσε!