Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Οργή για την παρέλαση «τσίρκο»

Ξεχειλίζει η οργή μετά την απόφαση μιας ομάδας 10 κοριτσιών να διακωμωδήσει τη μαθητική παρέλαση του Δήμου Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αναπαριστώντας το θρυλικό σκετσάκι των Monty Python από το έργο «Monty Python’s Flying Circus» του 1970!

Στο βίντεο, που έχει προκαλέσει θυμηδία και ποικίλα -αρνητικά κυρίως- σχόλια, εμφανίζεται μια κοπέλα να παρελαύνει κρατώντας την ελληνική σημαία και από πίσω της ακολουθούν οι υπόλοιπες «μαθήτριες», κάνοντας γελοίες και ακατανόητες κινήσεις, που παραπέμπουν σε… πτηνά! Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των ντροπιαστικών εικόνων, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, μέσω μιας οργισμένης ανάρτησης στη σελίδα «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, Πολιτών Πολιτεία – Γιάννης Βούρος», στο facebook, χαρακτήρισε τις 10 «μαθήτριες» «γελοία υποκείμενα», συμπληρώνοντας πως έχει ξεκινήσει η «ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών» που παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Ο ίδιος, άλλωστε, εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με την οποία καταδικάζουν όσα συνέβησαν από εξωσχολικούς κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης.

Εθνική επέτειος

«Η παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί μια απλή, επιφανειακή επίδειξη ισχύος, αλλά μια κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός έθνους που δεν λησμονεί την ένδοξη ιστορία του, ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, αυταρχισμού και ξενοφοβίας…
Υπό το πνεύμα αυτό, κάθε μορφή διαμαρτυρίας εντός της παρελάσεως αποτελεί διακωμώδηση και προσβολή της ελληνικής μας σημαίας, των ιερών μας συμβόλων και αμαύρωση της μνήμης των πεσόντων ηρώων» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο κοινό ανακοινωθέν.

Το θέμα των 10 κοριτσιών, τα οποία παρέλασαν μπροστά στους επισήμους όπως ο John Cleese στο γνωστό σκετς «Ministry of Silly Walks» (υπουργείο των Ανόητων Βαδισμάτων), πήρε μάλιστα τέτοιες διαστάσεις, ώστε έφτασε μέχρι την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που τόνισε ότι το υπουργείο ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν «που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις».

«Καλλιτεχνική επέμβαση»

Πάντως, στην ανακοίνωση-μανιφέστο που έστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τα 10 κορίτσια χαρακτήρισαν την κίνησή τους αυτή ως «καλλιτεχνική επέμβαση». «Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, στα παραγγέλματα, στα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά» ανέφεραν σε κάποιο σημείο του κειμένου τους, ενώ αμέσως μετά αναρωτιούνταν: «Τι κοινό μπορεί να ‘χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να ‘χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού. Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος, ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια. Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...