Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Τριπλέτα» απατεώνων – Ο άντρας της παρίστανε τον μυστικό πράκτορα της ΕΥΠ και του FBI

Εγκληματική ομάδα είχαν συστήσει μια 45χρονη Ελληνίδα, ο 37χρονος συριακής καταγωγής σύζυγός της και ο κουμπάρος τους, εξαπατώντας ανυποψίαστους επιχειρηματίες της Κρήτης και αποκομίζοντας χιλιάδες ευρώ.

Η γυναίκα παρίστανε την υπάλληλο του ΣΔΟΕ στην Αθήνα, ο άντρας της τον… μυστικό πράκτορα άλλοτε της ΕΥΠ και άλλοτε του FBI (!), ενώ πολύτιμη βοήθεια τους προσέφερε ο κουμπάρος τους.

Η αρχή του τέλους της δράσης των τριών απατεώνων ήρθε όταν, πριν από περίπου 10 μέρες, ένας 40χρονος ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας άκουσε κατά τύχη μια συζήτηση σε καφενείο του Αρκαλοχωρίου. Ο άνθρωπος παραλίγο να πάθει… εγκεφαλικό, όταν κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα μιας γυναίκας που του είχε παρουσιαστεί ως στέλεχος του ΣΔΟΕ Αθηνών και είχε καταφέρει να του αποσπάσει χιλιάδες ευρώ για να αποτρέψει δήθεν φορολογικό έλεγχο στην εταιρία του!

Ο 40χρονος πήγε «γραμμή» στην Ασφάλεια Ηρακλείου, που άρχισε να διερευνά την υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με το cretalive.gr, η έρευνα στράφηκε και σε άλλους επιχειρηματίες, τους οποίους φέρεται ότι είχαν πλησιάσει οι τρεις απατεώνες.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου, οι περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία «αφορούν μικρό μέρος από αυτές που τελέστηκαν, καθώς ο τρόπος που μηχανεύτηκε η εγκληματική ομάδα να εξαπατά τους παθόντες δεν δίνει στα θύματα τη δυνατότητα να ελέγξουν αν, μετά την υποτιθέμενη παρέμβασή τους, επιτεύχθηκε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Οι τρεις τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου, που άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για απάτη διά της εν γνώσει παράστασης ψευδών γεγονότων ως αληθινών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα, καθώς και για σύσταση συμμορίας.

Το ζευγάρι, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο κουμπάρος μπορεί να είπε ότι η 45χρονη παρίστανε την υπάλληλο του ΣΔΟΕ εν αγνοία τους για να εκμεταλλευτεί καταστάσεις.

Ο κουμπάρος, από την πλευρά του, φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς πως πράγματι η 45χρονη του είχε συστηθεί ως στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ο Σύρος ως μυστικός πράκτορας, και ήθελε να βοηθήσει φίλους και γνωστούς. Σημειώνεται ότι, εκτός από τον 40χρονο ιδιοκτήτη της τεχνικής εταιρίας, θύμα τους έπεσε κι ένας 70χρονος συνιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας, ο οποίος πείστηκε να δώσει 5.000 ευρώ στη 45χρονη, ενώ 4.000 ευρώ απέσπασαν από ζαχαροπλάστη του Ηρακλείου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...