Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Παραλίγο τραγωδία στον Μύλο των Ξωτικών

Πανικός προκλήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στον ξακουστό Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, όταν τρία παιδιά που έκαναν βόλτα με το τρενάκι του λούνα παρκ τραυματίστηκαν.

Στο σημείο, που ήταν γεμάτο κόσμο κάθε ηλικίας, επικράτησε ένταση και αμέσως οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά, το ένα εκ των οποίων μάλιστα έπαθε κρίση πανικού.

Λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του θεματικού πάρκου και αργότερα έφτασε το ασθενοφόρο που τα μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου διαπιστώθηκε πως δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Όλα άρχισαν όταν το τρένο στο οποίο ανέβηκαν τα παιδιά συγκρούστηκε με ένα άλλο που ήταν ακινητοποιημένο στο τέλος της διαδρομής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί το μηχάνημα στο οποίο επέβαιναν τα άτυχα παιδιά και να τραυματιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα οφείλεται πιθανότατα σε λανθασμένο χειρισμό του υπευθύνου, στην αρμοδιότητα του οποίου ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Λίγα λεπτά αργότερα οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ αποκατέστησαν τη βλάβη στο τρενάκι, το οποίο συνέχισε τις διαδρομές του με άλλα παιδιά. Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για το περιστατικό και διενεργεί έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε εκτροχιασμός και πως τα παιδιά τραυματίστηκαν κατά την πρόσκρουση που σημειώθηκε με το ακινητοποιημένο τρένο στο τέλος της διαδρομής.

«Κατά το τέλος της διαδρομής προσέκρουσε με λίγο μεγαλύτερη σφοδρότητα με το τελευταίο βαγονάκι. Τα παιδιά τρόμαξαν, τα μεταφέραμε προληπτικά στο νοσοκομείο. Δεν είχε τραυματιστεί κανείς» είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στο τρενάκι πάνω στο οποίο διασκέδαζαν τα παιδιά: «Δεν είχε κάποιο πρόβλημα το μηχάνημα, ελέγχθηκε. Καλό είναι να κάνουμε ελέγχους».

Σημειώνεται πως ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ελλάδας και κάθε χρόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων προσελκύει χιλιάδες κόσμο από κάθε γωνιά της χώρας και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

f4 mylos

Ξύπνησαν μνήμες φρίκης από τα δυστυχήματα στα Λούνα Παρκ του Βόλου και του Ελληνικού

Το θρίλερ που εκτυλίχθηκε παραμονή Χριστουγέννων στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα ξύπνησε μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στο υπαίθριο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου έχασε τη ζωή του ένα 14χρονο κορίτσι.

Η περιπέτεια των τριών παιδιών που επέβαιναν στο τρενάκι που εκτροχιάστηκε είχε αίσιο τέλος, σε αντίθεση με την τραγική κατάληξη της άτυχης μαθήτριας που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι με την ονομασία «Χαλί» στο οποίο επέβαινε, με αποτέλεσμα να καταλήξει με σφοδρότητα πάνω σε άλλα μηχανήματα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή η 14χρονη είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που οδήγησαν στον θάνατό της.

f2 Almyros
Προσπάθειες απεγκλωβισμού της 14χρονης στο λούνα παρκ του Βόλου

Σε παγίδα θανάτου για ένα 13χρονο αγόρι μετατράπηκε στις 27 Απριλίου 2014 υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όταν η «μπάλα» στην οποία βρισκόταν ανυψώθηκε λόγω του δυνατού αέρα και προσέκρουσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τη ζωή του. Στο ίδιο παιχνίδι βρισκόταν και η κατά δύο χρόνια μικρότερη αδελφούλα του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά.

Την περασμένη άνοιξη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστολή στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του επίμαχου λούνα παρκ, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

f3 13
Η «μπάλα» μέσα στην οποία έχασε τη ζωή του 13χρονος στο Ελληνικό

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...