Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Τέσσερις φορές ισόβια και 49 χρόνια φυλάκισης στον Κώστα Πάσσαρη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο!

Η Δικαιοσύνη δεν χαρίστηκε στον Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, σε τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον 49 έτη φυλάκισης για τέσσερις ανθρωποκτονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες που είχε διαπράξει.

Νωρίτερα η εισαγγελέας επισήμανε κατά την εισήγησή της ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κώστας Πάσσαρης, που κρατείται σε ρουμανικές φυλακές, διέπραξε τις τέσσερις ανθρωποκτονίες και τις επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» προκειμένου να αποδράσει. Το σκεπτικό της εισαγγελέως προκύπτει από το γεγονός ότι «άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δεν θέλει να εξεταστεί».

«Ήταν αγρίμι»

Τη φρικιαστική σκηνή της δολοφονίας των αστυνομικών Δημήτρη Αλεβιζόπουλου και Αθανάσιου Δρακόπουλου στο Γενικό Κρατικό Αθηνών ζωντάνεψε στο δικαστήριο η κατάθεση που έδωσε μια αυτόπτης μάρτυρας:

«Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν πού είναι ο αξονικός τομογράφος. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από τρία λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας! Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη….» είπε στους δικαστές.

αστυνομικό 2
Αθανάσιος Δρακόπουλος

αστυνομικός 1
Δημήτρης Αλεβιζόπουλος

Ο Πάσσαρης καταδικάστηκε σε ισόβια για τις δολοφονίες της 22χρονης ιερόδουλης Blaga Slavcheva στο Τροκαντερό, επειδή τον αναγνώρισε αμέσως μετά τη συνεύρεσή τους, και της γιατρού Μαρίας Σαφού στην Κυψέλη στις 28 Αυγούστου 2001, όταν εισέβαλε στο φαρμακείο της αδελφής της για άγνωστο λόγο, καθώς δεν είχε πάρει ούτε χρήματα ούτε φάρμακα. Ο 45χρονος -σήμερα- Κώστας Πάσσαρης απασχολούσε από ανήλικος τις Αρχές, όμως δεν άργησε να περάσει στο βαρύτερο έγκλημα και έγινε γνωστός ως «ο ληστής με το καλσόν».

Η γνωριμία του με Ρουμάνους κακοποιούς στις φυλακές τού άνοιξε τη λεωφόρο της παρανομίας, όμως η κούρσα του αίματος σταμάτησε στη Ρουμανία, όπου είχε διαφύγει με πλαστό διαβατήριο τον Σεπτέμβριο του 2001. Εκεί, κατά τη διάρκεια μιας ληστείας σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος, σκότωσε τον ιδιοκτήτη και έναν υπάλληλο και άρπαξε 16.000 δολάρια, όμως του έπεσε το κινητό κι έτσι βρέθηκε στα χέρια των αστυνομικών.

Αρνήθηκε 13.500 ευρώ από τους Ρουμάνους

Απέρριψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που του πρότεινε το ρουμανικό κράτος ο διαβόητος κακοποιός που είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Κραϊόβα και τελικά δικαιώθηκε.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Κώστας Πάσσαρης δικαιώθηκε και οι αρμόδιες Αρχές της χώρας τού πρότειναν να αποδεχτεί εξωδικαστικό συμβιβασμό, αντί του ποσού των 13.500 ευρώ για «κάθε ηθική και υλική βλάβη που θα μπορούσε να έχει υποστεί».

Ωστόσο, ο Έλληνας κακοποιός απέρριψε την… προσφορά, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, το θέμα για εκείνον είναι ηθικό και όχι οικονομικό. «Επιθυμία του είναι να τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σύμφωνα με αυτά θέλει να δικαστεί» είπε ο νομικός εκπρόσωπός του.

Παράλληλα, ο Πάσσαρης ανέφερε μέσα από τις φυλακές ότι θέλει να κριθεί όπως όλοι, και όχι για το όνομά του, και συμπλήρωσε: «Έχω παραδεχτεί τις πράξεις μου, έχω μετανοήσει και έχω ζητήσει συγγνώμη. Από τότε, όμως, έχουν περάσει 20 χρόνια. Η ζωή και ο τρόπος σκέψης μου έχουν αλλάξει εντελώς».

πασσαρης 2

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...