Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Μαρίνα απασφαλίζει κι είναι έτοιμη να καταδώσει το Μαθιό, για...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η είδηση...

Ο Μανουσάκης απλώνει «δίχτυ» στην κρατική τηλεόραση

Ο Μανούσος Μανουσάκης ξαναχτυπά στη μικρή οθόνη, αλλά όχι...

Ο Λαζόπουλος έχασε τις αισθήσεις του και έκανε ράμματα στο κεφάλι

Χάντρα θαλασσιά... θα πρέπει να φορέσει ο Λάκης Λαζόπουλος!...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...

«Μίλησε» το αίμα του Καρέλι

Ειδική συσκευή της ΕΛ.ΑΣ. ανίχνευσε τις κηλίδες του βαρυποινίτη στο «ψυγείο» των φυλακών της Νιγρίτας.

Ειδικό μηχάνημα που περιλαμβάνεται στην υλικοτεχνική υποδομή της ΕΛ.ΑΣ. βοήθησε να εξακριβωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί μέσα στο «ψυγείο», το ειδικό δωμάτιο στο οποίο κρατήθηκε επί δυόμισι ώρες ο 42χρονος Ιλία Καρέλι προτού μεταφερθεί σε άθλια κατάσταση στο κελί,  όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή, παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης που ακολούθησαν.


Η συσκευή αυτή έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει ίχνη αίματος ακόμη και μετά τον προσεκτικό καθαρισμό τους, για τον οποίο -όπως αποδείχθηκε- είχαν φροντίσει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που το χειρίζονται εντόπισαν ίχνη από τουλάχιστον δέκα κηλίδες αίματος και πήραν δείγμα DNA, από το οποίο διαπιστώθηκε πως αυτές προέρχονταν από τον Αλβανό βαρυποινίτη.


Η εν λόγω ανακάλυψη υποχρέωσε κάποιους από τους κατηγορούμενους -πλέον- σωφρονιστικούς να παραδεχτούν ότι μετά τον ξυλοδαρμό του Καρέλι κάλεσαν ένα κρατούμενο και τον υποχρέωσαν να σφουγγαρίσει προσεκτικά το δωμάτιο, ώστε να μη μείνει ούτε ένα σημάδι από τα αίματα! Τα στοιχεία που προέκυψαν από την επιστημονική διερεύνηση περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη δικογραφία.


Μαζί έχει κατατεθεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και οπτικό υλικό το οποίο έχουν καταγράψει οι κάμερες της φυλακής και δείχνει την ομάδα των σωφρονιστικών υπαλλήλων να ορμά στο «ψυγείο» σπρώχνοντας βίαια τον κρατούμενο, ενώ ο διευθυντής του καταστήματος τους μιλά σε τόνο κατευναστικό, προσπαθώντας να αποτρέψει τον βασανισμό του βαρυποινίτη.


Οπως λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος μετέχει των ερευνών, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη είναι αδιάσειστα και οι καταθέσεις των εμπλεκομένων τα επιβεβαιώνουν πλήρως.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Αξιωματικός «καίει» τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τον ξυλοδαρμό του 42χρονου Αλβανού


Στην κατάθεση αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο οποίος έκανε τις ανακρίσεις για τον φονικό ξυλοδαρμό του 42χρονου Αλβανού Ιλία Καρέλι, κατονομάζονται όλοι όσοι τον χτυπούσαν και προσδιορίζονται δύο που το έκαναν με ιδιαίτερη μανία.


Ενας από αυτούς τού επέφερε το καίριο πλήγμα με τον αγκώνα του στο στέρνο. Ειδικά για τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας αναφέρει:


«Μόλις μπήκε ο Καρέλι στη φυλακή τον λυπήθηκε και αποφάσισε να τον προστατεύσει από τις τυχόν επιθέσεις των σωφρονιστικών. Οταν άκουσε τις κραυγές του και μπήκε στο “ψυγείο” είπε στους υπαλλήλους: “Οποιος θέλει να τον βαρέσει, να το κάνει τώρα και να πάρει την ευθύνη. Αν πεθάνει, θα χάσουμε τα σπίτια μας!”».


Για τον αρχιφύλακα, ο αξιωματικός αναφέρει ότι προσπάθησε να συγκρατήσει τους συναδέλφους του λέγοντας «Τι κάνετε; Ακόμη δεν έχει φύγει ο διευθυντής». Ομως άρχισε κι αυτός να του ρίχνει χαστούκια.


Ενας άλλος σωφρονιστικός τού έριξε κουβά με νερό. Κάποια στιγμή ο αρχιφύλακας ζήτησε να του φέρουν μια πετσέτα μήκους 50 εκατοστών με τη μορφή πλεξούδας, που είχε κατασχεθεί από άλλον κρατούμενο, και άρχισαν με αυτή να χτυπούν τον κρατούμενο σε όλα τα μέρη του σώματός του. Ενας μόνο φώναξε «μην του χτυπάτε το κεφάλι…».


Καλούνται σε απολογία και οι υπόλοιποι


Την ώρα που δεν έχει γίνει ακόμη η προσωποποίηση των κατηγοριών από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και ενώ η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή αναμένει το πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων που έγιναν στη σορό του Ιλία Καρέλι, σήμερα αναμένεται να κλητευθούν οι υπόλοιποι επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι -από τους 15- σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες με την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία που επέφεραν τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.


Οι οκτώ πρώτοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης και συγγενείς του, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη. Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Κωνσταντίνο Παρήγορη, δεν έχει εκδοθεί σε βάρος κανενός από αυτούς ένταλμα σύλληψης ούτε κάποιος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.


«Στην Ελλάδα τα σωφρονιστικά ιδρύματα, και ειδικά οι φυλακές Νιγρίτας, δεν είναι Γκουαντάναμο. Οποιοι παραβαίνουν συστηματικά ή μεθοδικά με πράξεις τους τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια έχουν λογοδοτήσει μέχρι σήμερα» δήλωσε ο συνήγορος.


Ενας ακόμη συνήγορος, ο Ευάγγελος Γραμμένος, ανέφερε ότι η υπεράσπιση δεν έχει λάβει πλήρης γνώση της δικογραφίας:


«Πιστεύω ότι οι κατηγορίες που αποδίδονται, κατά τον τρόπο που αποδίδονται, υπάρχουν πολλά περιθώρια να καταπέσουν» δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...