Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Με το ποδήλατο πάνω στις ράγες του… τρένου!

Η πατέντα ενός νοσηλευτή που λατρεύει φύση και σιδηρόδρομο

Ζωή στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται θέλει να δώσει ένας νοσηλευτής με μια δρεζίνα-ποδήλατο δικής του κατασκευής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στις ράγες να αξιοποιηθούν, αλλά και στους ποδηλάτες να απολαύσουν πανέμορφες διαδρομές κάνοντας πετάλι εκεί όπου κάποτε ακουγόταν η μηχανή του τρένου! «Οι δρεζίνες είναι μικρά σιδηροδρομικά οχήματα που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους για τη φύλαξη και τη συντήρηση του σιδηροδρόμου. Η ποδηλατοδρεζίνα είναι σιδηροδρομικό όχημα που κινείται με τη βοήθεια των πεταλιών» λέει ο Αρτέμιος Φιλάτοβ που δηλώνει λάτρης του ποδηλάτου και του σιδηροδρόμου. Η διπλή αγάπη του τον έσπρωξε να κατασκευάσει μόνος του ένα ποδήλατο που κινείται στις γραμμές του τρένου, έχοντας ως επόμενο σχέδιό του να διαδώσει και στη χώρα μας το χόμπι του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού!

«Η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών συνήθως οδηγεί σε χάραξη μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ η παλιά εγκαταλείπεται. Μοναδικής ομορφιάς διαδρομές τρένων, λίθινες ή σιδερένιες γέφυρες, σήραγγες σκαμμένες από τον άνθρωπο και όχι από τα μηχανήματα και σημεία απαράμιλλου φυσικού κάλλους, που άλλοτε ήταν προσιτά σε κάθε ταξιδιώτη, πλέον αποτελούν γραφικότητες του παρελθόντος. Ιστορικό σιδηροδρομικό υλικό καταλήγει στην ανακύκλωση μέταλλων και χάνεται. Η ανάγκη της αξιοποίησης των σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων που παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα σήμερα είναι αμεσότατη. Ενας τρόπος για να διασωθούν είναι να αξιοποιηθούν οι παλιές σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις που είναι εκτός λειτουργίας και να μετατραπούν σε ποδηλατοδρόμους» υποστηρίζει ο νεαρός νοσηλευτής.

Οπως λέει, οι σιδηροδρομικοί διάδρομοι έχουν πολύ ικανοποιητικές κατά μήκος κλίσεις για τους ποδηλάτες, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανικούς διαδρόμους για την προώθηση της μετακίνησης με το ποδήλατο. Σύμφωνα με τον Αρτέμιο Φιλάτοβ, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα ανενεργών σιδηροδρομικών γραμμών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στόχος του είναι να έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΣΕ ώστε να επιτρέψει τη χρήση τους.

«Το χόμπι του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού είναι πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Η ποδηλασία πάνω σε ραγές τρένου είναι ο ιδανικότερος τρόπος να έρθει κανείς σε επαφή με το περιβάλλον, τη φύση, αλλά και με τον σιδηρόδρομο. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτης τάξης τουριστικό προϊόν χωρίς κόστος, αφού τα ποδήλατα που κινούνται σε ράγες είναι πολύ φθηνά» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...