Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Οι αστέρες αδυνατίζουν με άργιλο!

Το νέο diet trend για την απώλεια βάρους, που κάνει θραύση ανάμεσα στους σταρ του Χόλιγουντ

Κάθε μήνα ένα νέο διατροφικό trend κάνει την εμφάνισή του στο Χόλιγουντ. Αυτή τη φορά το μυστικό για την απώλεια βάρους φέρεται να κρύβεται στον άργιλο, στο όνομα του οποίου «ορκίζονται» η Ελ ΜακΦέρσον, η Ζόι Κράβιτς και η Σέιλιν Γούντλεϊ. Η κατανάλωση αργίλου διαλυμένου σε νερό φέρεται να έχει αποτοξινωτική δράση, απομακρύνοντας από τον οργανισμό τις βλαβερές ουσίες και διευκολύνοντας την απώλεια βάρους και την πέψη. Ο άργιλος είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, το οποίο έλκει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα του οργανισμού, συμπαρασύροντάς τα κατά την αποβολή του. Το περίεργο αυτό ρόφημα φέρεται επίσης να καθαρίζει το ήπαρ και το κόλον και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. «Κατέληξα να πίνω άργιλο, επειδή καθαρίζει τον οργανισμό και σε χορταίνει» δήλωσε προσφάτως στο περιοδικό «US Weekly» η Ζόι Κράβιτς, η οποία κατέφυγε στον άργιλο στην προσπάθειά της να χάσει βάρος προκειμένου να υποδυθεί μια ανορεκτική κοπέλα στη νέα ταινία της, «The Road Within».

Το νέο diet trend ωστόσο κάθε άλλο παρά ασφαλές είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στις ΗΠΑ η αρμόδια υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων αναγκάστηκε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους καταναλωτές -ιδιαιτέρως τις εγκύους- για τους κινδύνους της κατανάλωσης αργίλου, αποτοξινωτικών ροφημάτων με βάση τον άργιλο και υποκατάστατα.

Τι λένε οι ειδικοί

«Υψηλά επίπεδα μόλυβδου και αρσενικού ανιχνεύτηκαν στα προϊόντα που πωλούνται online. Η έκθεση σε μόλυβδο και αρσενικό αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα, του δέρματος και της ουροδόχου κύστης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ειδικοί διατροφολόγοι, όπως η Λόρνα Ντράιβερ – Ντέιβις, αναφέρουν με τη σειρά τους ότι η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται μόνο μέσω πιστοποιημένων και εγκεκριμένων για ανθρώπινη χρήση προϊόντων και για μικρά χρονικά διαστήματα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις δύο εβδομάδες, λίγες φορές τον χρόνο.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....