Η πίστη με έσωσε από τον αλκοολισμό

Πώς ο Τερλέγκας έφτασε ένα βήμα από τον θάνατο. Η συνάντηση με τον ερημίτη που άλλαξε τη ζωή του

Πιστεύει στον Θεό και έχει για προστάτη του τον αρχάγγελο Ταξιάρχη της Λέσβου. Ο Βασίλης Τερλέγκας, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα βρέθηκε στο χωριό Μανταμάδος για να προσκυνήσει τον προστάτη του νησιού, τον αρχάγγελο με τη ρομφαία, όχι μόνο δεν κρύβει τη χριστιανική πίστη του, αλλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί ομολογεί ότι μόνο κοντά στον Θεό βρήκε τον αληθινό δρόμο της ζωής.
Κάθε φορά που ο δημοφιλής τραγουδιστής επισκέπτεται για προσκύνημα το μοναστήρι του Ταξιάρχη συναντάει φυσικά και τον παπα-Χρήστο, με τον οποίο όπως αναφέρει το site www.lesvosnews.gr (από όπου και οι φωτογραφίες) είναι πολύ καλοί φίλοι. Εκείνος τον υποδέχεται πάντα με μια ανοιχτή αγκαλιά.

Είναι γνωστό ότι ο Βασίλης Τερλέγκας στο παρελθόν έβγαλε χρήματα με ουρά από τη δουλειά του (είχε ακουστεί ότι μέχρι και νησί δικό του είχε, κάτι που ο ίδιος αργότερα διέψευσε), τα οποία όμως στη συνέχεια έχασε. Ωστόσο -όπως έχει δηλώσει- το νόημα βρίσκεται αλλού, και όχι στα υλικά αγαθά. «Ναι, πέρασα καλά, αλλά έμαθα τελικά ότι η ευτυχία στη ζωή δεν είναι ούτε τα χρήματα ούτε τίποτα υλικό.
Στο Αγιο Ορος

Την ευτυχία τη βρίσκεις κάπου αλλού. Εγώ την εντόπισα σε έναν ερημίτη γέροντα στο Αγιο Ορος που μου είπε δύο κουβέντες. Τις άκουσα, τις κράτησα για μένα, πήρα την ευτυχία μου και έφυγα» έχει δηλώσει ο τραγουδιστής σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Μάλιστα, όσον αφορά την περιπέτεια που έζησε όταν είχε μπλεχτεί στα σκοτεινά μονοπάτια του αλκοολισμού, ο καλλιτέχνης είχε παραδεχτεί πως ο Θεός και η πίστη -μαζί με τους δικούς του ανθρώπους- ήταν τα μυστικά για να καταφέρει να ξεπεράσει την εξάρτησή του και να διαλέξει διαφορετική πορεία. «Οταν φτάνει ένας άνθρωπος κοντά στον θάνατο βλέπει τη ζωή αλλιώς. Ευτυχώς, με τη βοήθεια του Θεού ήταν περαστικά» είχε πει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο άνθρωπος που φτάνει σε απόγνωση δεν πρέπει να απομακρύνεσαι από τις ηθικές αξίες και τον Χριστό.

Αλκίνοος Μπουνιάς 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...