Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η «σκοτεινή» Eurovision της Γιάννας Tερζή

Αποκαλύψεις για τη «σκοτεινή» πλευρά της Eurovision έκανε η...

H Αχτσιόγλου υπέκυψε στο trend πειρασμό και μας έδειξε ένα άλλο...

Mια... άλλη Εφη Αχτσιόγλου από αυτήν που ξέρουν οι...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ....

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το «φως» που… λύγισε τη Σκορδά

«Λύγισε» η Φαίη Σκορδά μπροστά στις κάμερες την ώρα...

Το Ναυάγιο δεν θα βγει στο σφυρί (;)

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς καταθέτουν αγωγή ακύρωσης του συμβολαίου πώλησης 15.000 στρμ.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται η πολύκροτη υπόθεση αγοραπωλησίας μεγάλης έκτασης της Ζακύνθου, που περιλαμβάνει το περίφημο Ναυάγιο! Υστερα από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και κατοίκων των επίμαχων περιοχών, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί αγωγή ακύρωσης του συμβολαίου, με σκοπό να ματαιωθεί η πώληση των 15.000 στρεμμάτων στις βορειοδυτικές ακτές της Ζακύνθου, που περιλαμβάνουν τη διάσημη παραλία, σε εταιρία λιβανέζικων συμφερόντων, η οποία φέρεται ότι ανήκει στον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί.

Την αγωγή συνυπογράφουν η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, ο Δήμος Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Οπως καταγγέλθηκε, στην έκταση αυτή υπάρχουν δημόσιοι δρόμοι, ιδιωτικές εκτάσεις και τμήματα γης που ανήκουν στην Εκκλησία, καθώς επίσης μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αναδασωτέες εκτάσεις.

Η εκδήλωση

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Νιοτόπουλος, ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Ζακύνθου και υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Αντώνης Γκούσκος ο οποίος αναφέρθηκε στην παράνομη -όπως τη χαρακτήρισε- αγοραπωλησία και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ενημέρωσε σχετικά με τον τρόπο, τη διαδικασία και τη νομιμότητα της μεταβίβασης χιλιάδων στρεμμάτων δασικής, παραθαλάσσιας, δημόσιας και ιδιωτικής έκτασης σε εταιρία αξιοποίησης τουριστικών ακινήτων.

Παροτρύνοντας για τη συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα που θα χειριστεί το ζήτημα, κάλεσε τους μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου κ.κ. Χρυσόστομο και Διονύσιο, τον κ. Νιοτόπουλο και τον κ. Κολοκοτσά να δεσμευτούν ότι θα προσπαθήσουν από κοινού να υπερασπιστούν τη δημόσια γη της Ζακύνθου. Στην πρωτοβουλία του πήρε θετική απάντηση απ’ όλους, ενώ εκπροσωπώντας την Εκκλησία ο μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομος ανήγγειλε ότι η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου θα προβεί σε άμεση κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και τη σύσταση νομικού προσώπου για τη διαχείριση και ανάδειξη του Ναυαγίου.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων το περασμένο καλοκαίρι, με την Εκκλησία και τη δημοτική Αρχή να ερευνούν αν η μεταβίβαση της επίμαχης έκτασης είναι «καθαρή». Οι πληροφορίες έλεγαν ότι προκειμένου να αποκτήσει το «μπαλκόνι» με θέα τη διάσημη παραλία, ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί έχει δώσει 9.000.000 ευρώ στον τελευταίο απόγονο μιας παλιάς οικογένειας του νησιού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι διαθέτει τίτλους από τον 17ο αιώνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...