Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η «σκοτεινή» Eurovision της Γιάννας Tερζή

Αποκαλύψεις για τη «σκοτεινή» πλευρά της Eurovision έκανε η...

H Αχτσιόγλου υπέκυψε στο trend πειρασμό και μας έδειξε ένα άλλο...

Mια... άλλη Εφη Αχτσιόγλου από αυτήν που ξέρουν οι...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ....

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το «φως» που… λύγισε τη Σκορδά

«Λύγισε» η Φαίη Σκορδά μπροστά στις κάμερες την ώρα...

Πιστολίδι στο Κιλκίς

Ο Βασίλης Κιλτίδης (γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ.) «υπογράφει» ελληνική ταινία δράσης

Μπορεί να έχει επιρροές από περιπέτειες όπως του Σιλβέστερ Σταλόνε και του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ή του Μπρους Γουίλις, όμως και η ελληνική κρίση κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σε ταινία δράσης. Ο Βασίλης Κιλτίδης είναι ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας δράσης που γυρίζεται στην Ελλάδα με δεδομένα Χόλιγουντ. Ο τίτλος της ταινίας του είναι «Κακή αρχή» («Bad start»), γυρίστηκε στην όμορφη φύση του Κιλκίς και αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στην επόμενη χρονιά.

Εσωτερική αντιπολίτευση

Ο πατέρας του, Κώστας Κιλτίδης, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, γνώριζε πολλά χρόνια την «εσωτερική αντιπολίτευση» του 33χρονου Βασίλη στο σπίτι. «Ηταν ανέκαθεν παιδί με δική του άποψη. Δεν ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, του άρεσε η τέχνη του κινηματογράφου» αναφέρει ο Κώστας Κιλτίδης, ενώ ο Βασίλης προσθέτει: «Ο Ελληνας γονέας βρίσκεται πάντα στο πλάι των παιδιών του. Ο πατέρας μου, παρότι μπορεί να μην κατανοεί αυτό ακριβώς που κάνω, με στηρίζει. Μου έχει πει χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολο για έναν γονέα να πέσει σε ένα παιδί που έχει στόχους, σχέδιο και όραμα».

Οπως μάλιστα παραδέχεται ο ίδιος, έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι έζησε άπειρες πολιτικές καταστάσεις από κοντά, κάτι που τον έκανε πιο θυμωμένο. «Είμαι τόσο θυμωμένος όσο και ένας άστεγος. Εχω το ίδιο δικαίωμα στον θυμό με όλους τους συμπολίτες μου. Τους είδα όλους αυτούς από κοντά (εννοεί τους πολίτικους). Κάποιοι είναι πραγματικά ανεπαρκείς και κάποιοι άλλοι είναι εγκάθετοι και εκπροσωπούν όλου του κόσμου τα συμφέροντα εκτός από τα δικά μας» έχει πει ο ίδιος.

Ο Βασίλης είναι λάτρης των ταινιών δράσης, είδος το οποίο έχει εκλείψει από το «μενού» του ελληνικού κινηματογράφου. «Υπάρχουν ελάχιστα αξιόλογα παραδείγματα ταινιών δράσης, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κούρκουλο και τον Φαίδωνα Γεωργίτση. Ωστόσο στη χώρα μας το συγκεκριμένο είδος δεν έχει βρει θιασώτες κινηματογραφιστές» σημειώνει. Ο Βασίλης Κιλτίδης υπογράφει την παραγωγή της ταινίας, ενώ έχει κι έναν μικρό ρόλο.

r34twert 2Το σενάριο της ταινίας, το οποίο επίσης έχει γράψει ο Βασίλης Κιλτίδης, πηγάζει μέσα από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα της κρίσης και της απαξίωσης. Η ιστορία της ταινίας αφορά έναν νεαρό αγρότη από το Κιλκίς που χάνει την περιουσία του από χρέη. Οταν φτάνει η ώρα που κινδυνεύει και το σπίτι του, αντιδρά με ακραίο τρόπο.

Η Αστυνομία τον καταδιώκει στην περιοχή του Κιλκίς. Ο ήρωας δεν παραδίδεται και η κατάσταση κλιμακώνεται. Η δράση εντείνεται όταν η τοπική κοινωνία αποφασίζει να τον στηρίξει, οπότε η ιστορία λαμβάνει κοινωνική διάσταση. Μια ομάδα κακοποιών που έχει προηγούμενα με τον ήρωα βρίσκει την ευκαιρία μέσα στη γενικευμένη εμπόλεμη κατάσταση να κλείσει τους λογαριασμούς της με τον πρωταγωνιστή.

Η εξέλιξη της ιστορίας περνά σε μεγαλύτερη ένταση, όταν οι κρατικοί αξιωματούχοι συγκρούονται με έναν βάναυσο παρακρατικό φορέα, τον οποίο μέχρι πρότινος είχαν με το μέρος τους.

Η καταγωγή της οικογένειας Κιλτίδη από το Κιλκίς ενέπνευσε τον νεαρό παραγωγό, ο οποίος αποφάσισε να γυρίσει την ταινία στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Οι σκηνές εκτυλίσσονται στον Μικρόκαμπο, στους Κάτω Αποστόλους, στη λίμνη Πικρολίμνη, στο Πολύκαστρο και το Βαφειοχώρι. Μέρος των γυρισμάτων έχει γίνει και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ενας πρωτοεμφανιζόμενος από τη Ν. Υόρκη

Πρωταγωνιστής είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Αντώνης Ζαφειρόπουλος, με σπουδές στη Νέα Υόρκη γύρω από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μαζί του παίζουν η Ανατολή Γρηγοριάδου, γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1, ο Γιάννης Ποιμενίδης (συμμετείχε στη σειρά θρίλερ «Εκδρομή» του ΑΝΤ1), ο Σλάβι Σλάβοφ και ο Σπύρος Σαραφιανός από τα «Κλεμμένα όνειρα» του MEGA. Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post production.

r34twert 1 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...