Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Δουλειά στα χωράφια με 3.000 ευρώ μισθό προσφέρει η Ελβετία

Μοναδική προσφορά εργασίας για κάθε ενδιαφερόμενο μετανάστη, με πολλές παροχές (όπως η διδασκαλία της γλώσσας) λόγω έλλειψης χεριών για τα χωράφια

Πρώτος μισθός 2.000 ευρώ και αν όλα πάνε καλά, από τον δεύτερο μήνα αύξηση 50%. Φαντάζει ιδανική θέση εργασίας και περιμένει κάθε ενδιαφερόμενο μετανάστη ή αιτούντα πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, ιδίως αν προέρχεται από την Αφρική.

Η Ενωση Ελβετών Αγροτών ξεκινά εκστρατεία υποδοχής μεταναστών, τους οποίους προτίθεται να εντάξει επαγγελματικά στις αγροτικές εργασίες, φυσικά επί πληρωμή και με παράλληλες παροχές, όπως η διδασκαλία της γλώσσας που ομιλείται στο καντόνι στο οποίο θα προσληφθούν.

«Προσφέρουμε τους μισθούς που προβλέπονται στις συμβάσεις εργασίας ανά κατηγορία, καθώς και την ικανότητα να μάθουν μια από τις τέσσερις εθνικές γλώσσες που ομιλούνται στην Ελβετία» δηλώνουν οι αγρότες. Μισθοί και συνθήκες εργασίας είναι πραγματικά ελκυστικές για εκείνους που θα ενδιαφερθούν. Μάλιστα συγκριτικά είναι πολύ καλύτερες από τις συνθήκες εργασίας και τα λίγα ευρώ μεροκάματο που δίνονται στη νότια Ευρώπη. «Πληρώνουμε τον νόμιμο ελάχιστο μισθό 2.300 φράγκα (2.000 ευρώ) τον πρώτο μήνα και 3.200 φράγκα (3.000 ευρώ περίπου) από τον δεύτερο και μετά» λένε από την Ενωση Αγροτών.

Για να μην υπάρχουν ωστόσο παρανοήσεις, κίνητρο για τους Ελβετούς αγρότες δεν είναι αποκλειστικά το πνεύμα αλληλεγγύης προς τους έχοντες ανάγκη. Το πρόβλημά τους είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό τομέα εργάζονται Πολωνοί και Πορτογάλοι μετανάστες. Ομως, επειδή έχουν χιλιάδες Αφρικανούς, αναρωτήθηκαν αν ήταν καλύτερο να τους προσφέρουν θέση εργασίας σε αγρούς και χωράφια αντί να τους βλέπουν να γυρίζουν άπραγοι στους δρόμους των πόλεων και των χωριών της χώρας τους, όπου οι κάτοικοι τούς ανέχονται μετά βίας.

«Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους βρίσκονται στην Ελβετία τουλάχιστον τρία χρόνια, άλλοι έξι και επειδή υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών στον τομέα της γεωργίας, φαίνεται καλή ιδέα να τους προσφέρουμε εργασία» σημειώνει ο καθηγητής Ετιέν Πιγκέ, που ασχολείται με τη μεταναστευτική πολιτική στο πανεπιστήμιο Neuchatel. Πιστεύει επίσης ότι και το κράτος θα έχει όφελος, επειδή θα μειωθεί το κόστος για κάθε μετανάστη ή για κάθε πρόσφυγα που ζητεί άσυλο, αφού θα μειωθεί η χρηματική επιβάρυνση κατά 10% στον μισθό των Ελβετών φορολογούμενων.

Κάτια Γιαπαλάκη

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί



Μποζουκια Αθηνα