Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Επιστροφή στην Ελλάδα ύστερα από δέκα χρόνια

Η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία φτάνει αύριο αεροπορικώς μετά το βρετανικό «OK» για την έκδοσή της

Αύριο το βράδυ αναμένεται να φτάσει αεροπορικώς στην Αθήνα η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, που κατηγορείται για την υπόθεση του επονομαζόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος». Δέκα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που εξαφανίστηκε και τέσσερα από τη σύλληψή της στο Λονδίνο, αλλά ύστερα από πολύχρονη δικαστική διαδικασία η βρετανική Δικαιοσύνη άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή της στην Ελλάδα. Το πρωί της Τετάρτης η πρώην πρωτοδίκης θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν εις βάρος της.

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζει για το «παραδικαστικό κύκλωμα» είναι αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια των δέκα ετών που ήταν φυγόδικη, η Αντωνία Ηλία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 80 μηνών για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της αποσιώπησης λόγων εξαίρεσης. Το όνομά της εμπλέκεται ακόμη στη γνωστή υπόθεση της Αιξωνής.

Η 57χρόνη πρώην δικαστική λειτουργός συνελήφθη στο Λονδίνο τον Μάιο του 2011, ύστερα από έξι χρόνια φυγοδικίας, τα οποία συνοδεύτηκαν από ένα όργιο φημών για την τύχη της. Η στενή επαφή της με ανθρώπους από την ιεραρχία είχε κάνει σχεδόν όλον τον κόσμο να πιστέψει ότι βρισκόταν σε κάποιο μοναστήρι στην Πελοπόννησο ή στον Λίβανο! Αντίθετα, η Αντωνία Ηλία, «Τόνια» για τους φίλους της, είχε φροντίσει να ζει εν κρυπτώ στο Λονδίνο ως Γαλλίδα υπήκοος με το ψευδώνυμο Αντωνία Ζαμέν και εργαζόταν σε σχολείο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Παραμονή στις φυλακές

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της ως σήμερα η Ηλία εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα που είχε στη διάθεσή της από τη βρετανική Δικαιοσύνη προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα. Μάλιστα, ύστερα από παραμονή 19 μηνών στις φυλακές του Χόλογουεϊ, η πρώην πρωτοδίκης είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους (μεταξύ των οποίων και το «βραχιολάκι») και να ζει στο Βόρειο Λονδίνο. Η πρώην ανακρίτρια έχει υποστηρίξει πως με την επιστροφή της στην Ελλάδα η ζωή της θα κινδυνεύσει άμεσα, καθώς «οργανωμένα συμφέροντα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες και ΜΜΕ» απειλούν τη ζωή της.

Η γεννημένη το 1958 πρώην δικαστική λειτουργός, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, «σκόνταψε» το 2001 στον… σκόπελο που αποτελούσε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.

Οι δυο τους φέρονταν ως πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Ωστόσο ήρθε πλέον η ώρα η άλλοτε ανακρίτρια με τη μνημειώδη αδυναμία στους… αστρολόγους και τους μελλοντολόγους, να δώσει τη δική της απάντηση σε όσα της καταλογίζονται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....