Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

«Νύχτα μέρα» με Σαββόπουλο και Κασπάροφ

Συναυλίες, εντυπωσιακά ακροβατικά και μεγάλες μονομαχίες στο σκάκι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις στο πάρκο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Θα γίνει η «Νύχτα μέρα» στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»! Αυτό είναι το σύνθημα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν σε λίγες ημέρες στο πάρκο, το οποίο ανοίγει πρώτη φορά τις πύλες του για το κοινό. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ, ο τζαζίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο Ηλίας Καρελλάς, η Αρετή Κετιμέ καθώς και μερικοί από τους πλέον διάσημους ακροβάτες του πλανήτη μάς περιμένουν στους ευωδιαστούς διαδρόμους του πάρκου σε ένα εορταστικό τετραήμερο. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου ο χώρος θα φιλοξενήσει σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες αρχίζουν στις 18.00 και θα «τραβούν» μέχρι τις 6.00 το πρωί!

4r3w5twe 1Χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, οι παρευρισκόμενοι πήραν μια γεύση από το πλουραλιστικό πρόγραμμα των δράσεων και ξεναγήθηκαν στα χωμάτινα δρομάκια του ειδυλλιακού πάρκου που μοσχομυρίζουν λεβάντα και δεντρολίβανο.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τον Διονύση Σαββόπουλο, την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και την Underground youth orchestra, ενώ στις 22 του μήνα τη μουσική σκυτάλη θα παραλάβουν ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής με το κουιντέτο του και λίγο αργότερα ο βραβευμένος με Grammy σαξοφωνίστας Wayne Escoffery.

Παράλληλα στους χώρους του πάρκου θα φιλοξενούνται υπαίθριες προβολές έργων video-art, που θα κρατούν όλο το βράδυ. Στις 23 Ιουνίου θα δώσει το «παρών» ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ, ενώ εκείνη την ημέρα θα γίνει και ένας συμβολικός μαραθώνιος, στον οποίο θα πάρουν μέρος 2.016 (συμβολικά για το έτος παράδοσης του έργου) αθλητές!

Σεμινάριο ρομποτικής

Το πρόγραμμα διανθίζεται από εργαστήρια μαγειρικής (με τον Χριστόφορο Πέσκια) και κηπουρικής, γιόγκα για παιδιά, σεμινάρια ρομποτικής, μια παράσταση θεάτρου σκιών με τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ, αλλά και ένα ακροβατικό θέαμα, όπου οι τρεις καλλιτέχνες θα κληθούν να ισορροπήσουν σε σχοινιά τα οποία θα βρίσκονται επάνω στα κτίρια του ΚΠΙΣΝ! Ολα αυτά φυσικά θα φιλοξενηθούν στο καταπράσινο πάρκο, του οποίου η διαμόρφωση κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί. Εως σήμερα έχουν φυτευτεί 600 δένδρα και 62.000 θάμνοι, ενώ έως την παράδοση του έργου υπολογίζεται ότι τα δέντρα θα φτάσουν τα 1.400 και οι θάμνοι τους 280.000!

Η πρώτη βόλτα μας χθες στα πράσινα μονοπάτια του πάρκου μάς «γέμισε» μυρωδιές και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, μια και το μέρος είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και οξυγόνου. Τα επιβλητικά 4r3w5twe 3πλατάνια, οι ελιές, τα πεύκα και οι κουκουναριές έχουν «σκεπάσει» το μέρος, ενώ πλάι τους βρίσκονται δάφνες, σχίνα και ευωδιαστές λεβάντες. Ολα τα φυτά έχουν επιλεγεί ειδικά για το πάρκο.

Μόνος εναντίον 15 νεαρών πρωταθλητών

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους του τετραημέρου θα είναι και ο Γκάρι Κασπάροφ. Ο μεγαλύτερος σκακιστής όλων των εποχών και πρωταθλητής κόσμου στα 22 του θα βρεθεί στο Πάρκο Πολιτισμού -συγκεκριμένα σε έναν λαβύρινθο που ολοκληρώνεται τις μέρες αυτές- για να δείξει την τέχνη του σε ένα παιχνίδι «σιμουλτανέ» (ματς όπου ένας ισχυρός μετρ αντιμετωπίζει ταυτόχρονα έναν μεγάλο αριθμό αντιπάλων κατώτερων κατηγοριών) έχοντας απέναντί του 15 νεαρούς πρωταθλητές (ηλικίας 8 έως 14 ετών) οι οποίοι έχουν προεπιλεγεί από την Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για το σκάκι αλλά και να αποκτήσει αυτόγραφό του!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...