Από τις θεατρικές παραγωγές, μεταξύ άλλων, του «Annie» και των «Μελωδιών της ευτυχίας» μέχρι τις σπουδές της και τις θεατρικές εμφανίσεις της στη Νέα Υόρκη, αλλά και το πτυχίο της στην Ψυχολογία, η 25χρονη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια Δανάη Βασιλοπούλου έχει διαγράψει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική πορεία στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.
Από τη Σπυριδούλα Τριάντου
Σήμερα μας συστήνεται καλύτερα μέσα από τη νέα δραματική σειρά του Alpha με τίτλο «Μία γυναίκα».

Με την δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου
Βρεθήκαμε στο Cine Φιλοθέη για να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές και να δούμε το πρώτο επεισόδιο, και μιλήσαμε με την ταλαντούχα ηθοποιό, που πρόκειται να μας απασχολήσει για αρκετά χρόνια…

Η Δανάη στη σειρά υποδύεται έναν χαρακτήρα με έντονο συναισθηματικό φορτίο, έναν άνθρωπο που έχει βιώσει δύσκολες καταστάσεις και κουβαλά τραύματα από το παρελθόν.
Πρόκειται για έναν ρόλο που, όπως η ίδια εξηγεί, έχει «πολύ σκοτάδι», αλλά ταυτόχρονα κρύβει και μια πλευρά που αναζητεί αγάπη και λύτρωση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σχέση της ηρωίδας της με την αδελφή της, την οποία υποδύεται η Δανάη Παππά. Οι δύο χαρακτήρες έχουν μια δύσκολη σχέση, με την ηρωίδα της Βασιλοπούλου να τρέφει έντονα αρνητικά συναισθήματα απέναντί της.
Μιλώντας στην «Espresso» για τον χαρακτήρα που υποδύεται στη σειρά «Μία γυναίκα», η Δανάη Βασιλοπούλου περιγράφει έναν άνθρωπο που έχει βιώσει πολλά και κουβαλά έντονα τραύματα.
«Είναι δύσκολος ρόλος, έχει πολύ σκοτάδι μέσα της. Έχει περάσει πολλά και από πολύ μικρή. Ελπίζω ο θεατής να δει πως ο πόνος έρχεται από κάπου, από τραύματα. Έχω προσπαθήσει να της δώσω την αγάπη που θέλει για να εξελιχθεί, αλλά υπάρχει κάπου και φως».

Με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στη σειρά «Μια Γυναίκα»
Η ηθοποιός εξηγεί ότι δεν θέλει να κρίνει την ηρωίδα της, αλλά να την προσεγγίσει με κατανόηση.
«Δεν την κρίνω. Αν βγω απέξω, μπορεί να τη δω διαφορετικά, αλλά προσπαθώ να καταλάβω από πού έρχεται όλο αυτό».
Στη σειρά ο χαρακτήρας της συνδέεται ως αδελφή με την ηρωίδα που υποδύεται η Δανάη Παππά, με τις δύο γυναίκες να έχουν μια ιδιαίτερα δύσκολη σχέση.

«Η Εύα έχει μια αδελφή που τη μισεί, όσο μπορώ να καταλάβω. Δεν έχουμε πολλές σκηνές ακόμα μαζί με τη Δανάη Παππά».
Η απόφαση να ακολουθήσει την υποκριτική ήρθε από πολύ νωρίς. Η ίδια θυμάται ότι ως παιδί συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές, γεγονός που την έκανε να καταλάβει πως αυτός ήταν ο δρόμος που ήθελε να ακολουθήσει.
«Ηθοποιός έγινα γιατί από μικρή ήμουν στο “Annie”, στις “Μελωδίες της Ευτυχίας” και ήξερα πως μου αρέσει πολύ. Ήθελα να το εξελίξω και αυτό το ένστικτο δεν έφυγε. Είχα πολύ υποστηρικτικούς γονείς. Είναι διαφορετικοί οι ρυθμοί εδώ και έξω. Εκεί είναι όλοι τόσο δοτικοί, ανοιχτοί και με στηρίζουν. Είμαι τυχερή» λέει.

Γιατί επέστρεψε στην Ελλάδα;
«Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ, χωρίς να αισθάνομαι ότι με καθορίζουν τα οικονομικά άγχη. Παράλληλα, βλέπω με θετική διάθεση την αναγνωρισιμότητα που μπορεί να μου προσφέρει η τηλεόραση. Η συμμετοχή μου στη σειρά σηματοδοτεί την επιστροφή μου στην Ελλάδα και ένα νέο επαγγελματικό κεφάλαιο, έπειτα από χρόνια σπουδών και καλλιτεχνικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη. Θέλω να το ζήσω».
Σημαντική πορεία
Η σχέση της με την τέχνη ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Η ίδια ανέφερε ότι ως παιδί συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές, μεταξύ άλλων στο «Annie» και στις «Μελωδίες της Ευτυχίας».
Ήταν εκείνη η περίοδος που κατάλαβε ότι η υποκριτική δεν ήταν απλώς ένα παιδικό ενδιαφέρον, αλλά κάτι που ήθελε να συνεχίσει και να εξελίξει.

Στην παράσταση Annie (αριστερά)
Μεγαλώνοντας, αποφάσισε να ακολουθήσει συστηματικά τον δρόμο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στο New York University (Tisch – NYU).

Το 2020 αποφοίτησε από το NYU έχοντας ολοκληρώσει το Bachelor of Fine Arts (BFA) στη Δραματική Τέχνη, μέσω του New Studio on Broadway, ενώ παράλληλα απέκτησε το Bachelor of Arts (BA) στην Ψυχολογία.
Η επιλογή να συνδυάσει την υποκριτική με την ψυχολογία αποτυπώνει και το ενδιαφέρον της για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι άνθρωποι και για την εσωτερική διαδρομή των χαρακτήρων που καλείται να υποδυθεί.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε, επίσης, στην ομάδα Physical Acting του πανεπιστημίου, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να δουλέψει στη σωματική έκφραση και στις διαφορετικές πλευρές της θεατρικής ερμηνείας.

Captured by @julia.quiinn
Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη δεν περιορίστηκε στις σπουδές.
Συμμετείχε στην παράσταση «Laughter Therapy» στο New York Theater Festival, όπου ερμήνευσε τον ρόλο της Laffie, αποκτώντας εμπειρία σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό θεατρικό περιβάλλον.

Στην παράσταση «Tick, Tick… Boom!”»
Έχει τραγουδήσει ως σολίστ στο «The Lullaby Project» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία με το El Sistema Greece και το Carnegie Hall.
Στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «A Few Hours in Athens», «The Painter», «Hypnotized», «Ground Zero» και «Outlanders».

Η Δανάη Βασιλούλου στην παρουσίαση της σειράς «Μια Γυναίκα»
Για την ερμηνεία της στην ταινία «A Few Hours in Athens» απέσπασε το βραβείο Best Actress storytelLA Award στο Doc LA – Los Angeles Documentary Film Festival.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









